Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Коледен кулинарен конкурс завладя Велико ТърновоГотвачът беше председател на комисията, която разгледа и оцени вкусотиите, изложени от местните жители за коледния кулинарен конкурс....
20 Дек.
Кулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла.
Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза.
Разбийте сметаната до пухкава консистенция.
Сварете пилешкото филе....
09 Окт.
2
Кулинарен коктейл с пилешко месоПодгответе си подходящи чаши за коктейла /3 бр./, като им направите венец със ситно нарязан магданоз.
Сварете си пилешкото месо и го нарежете на жулиени, които да са дълги около 25 см.
Нарежете си портокала на същите...
03 Март
Кулинарен коктейл от варен мозък и бананиВече сме готови да поканим нашите гости и да им предложим изтънчения кулинарен коктейл от варен мозък и банани....
12 Окт.
Кулинарен хороскоп на зодиитеЗодията определя не само някои черти на характера, но и вкусови предпочитания към определени храни. Вижте храните, които са подходящи за различните зодии.
Овните най-много от всички трябва да наблягат на диетични храни...
22 Април
Емануела обяви конкурс за своя двойничкаОт днес стартира триседмичният конкурс, като повече информация за него може да бъде намерена на официалната страница на певицата във Фейсбук....
22 Май
Откриват кулинарен фестивал в ЛясковецВ неделния ден пък в Джулюница гостите ще могат да се порадват на кулинарна изложба със състезателен характер.
Във вторник ще бъдат разпънати шатрите на участниците в Седмицата на местното кулинарно разнообразие....
19 Септ.
Кулинарен пътеводител: Непознатата ирландска кухняОсновните продукти, които присъстват на масата на ирландците, са били винаги зеленчуците, картофите и сланината, а в крайбрежните райони в допълнение и сьомгата, скумрията и треската. До началото на 17 век, за да...
29 Юни
Превърнете новогодишната трапеза в кулинарен шедьовърПревърнете новогодишната трапеза в необикновена смесица от кулинарни шедьоври, събрани от целия свят. В различните страни по света имат традиционни ястия, които се приготвят за Нова година....
30 Дек.
Кулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия.
През време на кисненето водата се сменява няколко...
02 Юни
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто!
Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
22 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти.
Туршиите...
17 Април
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
16 Април
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияЕдна от предпоставките за получаването на висококачествени тестени изделия е навременното им и правилно изпичане. Приготвените в заведенията за обществено хранене тестени изделия се пекат във фурни на печки с твърдо и...
14 Април
1
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
14 Април
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
14 Април
Големият кулинарен фестивал Изяж Мадрид започнаПоказани ще бъдат картини на кулинарна тематика, предимно натюрморти....
23 Януари
Българско кисело мляко се състезава в американски конкурсВ американския конкурс се съревновават хора, които сами произвеждат определен продукт....
15 Окт.
Кулинарен етикет: Какъв алкохол върви с патешкото?Правилните алкохолни напитки, сервирани с добре приготвено месо от патица, ще ви превърнат в съвършени готвачи в очите на вашите гости, а вие, от своя страна, ще си осигурите невероятно кулинарно удоволствие....
21 Юни
Кюфтета Пожарски - кулинарен шедьовър с руски привкусВ началото на деветнайсти век особена популярност в Европа добиват вкусните пържени кюфтета, известни още като Пожарски. Съществуват няколко версии за произхода на това ястие и във всички тях главно действащо лице е самият...
27 Септ.
Кулинарен учебник: Недостатъците на различните домакински съдовеВажно условие за вкусното и качествено приготвяне на ястията е правилният избор на съдове за готвене - тенджери, тавички, тигани, гювечи и др. През време на топлинната обработка използваните съдове не бива да придават...
06 Август
Кулинарен пътеводител: Производство и приложение на желатинЖелатинът е добавка, която се използва най-често в направата на сладкарските изделия. Спомага за увеличаване на трайността и твърдата консистенция на изделията. При използването на желатин много от течните продукти...
05 Май
Кулинарен учебник: Как се прави перфектен кисел?Киселите са лек, вкусен и ароматичен десерт, а много от тях са и с голямо съдържание на витамини, плодова захар и плодови киселини.
Те се приготвят както от пресни или сушени плодове, така и от плодови сиропи, компоти...
14 Април
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Готовите тестени изделия се съхраняват по различни начини и за различно време.
Изделията от ронливо маслено и бъркано маслено тесто, приготвени с конфитюри и мармалад, издържат няколко дни в сухи и проветриви помещения...
13 Април
2