Gotvach.bg»Статии»Подправки за Джолан
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправки, подходящи за джолан
Вкусен джолан можете да сготвите и като го овкусите със соев сос.
Ако готвите джолан с бира, подходящи подправки са чесън, лук, кимион, сол, червен пипер, черен пипер....
Тайните на крехкия свински джоланЗа да е още по-вкусен и крехък свинският джолан, преди приготвянето му той се маринова.
Маринатата се приготвя от червено вино, разредено в равни съотношения с вода, добавя се сол и подправки на вкус....
3
Тайните на перфектния свински джолан по баварски
Типично за приготвянето на свински джолан в Бавария е това, че готвачите не се ограничават в количеството нито на месото, нито на подправките в рецептата....
Тайната на вкусния свински джоланВнимава се да не се отмият подправките. Самото месо не се залива с вода.
Джоланът се слага в предварително загрята фурна на 140 градуса. Пече се 4 часа на затворен капак....
4
Как да сготвим свински джоланЕстествено много по-ефектно би изглеждал джоланът, ако е цял.
Това, което не бива да забравяте, ако готвите такова месо, е да сложите няколко ароматни подправки....
4
Съвети при приготвянето на ястия с джолан
Джоланът, особено ако е по-голям, изисква доста дълго време за топлинна обработка. Ако избраната от вас рецепта изисква да го сварите, то го сложете в тенджера под налягане заедно с желаните от вас подправки....
Кулинарни тайни при готвенето на джоланТайната на добрият джолан е в марината. Оттам нататък процесът на приготвяне е много лесен и приятен. Ако не харесвате комбинацията на мед с горчица например, можете да мариновате месото само във виното с подправките....
3
Подходящи подправки за свинско месо
- Бахар – не особено често срещана подправка, може би заради силната си и специфична миризма. Подхожда на свинското ако ще правите супи, както и печено. Подходяща за приготвяне на джолан....
Три апетитни бански специалитета
На следващия ред отново се поставя в средата джолан, а от края - картофи, кромид лук чесън и подправки, сол. Най-накрая се изсипва виното....
Кои подправки подхождат на различните меса
Подходяща за приготвяне на джолан;
- Чесън – обичате или не, на тежките меса като свинското, чесънът е идеалната подправка....
Кое месо за какъв вид ястие е подходящо
Нарязва се на филии и в трите случая се поднася със сос;
- Без телешки джолан не може да има вкусно телешко варено, като задължително трябва да е с кост....
Тайните на вкусното агнешко
Супа с агнешко може да се приготви и като се използва за основна съставка джолан или главичка....
Как да станете Властелинът на супите
При приготвянето на супи от телешко, свинско или агнешко е хубаво да се използват джолан, гърди или плешка, а от пилешко - крилцата, фенерът или бутчетата. Месото винаги се залива със студена вода....
Менудо - мексиканската шкембе чорбаТази мексиканска супа не е трудна за изпълнение и за нея не трябват екзотични продукти и подправки. Необходимо е единствено малко повече търпение....
1
Тайната на вкусната пачаПодправя се със черен и червен пипер и се поднася със счукан чесън, разреден с оцет....
1