Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Каберне СовиньонПоднасяне на Каберне Совиньон
Страхотният плътен вкус на каберне совиньон най-добре се съчетава с меса. Изключително подходящи са агнешко, говеждо, свинско и телешко....
10 Юни
Каберне ФранПоднасяне на каберне фран
Виното от каберне фран се поднася леко охладено. Температурата му трябва да е около 16 °C, ако виното е по-тежко. Ако е по-леко, температурата трябва да е малко по-ниска....
24 Септ.
Совиньон БланПоднасяне на Совиньон блан
Това вино се сервира добре охладено и се консумира още докато е младо....
19 Август
Френско пиле фрикасе със Совиньон БланСервирайте френското пиле фрикасе със Совиньон Блан, ако желаете, поръсено с малко ситно нарязан магданоз. Добър апетит!...
26 Февр.
2
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияМного хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство....
23 Дек.
1
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеПържената риба се поднася в голяма овална порцеланова чиния.
В овални плата се поднасят и морските дарове....
29 Май
Красиви идеи за поднасяне на плата с мезетаНие, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета.
Но как да поднесем красиви плата с мезета на своите гости и любими хора?
Ето няколко идеи, които задължително изпробвайте...
09 Юли
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеПоднася се с плодово вино, най-много си подхожда с него;
• Asiago mеzzano - този вид сирене отлежава дълго. Зреенето е бавно, продължава 3 месеца....
26 Февр.
Тънкости при поднасянето на виноПрочети също за температурата на поднасяне на виното или научи повече за отлежаването на виното....
22 Май
Пинизи при поднасянето на ракияНай-често като мезе се поднасят плодове или зеленчуци - сурови и консервирани като туршии и др., под форма на салати....
11 Юни
С какви храни и ястия да поднесем КабернеПуешките специалитети също много добре се съчетават с Каберне.
Кабернето се съчетава добре и със сирена с благородна синя плесен, които не потискат аромата му, а напротив – позволяват му да се разкрие изцяло....
18 Окт.
Тънкости при поднасянето на черен хайверОсновно правило при тях освен това е хайверът да се поднася със сребърна лъжица и да се консумира с водка....
25 Февр.
С какви храни и ястия да поднесем Совиньон бланКогато поднасяте изискано и уханно вино, каквото е Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му....
02 Септ.
Традицията по поднасянето и съчетаването на БожолеКакви ястия подхождат на Божоле
По традиция виното Божоле се поднася с ястия, типични за областта на Лион във Франция.
Нищо не може да се сравни с асоциацията на вино Божоле с добро плато от колбаси....
28 Юли
Каква е разликата между Мерло и Каберне?Вкусът на Кабернето е доста по-наситен, силен и агресивен, за разлика от Мерлото.
И двата сорта са идеални за поднасяне с печено свинско, телешки стек или пък италианска паста....
15 Дек.
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноКаберне е по-леко червено вино и по-подходящо за птици, немазни пържоли, гъби и отново сухи мезета....
25 Април
1
Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафеКафето, което се свързва предимно с Южна Америка, всъщност е най-предпочитаната напитка в Арабски свят. Пие се от хора от различни възрасти, тъй като действа ободряващо и отморяващо. Според арабска легенда кафето е открито...
26 Юни
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноМалко от нас са наясно с етикета за сервиране на вино и как точно се пие и поднася....
03 Август
Кои храни се поднасят с картофиНай-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса....
05 Ноем.
Кои храни се поднасят с оризОризът се поднася и с морски дарове - скариди, миди, калмари, октоподи. Съчетанието е много приятно на вкус и може да се допълни ефектно от различни по вид подправки и соев сос, който ще даде повече вкус и аромат....
06 Юли
Как се поднасят миди?Като топло предястие се поднасят обикновено пържени или панирани миди, гарнирани с подходящ топъл сос.
Традиционно мидите се готвят в бяло вино, сметана с домати и босилек и в собствен сок....
12 Юни
Как и кога да поднасяме топли и студени закуски?Студените закуски се поднасят преди супата, а топлите - след нея....
12 Април
Как се отваря и поднася шампанскоШампанското се получава, след като след ферментация на виното към него се добави специална мая и малко захар. Обикновено шампанското се консумира при специални случаи, тържества и коктейли, но в много други държави...
31 Дек.
С какъв алкохол се поднася пилешкоПодходящи за повода са кабарне фран, кабарне совиньон, сира и мерло.
Хубавото на месото от пиле е, че може да се приготвя по най-разнообразни начини....
05 Септ.
С какви храни се поднасят червени винаС какви храни се поднася червеното вино
Червено месо за червено вино
Най-известните храни за съчетаване с червеното вино са всички червени места....
24 Ноем.