Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаРазточете лепкавото тесто с пълна бутилка
30 Септ.
Ако трябва да добавите сол в тестото, не я сипвайте, а я разредете с вода и тогава добавете в тестото. Тестото с мая ще стане много пухкаво, ако добавите в него настърган сварен картоф....
Тесто с маяТесто с мая
17 Август
От тестото може да си приготвите пици, питки, кифли, мекици....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Тесто с грисТесто с грис
15 Дек.
След това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Тесто с яйцаТесто с яйца
24 Ноем.
1
Смесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
Универсално тесто в хлебопекарнаУниверсално тесто в хлебопекарна
10 Дек.
3
Пуска се програма за тесто. При мен е 90 минути. Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н. Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
Козуначено тесто в хлебопекарнаКозуначено тесто в хлебопекарна
06 Ноем.
Прибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
Тесто с прясна маяТесто с прясна мая
19 Февр.
Месим, докато не получим леко лепкаво тесто. След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
Маслено тесто с виноМаслено тесто с вино
14 Ноем.
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйцаМаслено тесто с яйца
11 Март
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Пухкаво тесто с водкаПухкаво тесто с водка
25 Март
Добавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто. Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
Универсално тесто с бираУниверсално тесто с бира
26 Юли
Процедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто. Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си. Оформете питата по предпочитан от вас начин....
Тесто за поничкиТесто за понички
14 Ноем.
6
Готовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
Тесто за ХалаТесто за Хала
03 Окт.
На този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
Тесто за соленкиТесто за соленки
24 Януари
Добавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота. Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
Тесто за баницаТесто за баница
26 Окт.
9
Разбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко. След това го разделете на около 15 топки....
Тесто за щруделТесто за щрудел
19 Ноем.
Замесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично. Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
Тесто за пицаТесто за пица
15 Ноем.
4
В нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица. Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
Тесто за пициТесто за пици
19 Май
6
Останалото тесто се съхранява в хладилника....
Тесто за хлябТесто за хляб
10 Март
Когато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
Тесто за фокачаТесто за фокача
15 Май
Готовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си. Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
Тесто за фунийкиТесто за фунийки
04 Април
6
Започнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи. Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
Тесто за юфкаТесто за юфка
26 Януари
Размесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час. Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
Тесто за декорацияТесто за декорация
24 Януари
Този тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
Тесто за мекициТесто за мекици
15 Януари
Брашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти. В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...