Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Цяло печено агнеЦяло печено агне
15 Февр.
Цялото печено агне е готово....
Печено Агне в ТрапПечено Агне в Трап
27 Юли
Печем от 3 до 5 часа. Печеното Агне в Трап е готово....
Печено агне с оризПечено агне с ориз
06 Ноем.
Ориза добавяме във вече получилия се сос от печеното агнешко, добавяйки 2 ч.ч. вода. Връщаме тавата с печеното агне с ориз във фурната без фолиото и печем на 180°C до готовност на ориза....
Печено агне за ГергьовденПечено агне за Гергьовден
03 Май
Печеното агне за Гергьовден е готово....
Печено агне по добруджанскиПечено агне по добруджански
25 Ноем.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 3 часа....
Гергьовско пълнено печено агнеГергьовско пълнено печено агне
08 Май
Бульона може да използвате за готвене или пък го сервирайте в малка касерола и черпаче заедно с печеното агне....
Печено агне по чобанскиПечено агне по чобански
03 Януари
Пече се 6 часа....
Печено агне с бираПечено агне с бира
06 Септ.
Слагаме агнешкото да се пече в загрята фурна на 160 градуса. Продължителността на печене е около 3 часа. Отстраняваме фолиото и допичаме до желаната коричка....
Печено гергьовденско агнеПечено гергьовденско агне
19 Април
2
Пъхнете да се пече за около 2 часа и половина. След това махнете фолиото и добавете накълцаните лук и чесън. Поразбъркайте леко и запечете, докато омекнат....
Цяло печено агне в пещЦяло печено агне в пещ
17 Ноем.
Това печено агнешко добре си подхожда с класическа великденска салата с маруля, пресен лук, краставици, репички и варено яйце. Добре подхожда червено вино на така приготвеното цяло печено агне в пещ....
Печено агне на бавен огънПечено агне на бавен огън
17 Април
Добре се намазва с мазнина и се слага да се пече 25-30 см от жарта. По време на печенето редовно го намазвайте с мазнина, за да не прегори. Най-добре е да набодете лой на пръчка и да го мажете така от разстояние....
Пълнено печено агне за ВеликденПълнено печено агне за Великден
17 Април
2
Пълненото печено агне е готово за Великденската трапеза!...
Цяло печено агне на пещЦяло печено агне на пещ
10 Май
Печем 4-5 часа, отваряме фурната, обръщаме го и го покриваме с кърпата от агнето, която сме отделили и връщаме във фурната. Понеже температурата е по-ниска, оставяме цялото печено агне на пещ да се пече до сутринта....
Бавно печено агне с натурален вкусБавно печено агне с натурален вкус
08 Януари
7
За перфектен загар на вашето агнешко печено и хрупкава кожичка ще трябва да печете без фолиото за още 30 мин, като увеличите градусите....
Пълнено печено агне с пресни картофиПълнено печено агне с пресни картофи
16 Февр.
Печем на слаба фурна за 5-6 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето. Половин час преди да извадим ястието нареждаме около агнето пресните картофи и доливаме малко от бульона от варенето на дреболиите....
Печено агне с розмарин и джодженПечено агне с розмарин и джоджен
04 Окт.
Печете агнето за три часа на 200 градуса, после намалете на 160 градуса и печете още два часа. Махнете фолиото и запечете от всички страни. Печеното агне с розмарин и джоджен сервирайте на порции....
Бавно печено пълнено агнеБавно печено пълнено агне
23 Април
Извадете тавата с печеното агнешко от фурната и оставете да отлежи поне час преди да сервирате. Бавно печеното пълнено агне е готово....
Агне печено в трапАгне печено в трап
04 Май
Пече се 5 часа....
Печено агне пълнено с ориз и дреболииПечено агне пълнено с ориз и дреболии
05 Дек.
По време на печенето, обръщаме пълненото агне и го заливаме със соса, който се отделя в тавата. Печеното агне пълнено с ориз и дреболии е готово....
Печено агне с плънка и свежа салатаПечено агне с плънка и свежа салата
20 Април
Сервира се порция печено агне с дроб сарма и свежа салата. Печеното агне с плънка и свежа салата е готово....
Печено агне с плънка от зелен лукПечено агне с плънка от зелен лук
18 Февр.
Агнето се завива с фолио и се пече на умерен огън до готовност. Накрая фолиото се маха и агнето се допича от двете страни....
Цяло агне печено във фурнаЦяло агне печено във фурна
02 Април
Покрива се с фолио и се пече в предварително загрята фурна 220 градуса около половин час, после на 170 градуса, докато месото се отдели от кокала. Фолиото се маха и се допича до хрупкава коричка около 15 минути....
С какво върви печеното агне?С какво върви печеното агне?
12 Май
Алкохолни напитки за печено агне Към печеното агнешко месо пасва най-добре вино, както и бира. Но типично по нашенски ние откриваме трапезата с чаша ракийка в ръка....
Пълнено Гергьовско агне, печено в пещПълнено Гергьовско агне, печено в пещ
07 Май
2
Аромата на печено в пещ Гергьовско агне е неповторим и не може да се сравни с нищо. За моето семейство, Гергьовден е празникът, който винаги ни е събирал вече повече от 50 години....
Как се пече агне - стъпка по стъпкаКак се пече агне - стъпка по стъпка
08 Май
Количеството на течността зависи от количеството на агнешкото месо, което ще печете. Важно е да вземете под внимание факта, че за да е хубаво изпечено агнешкото, то трябва да се пече на бавен огън....