Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разточете лепкавото тесто с пълна бутилкаАко трябва да добавите сол в тестото, не я сипвайте, а я разредете с вода и тогава добавете в тестото. Тестото с мая ще стане много пухкаво, ако добавите в него настърган сварен картоф....
30 Септ.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Тесто с грисСлед това започнете да добавяте гриса на порции. добавете толкова грис, че да се получи топка меко тесто. Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
15 Дек.
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
24 Ноем.
1
Универсално тесто в хлебопекарнаПуска се програма за тесто. При мен е 90 минути.
Тестото може да се ползва за пици, закуски, питки, хляб и т.н.
Универсалното тесто в хлебопекарна е готово....
10 Дек.
3
Козуначено тесто в хлебопекарнаПрибавя се малко по малко брашно, включва се на програма тесто, ако има нужда, се добавя още - до получаване на меко нелепнещо козуначено тесто, не трябва да се залепва по бъркалките....
06 Ноем.
Тесто с прясна маяМесим, докато не получим леко лепкаво тесто.
След това оставяме омесеното тесто на топло да втаса....
19 Февр.
Маслено тесто с виноТака приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
14 Ноем.
Маслено тесто с яйцаМеси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
11 Март
Пухкаво тесто с водкаДобавете по малко брашното, докато се получи меко и нелепнещо тесто.
Тестото е подходящо както за вкусни мекици, така и за пухкави домашни питки....
25 Март
Универсално тесто с бираПроцедира се така, докато се получи меко, нелепкаво тесто.
Оставете универсалното тесто с бира да удвои обема си.
Оформете питата по предпочитан от вас начин....
26 Юли
Тесто за поничкиГотовото тесто за понички се разточва на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета.
Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема....
14 Ноем.
6
Тесто за ХалаНа този етап тестото е лепкаво и ако е нужно, поръсваме брашно, но без да прекаляваме, защото целта е да остане сравнително меко....
03 Окт.
Тесто за соленкиДобавете и останалите продукти като заделите малко брашно, за да доизмесите тестото за соленки на плота.
Готовото тесто разточете на лист и разрежете на правоъгълници....
24 Януари
Тесто за баницаРазбъркайте първоначално брашното, водата, оцета, захарта и солта и постепенно замесете гладко тесто. Месете продължително и старателно, докато стане гладко.
След това го разделете на около 15 топки....
26 Окт.
9
Тесто за щруделЗамесете гладко тесто постепенно, като доливате по малко вода на няколко пъти, докато тестото стане стегнато и еластично.
Започнете да месите с дясната ръка - разтегляйте и отделяйте постоянно от масата....
19 Ноем.
Тесто за пицаВ нея се разстила тестото, като се надупчва с вилица.
Това тесто може да се използва за пици или за чеснови хлебчета, пърленки или цървулки....
15 Ноем.
4
Тесто за хлябКогато тестото стане твърдо и спре да лепне се удря върху плота няколко пъти....
10 Март
Тесто за фокачаГотовото тесто оставете да втаса на топло в намазнена купа, покрито с кърпа. То трябва да удвои обема си.
Застелете с хартия за печене тавичка с размери 23х32 см, сипете тестото и го разстелете с ръце....
15 Май
Тесто за фунийкиЗапочнете да добавяте брашно и замесете тесто, което може да се точи.
Оставете тестото да почине за малко, след което го разточете на тънък лист. От листа се режат ленти с ширина около 2 см....
04 Април
6
Тесто за юфкаРазмесва се около 13 минути до получаване на гладко еластично тесто. Завива се в найлон и се оставя на студено около 1 час.
Разделя се на малки топки и се разточва на съвсем тънки кори....
26 Януари
Тесто за декорацияТози тип тесто може да се ползва и в суров вид на питки или торти, но може и да се изсуши във фурната на 45-50 градуса за около 20 минути....
24 Януари
Тесто за мекициБрашното се пресява и се изсипва в тава. Содата, солта и захарта се добавят в киселото мляко, всичко се разбърква добре докато млякото започне да шупти.
В средата на брашното се прави дупка и в нея се изсипва получената...
15 Януари