Gotvach.bg»Статии»Многолистно Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Няколко старомодни солени теста, които не бива да забравяме
Но истинското многолистно тесто, направено с чисто краве масло, е неустоимо - ронливо и леко....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияНапример изделията от парено тесто се пекат в плътно затворена фурна, за да не излиза парата, но при умерена температура, а изделията от многолистно маслено тесто - при по висока температура....
1
Всички видове баклава
Ето традиционният вариант за баклава:
Необходими продукти: 500 г многолистно тесто, 50 г масло, 230 г орехи, 80 г захар за плънката и 230 г захар за сиропа, 1 ч. л....
Истинският кроасан с масло, който се топи в устата
Тези кроасани от бухнало многолистно тесто са типично френски и се различават от виенските кифли, които са от тесто тип Бриош....
Как се прави тесто за пициЗамесете тестото, оформете от него топка и го оставете да почива четиридесет минути.
Вкусна пица ще се получи с многолистно тесто, приготвено от самите вас....
9
Видове теста и основни похвати за месене
Има различни видове теста: хлебно, парено, козуначено, многолистно, маслено (бутертесто), бисквитено, ронливо (пясъчно), от незърнени култури (картофи, маниока и др)....
Тайните на тестотоНе мажете края на изделия от многолистно тесто с яйце, тъй като то няма да позволи на тестото да се вдигне....
3
Малки кулинарни хитрости, които всяка домакиня трябва да знае
при печене, след разточването трябва да надупчим с вилица;
- Намазваме с тънък слой тестото с неразбит белтък, за да не се размекне, когато наредим отгоре плънка;
- Сладкишите от многолистно тесто трябва да се пекат...
Кулинарен учебник: Как правилно да съхранявате сладкиши?Сухите изделия от многолистно маслено тесто не се съхраняват в хладилник, а в хладни и сухи помещения, за да не овлажняват и омекват.
Изделията от леко бисквитено тесто имат по-особен характер....
2
Тестена кора около месото? Да, ако може
Подходящи са и тестото за баница, тестото с мас и многолистното.
Пълнежи
Освен поръсено с малко черен пипер месото може да бъде увито в тестото и в натурален вид, но с добавки става по-интересно....
Как да приготвим идеален милфьойВ миналото бутер тестото се е приготвяло като домашно тесто, което е било много трудно и ангажиращо, докато след всички прегъвания се получи многолистно тесто....
2
Любопитната история на кроасанаКроасанът е вид кифла, направена от многолистно тесто, чиято форма наподобява полумесец....
1
Как се замразяват тестени изделия и сладкиши
Многолистното тесто също може дълбоко да се замразява. За размразяването му са необходими само 1-2 часа при стайна или 5-6 часа при хладилна температура....
Видове блатове за торта
Многолистно тесто (бутертайг, милфьой)
Както подсказва името му, то е разпространено най-вече в немскоговорящите държави и във Франция, но също така и в Скандинавските държави и Великобритания....
Добавки, които ще направят бульоните по-вкусни
тесто;
- Хлебни хапки - наръсени с масло, кашкавал, ким и запечени за няколко минути във фурната;
- Кнедели - сварени и нарязани на филии, полети с масло....