Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Козунаци с шоколадПравят се козунаци, слагат се в намазани с масло форми, а отгоре се мажат с разбито яйце и се поръсват с шоколада, натрошен на дребно. Пекат се в умерена фурна. Поръсват се с пудра захар, след като леко изстинат....
19 Април
Великденски козунаци с локумКогато козунаците добият желания цвят, поставяме парче фолио отгоре, за да не изгарят много.
Щом го извадим от фурната, мажем с разтопен мед за блясък нашите великденски козунаци с локум....
08 Април
1
Козунаци с ябълкова плънкаПосле се намазва с разбит жълтък и поръсваме кафява захар и забодени лешници на кръглия козунак....
01 Май
Козунаци на инатКозунаци на инат - получи се меко казано перфектен.
П.П. Едното оформяне заимствах от Katia Stoianova - благодаря за идеята.
Бон Апети!...
13 Април
Козунаци с халва и локумОформят се козунаци по избор, като в тях се слага от продуктите за плънката.
Може да се направи плетен козунак, усукан козунак или др....
25 Април
2
Козунаци с домашен шипков мармаладОформянето на козунаците е според вкуса на всеки. Също зависи и от формите, които ще ползвате за печене.
Сплетените козунаци се поставят в съдовете за печене и се оставят да втасат отново поне 40-60 мин....
03 Януари
Козунаци от хладилно тестоРазбийте един жълтък, прибавете 1 с.л. прясно мляко и намажете втасалите козунаци. Поръсете обилно със захар и по желание с ядки.
Печете в леко загрята фурна....
08 Април
Козунаци с бял и черен шоколадОхладете козунаците с бял и черен шоколад върху решетка и поднесете.
Весел празник!...
30 Април
Козунаци с масло, локум и стафидиПечете козунаците с локум в загрята фурна на 160 градуса, като в началото печката може да е по силна (180 градуса) за 10 минути.
Имате перфектни козунаци с масло, локум и стафиди....
22 Април
Лесни козунаци с локум и сладкоПечете Лесни козунаци с локум и сладко до хубав златист цвят за около 35 - 40 минути....
13 Април
2
Козунаци с масло и течен шоколадКозунаците за всеки вкус са готови за великденската трапеза.
Вълшебни козунаци с масло и течен шоколад за незабравим празник....
17 Април
1
Козунаци с четири фитила и шамфъстъциСлагате готовите козунаци във форми и оставяте да втасат, след което намазвате с разбит жълтък с малко мляко. Поръсвате с шамфъстъци и захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса до зачервяване....
05 Април
Пухкави Великденски козунаци на конциАко обичате ядки в козунака, сложете и орехи, ние ги обичаме отгоре на козунака.
Усучете фитилите и оплетете плитки и просто усучете по 2 фитила....
29 Април
Малък козунак и кифличкиПресява се брашното и оформяме в средата кладенче. Сипваме сол, суха мая, ванилия и ром.
Добавя се топло прясно мляко, разбити яйца със захарта и разбъркваме с вилица като загребваме от брашното да стане гъста каша. Сипва...
19 Април
Лесни усукани козунаци с аромат на нарТова са лесни и много вкусни ухаещи на Нар козунаци....
16 Април
Козунаци с портокалови корички и шоколадови капкиУсуквате фитилите и оплитате плитки, оставяте отново да втасат, мажете с разбит жълтък, поръсвате от филирания бял шоколад и печете козунака на 160 градуса за около 30 минути....
21 Април
Козунак с орехиСплетете по 2-3 плитки и оформете козунаците в тавичка.
Намажете отгоре с жълтък, поръсете с кристална захар и гарнирайте с орехови ядки. Оставете отново да втаса....
14 Окт.
3
Козунак с маскарпонеПрилагам снимки на класически козунак с плънка от маково семе, козунак със заквасена сметана и плънка от лешници и козунак с маскарпоне с портокалови кори, шоколад, стафиди....
10 Май
6
Козунак с шоколадПечем пухкавия козунак с богата плънка 15 мин на 150 градуса, увеличаваме фурната на 180 градуса и печем за още 25-30 мин.
Козунакът с шоколад е готов....
27 Април
1
Козунак с ракияГотовия козунак с ракия вадим от фурната, оставяме за 5-10 минути и махаме тавата. Невероятно вкусен е!
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа, по рецепта на Петя Аргирова....
01 Април
Козунак с масОт готовото тесто оформете 1 голям или 2 по-малки козунака, като ги сплетете на плитка и слагате в тях стафиди и бадеми.
Оставете отново да втасат на топло, като ги покриете внимателно с кърпа....
14 Април