Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

НарНар
14 Септ.
Нарът (Punica granatum) е храст или дърво, достигащо височина до 8 метра, което цъфти с едри и червени светове. Вкусните му плодовете са с твърди кори, с многобройни розови, жълти и червени семена. Вътрешността на наровете...
Редукция от нарРедукция от нар
21 Дек.
Смесете всичко и сложете на силен огън, докато заври. Намалете силата на котлона, така че сместа да ври леко и редуцирайте около час и 10-15 минути. В зависимост от желаната гъстота продължете да редуцирате или спрете...
Сок от нарСок от нар
10 Август
Измиваме и нарязваме 1 нар на две половини. Слагаме го в съд, пълен с вода. Опитваме да премахнем семената на плода, докато го държим под водата. Премахваме кората и остатъците от мембраната. След това отцеждаме водата...
Фреш с нарФреш с нар
03 Март
2
Няма да разискваме темата за ползата от фрешовете. Достатъчно доказателства и примери има за положителния ефект върху тялото. Този фреш е една моя любима комбинация - нарът е определян като един от плодовете с най-много...
Сладкиш с нарСладкиш с нар
06 Февр.
Смесвате цеденото кисело мляко и зрънцата от нара. В подходящ съд нареждате гофретите и сиропирате със сока от нар. Отгоре мажете със сместа от млякото и зрънцата нар. И заливате с течния мед. Слагате втори ред гофрети...
Лимонада с нарЛимонада с нар
23 Август
Смесете захарта с лимоновия сок и разбъркайте, докато захарта се разтвори напълно. Сипете лимоновата смес към сока от нар, разбъркайте и добавете водата и леда. Сипете в чаши и сервирайте веднага....
Смокини с нарСмокини с нар
20 Юни
Оставяме в хладка вода смокините да се накиснат. Разделяме 3 нара наполовина и изстискваме сока им, а на 4-тия изваждаме плодовете. Настъргваме кората на лимона и изстискваме сока му. Обелваме джинджифила и го рендосваме...
Сангрия с нарСангрия с нар
25 Септ.
Извадете семената на нара в купа. В друг съд отделете филенцата от портокала. Нарежете лимона на шайби. Поставете в кана семената от нар, резените лимон, стръкове пресен розмарин и парченцата портокал. Налейте в каната...
Сос от нарСос от нар
11 Септ.
Разбъркайте всички съставки заедно в купата, поставете ги в бурканчета и ги подправете добре. Използвайте го за дресинг на кускус, ориз или зелена салата. Да се съхранява в хладилника до 5 дни....
Кекс с нарКекс с нар
29 Юли
Яйцата, олиото и 1 ч.ч. от захарта се разбиват с миксер. Добавят се ванилията, брашното и бакпулверът и отново се разбърква добре. Накрая се прибавя и прясното мляко и се бърка до получаване на гладка, средно гъста смес...
Ашуре с нарАшуре с нар
04 Февр.
Пшеницата, бобът и нахутът се накисват поотделно във вода един ден преди да се сготвят. На следващия ден се варят поотделно. Сушените кайсии се нарязват и се накисват във вода. Стафидите се накисват в топла вода, а смокините...
Сладко от нарСладко от нар
10 Април
1
Изчистете наровете, като отделите само семенцата. Смесете ги в тенджера под налягане с канелата и 1 ч.ч. вода. Сложете да кипне, след като фитилът изсвири няколко пъти, махнете от котлона тенджерата. След като изстине...
Ориз с нарОриз с нар
11 Февр.
Накиснете стафидите в шерито за около 20 минути. Изчистете лука и чесъна, разрежете ги на дребно и ги сложете във врящо олио. Добавете ориза и подправките и ги задушете за 1-2 минути. След това залейте с вода, добавете...
Парфе с нарПарфе с нар
05 Юли
Отделяме жълтъка на едното яйце. Белтъка и цялото друго яйце разбиваме на пяна. Разтваряме захарта в 25 мл. гореща вода, добавяме рома и смесваме с яйцата. Загряваме сместа на водна баня до кипване, след което я махаме...
Супа с нарСупа с нар
24 Април
Изсипете пилешкия бульон в тенджера и го сложете да се вари. Намалете температурата и прибавете сока от нар, заедно с лимонов сок, ако използвате сладък нар. След това отново сложете бульонът да се вари. Намалете температурата...
Сангрия с нарСангрия с нар
23 Юли
В подходящ съд смесваме всички течни съставки и добавяме парченцата от плодовете. Добавяме и лед към нашата Сангрия. Сангрията с нар може да се сервира с резен портокал закрепен на чашата....
Салата с нарСалата с нар
24 Ноем.
В купа се поставят обелените и нарязани на кубчета картофи, тиква и авокадо. Поръсват се с нарязан на тънки филийки лук, зърната от нар. От другите продукти се приготвя сос - всички съставки се разбъркват до еднородно...
Как да обелим нарКак да обелим нар
22 Ноем.
Нарът е сред най-ценените плодове, най-вече заради своите здравословни и вкусови качества. Когато решим да похапнем от вкусния плод обаче, със сигурност всеки от нас се е сблъсквал с трудната задача да извади плода от кората...
Нар - бомбата от антиоксиданти!Нар - бомбата от антиоксиданти!
19 Дек.
Нарът е един от най-полезните плодове, които за съжаление все още попадат в последните редици по консумация на плодове от българското население. За разлика от Азия, където е почитан от край време, тук може да се срещне...
Домашен оцет от нарДомашен оцет от нар
12 Дек.
1
От много дълго време си приготвям домашен оцет вкъщи и винаги се получава много добре. Този път пробвах с нар и мед. Измиваме добре два нара, след което ги режем и изчистваме от кората, вътрешните части и люспите....
Грис кремчета с нарГрис кремчета с нар
02 Април
Взимаме една тенджера, вътре слагаме един литър мляко и една чаша захар, поставяме на котлона да заври млякото. След като заври млякото прибавяме грис и оставяме да се свари грисът, бъркайки, след което прибавяме две...
Свински ребърца с нарСвински ребърца с нар
02 Февр.
В купичка смесваме черния пипер, червения пипер и солта. Втриваме с ръце подправките, така че всички ребра да са равномерно овкусени. Подреждаме ребърцата в тава за печене. Изцеждаме сока на единия нар и го изливаме...
Домашен сок от нарДомашен сок от нар
25 Юни
С помощта на нож описваме кръг от двете страни на нара, като внимаваме да не нараним самия плод и режем капачета. Минаваме с нож, но не на дълбоко, а по самата кора. Разделяме на няколко части нара и го слагаме във вода...
Карамелизирани банани с нарКарамелизирани банани с нар
30 Януари
Нарежете бананите на две и после по дължина. В незалепващ тиган сложете маслото да се загрее и тогава поставете бананите с разрязаната част. Сипете кафявата захар и разклатете тигана, сипете бялата захар с рома и ванилията...
Телешко Карпачо с нарТелешко Карпачо с нар
27 Окт.
1
Почистете месото от жилички, ако има такива, и го поставете за 30 минути във фризер. Така то ще се втвърди и ще е лесно за манипулация. Трябва да е твърдичко, но не допускайте да се замрази напълно. С остър нож го нарежете...