Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Френско пиле фрикасе със Совиньон БланФренско пиле фрикасе със Совиньон Блан
26 Февр.
2
Сервирайте френското пиле фрикасе със Совиньон Блан, ако желаете, поръсено с малко ситно нарязан магданоз. Добър апетит!...
Совиньон БланСовиньон Блан
19 Август
Поднасяне на Совиньон блан Това вино се сервира добре охладено и се консумира още докато е младо....
С какви храни и ястия да поднесем Совиньон бланС какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан
02 Септ.
Когато поднасяте изискано и уханно вино, каквото е Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му....
Сладки Мон бланСладки Мон блан
23 Януари
Сместа се изсипва във форма с диаметър 20 см и се пече на 180 градуса до суха клечка. След като полученият блат изстине напълно, се разрязва на 2 части с помощта на конец....
Каберне СовиньонКаберне Совиньон
10 Юни
Поднасяне на Каберне Совиньон Страхотният плътен вкус на каберне совиньон най-добре се съчетава с меса. Изключително подходящи са агнешко, говеждо, свинско и телешко....
Юни БланЮни Блан
30 Май
При поднасяне температурата на виното трябва да е между 8 и 10 °C. Поднасяйте виното в чаши, специално подбрани за леки и млади вина. Добра работа върши чашата тип лале....
Пино БланПино Блан
03 Февр.
Поднасяне на пино блан Преди да сервирате пино блан, трябва да го поохладите. Стремете се температурата на алкохола да е около 12 градуса....
Вилар бланВилар блан
12 Март
Поднасяне на Вилар блан Вилар блан трябва да се сервира леко изстудено – при температура от 8 до 10 градуса по Целзий....
Видал бланВидал блан
16 Февр.
Ледено вино може да се направи още от ризлинг, каберне фран, каберне совиньон. Всички тези разновидности се отличават с високи киселинни нива....
Шенин бланШенин блан
09 Февр.
Поднасяне на шенин блан Шенин блан е невероятно бяло вино, което може да се похвали със своя универсален характер по отношение на храната....
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияАранжиране и поднасяне на празнични ястия
23 Дек.
1
Много хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство....
Откриха съкровище в ледник на Мон БланОткриха съкровище в ледник на Мон Блан
27 Септ.
2
Изумруди, сапфири и рубини на стойност десетки хиляди евро бяха открити от млад френски алпинист на Мон Блан. Предполага се, че това съкровище се е озовало там след катастрофата на индийски самолет преди половин...
Красиви идеи за поднасяне на плата с мезетаКрасиви идеи за поднасяне на плата с мезета
09 Юли
Ние, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета. Но как да поднесем красиви плата с мезета на своите гости и любими хора? Ето няколко идеи, които задължително изпробвайте...
Съвети за поднасяне на риба и морски даровеСъвети за поднасяне на риба и морски дарове
29 Май
Пържената риба се поднася в голяма овална порцеланова чиния. В овални плата се поднасят и морските дарове....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасяне
26 Февр.
Поднася се с плодово вино, най-много си подхожда с него; • Asiago mеzzano - този вид сирене отлежава дълго. Зреенето е бавно, продължава 3 месеца....
Пинизи при поднасянето на ракияПинизи при поднасянето на ракия
11 Юни
Най-често като мезе се поднасят плодове или зеленчуци - сурови и консервирани като туршии и др., под форма на салати....
Тънкости при поднасянето на виноТънкости при поднасянето на вино
22 Май
Прочети също за температурата на поднасяне на виното или научи повече за отлежаването на виното....
Тънкости при поднасянето на черен хайверТънкости при поднасянето на черен хайвер
25 Февр.
Основно правило при тях освен това е хайверът да се поднася със сребърна лъжица и да се консумира с водка....
Традицията по поднасянето и съчетаването на БожолеТрадицията по поднасянето и съчетаването на Божоле
28 Юли
Какви ястия подхождат на Божоле По традиция виното Божоле се поднася с ястия, типични за областта на Лион във Франция. Нищо не може да се сравни с асоциацията на вино Божоле с добро плато от колбаси....
Етикет при поднасянето и консумация на бяло виноЕтикет при поднасянето и консумация на бяло вино
03 Август
Малко от нас са наясно с етикета за сервиране на вино и как точно се пие и поднася....
Етикет при поднасянето и консумация на червено виноЕтикет при поднасянето и консумация на червено вино
25 Април
1
Няма нищо по-отпускащо и по-релаксиращо от чаша червено вино след дълъг и тежък ден и хубава книга в другата ръка. Ще си отпочинете чудесно, дори само за два часа, а и ще позабравите за редовните работни проблеми. Но,...
Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафеТрадицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафе
26 Юни
Кафето, което се свързва предимно с Южна Америка, всъщност е най-предпочитаната напитка в Арабски свят. Пие се от хора от различни възрасти, тъй като действа ободряващо и отморяващо. Според арабска легенда кафето е открито...
Кои храни се поднасят с оризКои храни се поднасят с ориз
06 Юли
Оризът се поднася и с морски дарове - скариди, миди, калмари, октоподи. Съчетанието е много приятно на вкус и може да се допълни ефектно от различни по вид подправки и соев сос, който ще даде повече вкус и аромат....
Кои храни се поднасят с картофиКои храни се поднасят с картофи
05 Ноем.
Най-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е пиле с картофи , но с картофи вървят също така и останалите видове меса....
Как се поднасят миди?Как се поднасят миди?
12 Юни
Като топло предястие се поднасят обикновено пържени или панирани миди, гарнирани с подходящ топъл сос. Традиционно мидите се готвят в бяло вино, сметана с домати и босилек и в собствен сок....