Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Брускети с конкасе от домати и октоподБрускети с конкасе от домати и октопод
11 Юли
Брускетите с конкасе от домати и октопод са готови....
Домати КонкасеДомати Конкасе
03 Март
Използвайте така приготвените домати Конкасе като притурка към други ястия - салати, сандвичи, гарнитури....
Пържен патладжан конкасеПържен патладжан конкасе
13 Май
5
Патладжанът се нарязва на кубчета. Запържва се от всички страни и се отцежда през цедка за 15 мин. През това време разбъркваме киселото мляко със малко сол. Обелваме и пресоваме чесъна. Добавяме към млякото. Нарязваме...
Какво е конкасе?Какво е конкасе?
19 Март
Това са така наречените и познати на всички домати конкасе. Как се правят домати конкасе обаче? Оказва се, че това не е никак трудно....
Конкасе, крудите и хамон са любими на европейцитеКонкасе, крудите и хамон са любими на европейците
28 Септ.
Най-разпространеният вариант на конкасе е от домати и червени чушки. Конкасе се сервира като гарнитура към горещи и студени ястия и се съчетава с различни видове ордьоври....
Паста Конкилие с маслини и домати конкасеПаста Конкилие с маслини и домати конкасе
28 Септ.
Ястието се сервира топло с магданозено песто и малко прясно (незапържено) доматено конкасе....
Чили кон КарнеЧили кон Карне
22 Януари
21
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос. Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте...
Чили кон КарнеЧили кон Карне
22 Януари
21
Нарежете на ситно лука, чесъна и чушките и ги запържете в дълбок съд. Добавете каймата, кимиона и разбърквайте, докато се запържи, след което прибавете боба и доматения сос. Долейте виното ималко гореща вода и задушавайте...
Класическо Чили кон КарнеКласическо Чили кон Карне
25 Септ.
1
Загрейте олио в дълбок тиган и сложете каймата да се запържи. Бъркайте, докато каймата се раздроби и промени цвета си. Нарежете на малки кубчета лука, целината, червената, зелената чушка и моркова. Добавете всичко в тигана...
Бурито Чили Кон КарнеБурито Чили Кон Карне
29 Септ.
1
Накълцайте лука, чесъна и чушката на ситни кубчета и ги запържете в загретите масло и зехтин. Поръсете с малка щипка сол и оставете да пуснат водичка и омекнат. Добавете каймата и бъркайте, за да стане на трохи, след...
Гнезда Чили кон карнеГнезда Чили кон карне
14 Януари
Гнезда от кайма: Каймата се омесва с яйце, галета, чубрица, черен пипер, червен пипер и сол. След като хубаво е омесена, се разделя на четири равни части. Загряваме фурната и си подготвяме подходяща малка тавичка, която...
Пикантно чили кон карнеПикантно чили кон карне
05 Април
3
Нарежете лука и двете чушки (предварително опечени, обелени и изчистени от семки) на дребни кубчета. Наситнете чесъна на дребно. Загрейте в дълбок тиган или тенджера зехтина на средна топлина. Запържете лука докато омекне...
Вкусно Чили кон КарнеВкусно Чили кон Карне
24 Ноем.
Наситнете лука и двете чушки (изпечени и обелени). Наситнете и чесъна. Сипете зехтина в тенджера или дълбок тиган, загрейте и пуснете вътре лука. Щом омекне, прибавете чушките и чесъна. Овкусете с кимиона, червения пипер...
Перфектното Чили кон КарнеПерфектното Чили кон Карне
23 Ноем.
Загрейте зехтин в дълбок тиган. Задушете наситнения лук, а малко след него добавете и пасирания чесън. Щом омекнат, сипете вътре наситнените чушки - и сладките, и лютата. След кратко задушаване прибавете каймата. Разбърквайте...
Чили кон карне с лещаЧили кон карне с леща
04 Януари
Нарязваме лука, чушките и чесъна и ги запържваме в олио. Лютите чушлета препичаме, след което ги стриваме на едри парчета. Добавяме ги заедно с щипка лют ситно смлян червен пипер. Добавяме каймата, а като се запържи...
Чили кон карне с нахутЧили кон карне с нахут
13 Ноем.
Първо нарязвате кромида на кубчета, чесъна - на ситно и чили чушката - на шайби. След това запържвате в уок тиган със зехтин каймата, чесъна, лука и чили чушката, докато зеленчуците омекнат и каймата стане на запържени трохи...
Много вкусно Чили кон КарнеМного вкусно Чили кон Карне
11 Февр.
В дълбок тиган със загрят зехтин се задушава нарязаният на дребно лук, а малко след това и чесънът. След като омекнат, се прибавят нарязаните червена, жълта и люта чушка. След кратко готвене се добавя телешката кайма....
Чили кон карне с чипсЧили кон карне с чипс
28 Юни
Разтопете маслото в голям тиган, изпържете в него за 2-3 мин. почистения и нарязан на колелца лук и накълцания на ситно чесън, добавете каймата и гответе, докато тя промени цвета си. Сипете отцедените боб и царевица, разбъркайте...
Чили кон карне от МексикоЧили кон карне от Мексико
15 Август
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и ситно нарязаните чесън и лук заедно със 100 мл вода, бърка се често, докато водата се изпари. Добавят се обелените консервирани домати...
Чили кон кесо (Chili con queso)Чили кон кесо (Chili con queso)
09 Май
Чили кон кесо (чили със сирене) е мексикански сос за начос, който е приготвян и в някои щати на Америка. Има разлики в приготвянето като например тази, че в Мексико Чили кон кесо понякога се сервира и като отделно ястие...
Най-вкусното класическо Чили кон КарнеНай-вкусното класическо Чили кон Карне
10 Март
Загрейте зехтин в дълбок тиган и задушете в него наситнения лук, малко след това добавете и чесъна. След като поомекнат, добавете нарязаните чушки - люта, жълта и червена. След кратко задушаване прибавете и телешката...
Чили кон карне в Инстант потЧили кон карне в Инстант пот
17 Окт.
1
На Saute с малко от доматения сос сложих да се задушават морковите и чушките. Поразбърках и добавих месото и малко водичка. След като месото вече беше добре омекнало, към тях прибавих и лука, който бе последван от подправките...
Класическо Чили кон карне с гарнитура от оризКласическо Чили кон карне с гарнитура от ориз
26 Април
Нарежете глава лука и чесъна на ситно, загрейте зехтина в дълбок съд и ги задушете. Нарежете лютата чушка и я добавете към лука и чесъна. Нарежете и зелената чушка, моркова, стръка целина и главата целина. Гответе зеленчуците...
Кулинарни техники за рязанеКулинарни техники за рязане
14 Юли
Конкасе - при тази техника, продуктите трябва да се нареждат на малки равномерни кубчета. 5. Карпачо - един от най-известните начини за нарязване на продукти е карпачо....
Мирпоа - основата на всяко ястиеМирпоа - основата на всяко ястие
12 Февр.
3
Знаете добре, че френските наименования са доста често срещани дори у нас – конкасе, глазиране и др. Мирпоа всъщност представлява комбинация от няколко вида зеленчуци....