Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Какво да не правим, когато подправяме храната си?Подобно на толкова много неща, има правилен и грешен начин да подправите вашата храна.
Ето пет от най-лошите грешки при подправяне и как да ги избегнете.
1....
07 Март
Подправете лаврака като истински шеф готвачВ нея той се подправя с копър. Почти няма рецепта, в която лавракът да не е подправен с копър или магданоз. При по-южните народи най-често се приготвя с чесън....
06 Дек.
Защо е полезно да подправяме ястията с чубрицаЕто защо е полезно да подправяме ястията си с чубрица....
01 Септ.
1
Откриха храната на бъдещетоМного учени, биолози, генетици, мислители и философи си блъскат главите как да се справят с нарастващия проблем – световния глад.
Поради изчерпването на ресурси и смяната и промяната на метеорологичните условия, световните...
26 Март
1
Страничните ефекти на хранатаАлергията е най-силният страничен ефект на храната. Всяка храна може да предизвика алергия. Но има седем продукта, които в деветдесет процента от случаите са виновни за появата на алергия....
14 Юни
Храната на древните спартанциСпартанците вярвали, че оскъдната храна калява младежите, прави ги по-корави и издръжливи, по-красиви и здрави....
18 Дек.
Време за усвояване на хранатаКогато се храним, различните продукти попадат в стомаха, където се отделят различни ферменти, които преработват храната, а отделяната солна киселина я обеззаразява....
19 Май
1
Приборите променят вкуса на хранатаЗа обратен ефект, сервирайте храната си в жълти или оранжеви чинии....
15 Януари
Време за преработване на хранатаВ човешкия организъм храносмилането започва още от поставянето на храната в устата, където за няколко секунди се обработва чрез слюнката – дъвченето на храната отделя слюнка, в която се съдържа веществото птиалин....
18 Май
1
Зависимостта на храната от фазите на ЛунатаВъздържанието от нездравословна храна през този период може да предотврати появата на много заболявания.
При нарастваща Луна – от новолуние до пълнолуние, повишена активност проявяват микроорганизмите....
11 Март
Селен в хранатаСеленът е минерал, който е необходим на нашия организъм в малки количества, но без него е невъзможно правилното функциониране на системите на тялото.
Той предпазва тялото ни от развитието на някои хронични заболявания...
13 Март
1
Храната като антидепресантХранете се навреме на обяд, следобяд и вечерта. Не смятайте, че следобедната закуска е само за децата от детската градина, тя е много важна....
11 Март
Колко време отнема смилането на храната?В по-голямата си част, след като храната напусне устата ни, тя напуска и умовете ни.
Но какво се случва с храната, след като я погълнете?...
26 Февр.
Храната, която засилва еластичността на ставитеХраните с високо съдържание на антиоксиданти могат да помогнат за намаляване на скоростта на разпадане на хрущяла....
29 Септ.
Шест функции на солта в хранатаХраната се накисва в силно подсолената вода, която запазва и ароматизира храната. Мариноването, например, е форма на саламура.
2....
22 Януари
От аромата на храната се отслабваИзработете си навика преди да започнете да се храните, задължително да помиришете едно или друго бурканче....
16 Юли
Цветът на храната влияе върху здраветоХората, които искат да се вталят, трябва да се хранят в сини, черни и тъмночервени чинии и да се хранят при слабо осветление. Цветът на храната има огромно значение....
28 Май
Сребърните прибори съсипват вкуса на хранатаОказало се, че най-долу в класацията останала сребърната лъжичка, като всички потвърдили, че храната от нея била ужасна на вкус....
25 Юли
Месо в епруветка - храната на бъдещето!Учени прогнозират че през 2050 г. хората на земята ще са 9.6 милиарда и най-вероятно ще има недостиг на храна. Затова са се заели да открият алтернатива на досегашната ни храна....
02 Дек.
Цветът на храната влияе върху апетитаАко сте на диета, специалистите препоръчват да се храните от синя посуда или да използвате сини нюанси в интериора на кухнята си. Така ще се застоявате по-малко време там.
3. Най-съблазнителната храна?...
27 Август
Музиката подобрява вкуса на храната ниОт музиката, която слушате, докато се храните обаче, може да зависи и вкуса на храната, която консумирате, както и количеството ѝ....
17 Април
Здравето на косата зависи от хранатаКолкото повече мед съдържа храната ви, толкова по-блестящ ще бъде цветът на косата....
29 Март
Цветовете на хранитеЦветът на храната, която консумираме, е много важен, защото като го визуализираме, изпитваме различни емоции и това предизвиква верижна реакция....
30 Юли