Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печиво с извара и кускусПоливаме горещото печиво с меден сироп и щедро поръсваме с натрошен шамфъстък или други ядки по избор....
27 Юли
Пълнозърнесто печиво с моркови и тофуФурната се загрява предварително до 200 градуса. Форма за печене на пай с диаметър 25 см се намазва с масло. Тиквичките и морковите се оставят в гевгир да се отцеждат около 15 мин.
Морковите и тиквичките се смесват с...
26 Юни
Зеленчуково печивоМаслено тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто.
Трохите се събират и...
10 Февр.
Пикантно печиво със сиренеПриготвяме плънката по следния начин:
Лукът се задушава в олиото. След това се слагат нарязаните гъби и доматите. Така изваряваме около 10 минути.
Намазваме тавата с олио и нареждаме 3 реда кори, като ръсим по малко...
25 Февр.
Идеи за изискани печиваЕто няколко идеи за нестандартни и в същото време изискани печива, с които определено ще впечатлите своите гости....
22 Април
Към кои печива да добавяме сусам?Печивата са страхотна алтернатива за закуска, за бърза следобедна закуска или за самостоятелно хранене в деня....
26 Юни
Пет рецепти за печива без млякоНо и без мляко може да се направят вкусни печива.
Кейк с кафе без мляко – той се прави лесно и е вкусен....
13 Май
При какви печива да използваме амонячна содаЕто и няколко примера в какви печива можете да използвате амонячна сода....
08 Юни
Италиански квас за по-вкусни печива - Lievito madreТя дава своята любов във вкуса на печивата....
14 Април
1
Кулинарни идеи за печива изцяло с фино царевично брашноКакви печива можете да си приготвите с фино царевично брашно?...
20 Септ.
Типични албански печива, с които ще си оближете пръститеЕто някои от типичните албански печива и сами можете да си направите аналог с родната ни кухня:
Националният десерт Трилече, който се приготвя с печени блатове
Необходими продукти: 6 яйца, 320 г захар, 400 г брашно, 320...
03 Юни
Сгъстители и стабилизатори са в основата на идеалното печивоВсички базови съставки, които се използват за печивата, могат да бъдат разделени на стабилизатори, омекотители, подсладители, набухватели, вкусови съставки и сгъстители....
26 Февр.
17 май - Световен ден на печиватаВижте още:
- С какво можем да заменим яйцата при печивата;
- В какви печива да използваме амонячна сода....
17 Май
С какво можем да заменим яйцата при печивата?Така че въпросът какво да използваме вместо яйца при печивата е доста актуален.
Много ситуации могат да възникнат, когато е необходимо да се намери адекватен заместител на яйцето при печивата....
01 Април
С какво може да се замени бакпулвера в печивата?При повечето тестени печива готвачите прибягват до помощта на набухвателите....
13 Юли
Тази лавандулова захар ще накара печивата и напитките ви да разцъфнатДа приготвите собствена лавандулова захар, е толкова лесно и ще откриете, че винаги е възможно да запазите бурканче от нея под ръка. Дръжте я в шкафа, за да добавите към напитки (опитайте в лимонада или чай) или печени...
02 Януари
Следвайте тези правила, след като омесите хляба!Тази глазура придават на печивата празничен вид....
15 Април
Ето я тайната на вкусните Френски сладкишиТе са добри проводници на топлина и ви помагат да постигнете съвършеното хрупкаво печиво.
Използвайте вълнообразни форми за плодови пити за печива със сладък пълнеж, а формите с гладък ръб – за други....
06 Юли
Какво брашно е най-добре да използваме за погача?Най-добрите марки на българския пазар предлагат такива, в зависимост от това за какво печиво ще се използват.
Има няколко разновидности на брашната....
02 Окт.
Кои са най-популярните безглутенови брашна?За щастие, на пазара вече има голямо разнообразие от безглутенови брашна, с които можем да си приготвим различни кето палачинки, кексове, безглутенови бисквити, безглутенове хлябове и какви ли не други печива....
09 Февр.
1
Колко бакпулвер се слага в кекс?Едва ли е възможно постигането на перфектното печиво без добавката бакпулвер, която се грижи за пухкавия вид на любимите тестени изделия.
Бакпулверът представлява прах с характерен бял цвят....
08 Дек.
Как се активира маята?След това отново се премесва и се оставя да почине за пет-десет минути, преди да се оформи от него празнична питка или друго желано печиво....
21 Февр.
Соево БрашноТо внася добро количество протеин в домашните печива и ги запазва свежи за дълго време....
15 Май
Колко вода се слага на 1 кг брашно?Естествено, към Вашите печива ще се добавят и други съставки като сол, мая или сода, понякога и мазнина....
27 Януари