Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Оризов ОцетОризов Оцет
24 Септ.
Видове оризов оцет Познат е така нареченият бял оризов оцет, който представлява бяла или бледожълта течност....
Кулинарно приложение на оризовия оцетКулинарно приложение на оризовия оцет
15 Дек.
Най-често оризов оцет се използва за приготвянето на различните видове суши. С него се маринова риба или морски продукти. Освен това е много подходящ за овкусяване на ориз и салати – придава по-различен вкус....
Да си направим оризов оцет в домашни условияДа си направим оризов оцет в домашни условия
07 Февр.
Оризовият оцет се прави от оризово вино, но за приготвянето му може да се използва и само ферментирал ориз. Необходими са ви бяла захар, мая, яйца и бял ориз....
Невероятните ползи от изплакването на косата с оризов оцетНевероятните ползи от изплакването на косата с оризов оцет
27 Дек.
Защо да използвате оризов оцет при изплакване на косата? Употребата на оризов оцет за косата е полезно, защото той поддържа киселинно-алкалния баланс в нормални граници....
Оризов клинОризов клин
26 Юли
В тенджера с подсолена и вряща вода около 1 л слагаме ориза да ври. Като се свари, слагаме да изстине малко и слагаме яйцата и сиренето. Разбъркваме. Омесваме тестото, разделяме на две топки и ги разточваме....
Оризов кексОризов кекс
10 Ноем.
Изпечете оризовия кекс в умерено загряна фурна....
Оризов пудингОризов пудинг
03 Юли
Прибавете ориза и половината от млякото. Сложете сместа да се вари, като непрекъснато разбърквате. Изключете котлона и оставете да къкри, докато оризът се свари. Разбърквайте от време на време....
Оризов хлябОризов хляб
25 Януари
Измийте ориза с топла вода. Сварете го в подсолена вода на котлона в подходяща тенджерка и щом набъбне го дръпнете. Отцедете го в гевгир или голяма цедка....
Оризов омлетОризов омлет
06 Януари
1
След като и това е свършено, разделяте на две ориза и в една купичка чуквате 2 от яйцата и слагате едната половина ориз. Това е за единия омлет....
Оризов сладкишОризов сладкиш
19 Септ.
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 чаени чаши вода, охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захар на вкус. Прибавят се белтъците, разбити на сняг....
Оризов пастетОризов пастет
07 Януари
Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте. Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз....
Оризов шницелОризов шницел
27 Септ.
1
Объркайте сварения ориз с пасирания картоф 1-2 яйца, настъргания фино лук, морков, пасирания чесън, подправките и брашното. Добре омесете сместа и я оставете да почине за 45 минути в хладилник....
Оризов пастетОризов пастет
07 Януари
Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте. Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз....
Оризов сладкишОризов сладкиш
19 Септ.
1
Оризът се сварява на каша с млякото и 3 чаени чаши вода, охлажда се и се смесва с разбитите жълтъци, ванилията и захар на вкус. Прибавят се белтъците, разбити на сняг....
Оризов десертОризов десерт
21 Март
Поръсете с накиснатото в ром кокосово брашно, разстелете отгоре ориза и печете до готовност. Преди поднасяне поръсете с пудра захар....
Оризов кексОризов кекс
15 Април
1
Изчистеният и измит ориз се вари с малко вода, бавно се долива млякото и се доварява. Свареният ориз се оставя да изстине. Маслото се разбива на пяна със захарта....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Настържете ябълките, след което прибавете към тях водата, захарта, бирената мая и хляба. Разбъркайте сместа и я оставете в отворен съд на тъмно място. Сместа трябва да престои така 10 дни при температура 20 градуса, като...
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Намачкайте малините и ги сложете в стъклен буркан. Залейте ги с оцета. Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете...
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Обелете и смелете 1 глава чесън. Смесете с останалите билки и подправки и залейте с 250 милилитра вода. Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена...
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
ОцетОцет
15 Април
В Древен Китай приготвяли оцет от ориз и го използвали за лечебни и козметични цели, докато в Япония му придавали чудодейна сила и смятали, че той е способен да запази младостта, здравето и силата на организма....
Шоколадов оризов пудингШоколадов оризов пудинг
05 Септ.
Премахнете от огъня шоколадовият оризов пудинг, оставете да се охлади като периодично разбърквате, за да не се получи коричка. Разсипете пудинга в десертни купички....
Бананов оризов пудингБананов оризов пудинг
19 Ноем.
Пасираме бананите за този вкусен бананов оризов пудинг. Добавяме захарта, яйцата, маслото, канелата и ванилията и пасираме още 1-2 минути. Наливаме вътре прясното мляко и добавяме сварения ориз. Разбъркваме добре....
Турски оризов пудингТурски оризов пудинг
19 Юни
Разбиваме жълтъците и сипваме върху ориза. Печем оризовия пудинг на 170°C за 50-60 минути. При поднасянето може да поръсите с канела турски оризов пудинг....
Австрийски оризов пудингАвстрийски оризов пудинг
01 Ноем.
Десертът е известен и с името ориз Траутмансдорф....