Gotvach.bg»Статии»Опушване на риба
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Опушване на риба

Търсиш информация за Опушване на риба? Разгледай последните ни публикации и статии за Опушване на риба.
Съвети при опушване на риба у домаСъвети при опушване на риба у дома
Ето какъв е методът на опушване на риба в домашни условия: - Опушването на рибата трябва да става на открито....
Как да си опушим сьомгаКак да си опушим сьомга
Домашно пушена сьомга можем да си приготвим и без да имаме уред за опушване. Това е най-лесният начин, но почти никой няма вкъщи подобен уред....
Как да съхраняваме прясна риба и мидиКак да съхраняваме прясна риба и миди
За опушване най-вкусни стават риби като паламуд, скумрия, кефал, сафрид. Първо осолявате рибата, след което тя се опушва - съществува студено и топло опушване....
Домашно опушване на месоДомашно опушване на месо
Процедурата се прави, като се опушва с горещ пушек. Преди опушването месото трябва да се подготви добре, тъй като димът не може да гарантира пълното му съхраняване. Това е много важно за пушеното месо....
Как да опушим свинска плешкаКак да опушим свинска плешка
Как става самото опушване на свинската плешка Трябва да прочетете упътването на вашият уред за опушване и след около 4 часа ще имате готово опушено месо....
Вредни ли са пушените меса и сиренаВредни ли са пушените меса и сирена
Поради вредното му действие, съдържанието му в храни е намалено наполовина в последните 30 години Относно опушването на месото, като по-безвредно се счита студеното опушване....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
Идеална е за опушване, за осоляване, както и за сложни закуски, основни ястия с риба, дори и за празнична трапеза....
Как да си опушим риба в домашни условияКак да си опушим риба в домашни условия
2
Ако рибата се разпада и от нея се стича мазнина, това означава, че температурата е била прекалено висока или сте прекалили с времето за опушване....
Как да си приготвим камбалаКак да си приготвим камбала
Камбала не е подходяща за опушване. При мариноване са ѝ нужни само няколко минути. Продължителното мариноване я прави твърде крехка и трудна за обработка. Най-подходящи подправки за тази риба са сухите....
Как се прави сушена рибаКак се прави сушена риба
1
Водата обикновено се отстранява чрез изпаряване (изсушаване на въздух, сушене на слънцето, опушване или сушене на вятър), но в случай на лиофилизация (замразяване), водата се отстранява чрез сублимация....
Ивичест тунецИвичест тунец
То също се опушва и суши, за да се направи katsuobushi, централната съставка в dashi, което е японски рибен бульон. Освен това е ключова съставка в шуто....
Как се готви Фагри?Как се готви Фагри?
Подходяща е и за опушване, ако разполагате с подобен домашен уред. Тъй като е характерна риба за гръцката кухня, ще ви покажем как традиционно я приготвят гърците....
Подходящи подправки за скумрияПодходящи подправки за скумрия
Подправките, подходящи за пушена скумрия Готвенето на скумрията чрез опушване с ароматен дим не изисква допълнително овкусяване....
Как да замразяваме и размразяваме сьомга?Как да замразяваме и размразяваме сьомга?
Тя вече е опакована във вакуумна опаковка и е запазена чрез опушване. Тази риба също може да се замрази, но опаковката ѝ задължително не трябва да бъде отворена....
Шведската кухня от А до ЯШведската кухня от А до Я
Опушване, мариноване, осоляване, сушене, ферментация – кулинарни процеси, които удължават живота на продуктите и се следват и до днес....