Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Какво да не правим, когато подправяме храната си?Какво да не правим, когато подправяме храната си?
07 Март
Подобно на толкова много неща, има правилен и грешен начин да подправите вашата храна. Ето пет от най-лошите грешки при подправяне и как да ги избегнете. 1....
Подправете лаврака като истински шеф готвачПодправете лаврака като истински шеф готвач
06 Дек.
В нея той се подправя с копър. Почти няма рецепта, в която лавракът да не е подправен с копър или магданоз. При по-южните народи най-често се приготвя с чесън....
Защо е полезно да подправяме ястията с чубрицаЗащо е полезно да подправяме ястията с чубрица
01 Септ.
1
Ето защо е полезно да подправяме ястията си с чубрица....
Откриха храната на бъдещетоОткриха храната на бъдещето
26 Март
1
Много учени, биолози, генетици, мислители и философи си блъскат главите как да се справят с нарастващия проблем – световния глад. Поради изчерпването на ресурси и смяната и промяната на метеорологичните условия, световните...
Страничните ефекти на хранатаСтраничните ефекти на храната
14 Юни
Алергията е най-силният страничен ефект на храната. Всяка храна може да предизвика алергия. Но има седем продукта, които в деветдесет процента от случаите са виновни за появата на алергия....
Храната на древните спартанциХраната на древните спартанци
18 Дек.
Спартанците вярвали, че оскъдната храна калява младежите, прави ги по-корави и издръжливи, по-красиви и здрави....
Храната на Боговете - шоколадътХраната на Боговете - шоколадът
19 Септ.
Theobroma означава храна на боговете....
Време за усвояване на хранатаВреме за усвояване на храната
19 Май
1
Когато се храним, различните продукти попадат в стомаха, където се отделят различни ферменти, които преработват храната, а отделяната солна киселина я обеззаразява....
Приборите променят вкуса на хранатаПриборите променят вкуса на храната
15 Януари
За обратен ефект, сервирайте храната си в жълти или оранжеви чинии....
Време за преработване на хранатаВреме за преработване на храната
18 Май
1
В човешкия организъм храносмилането започва още от поставянето на храната в устата, където за няколко секунди се обработва чрез слюнката – дъвченето на храната отделя слюнка, в която се съдържа веществото птиалин....
Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)
26 Април
Кексът Ангелска храна (Angel Foof Cake) е готова....
Зависимостта на храната от фазите на ЛунатаЗависимостта на храната от фазите на Луната
11 Март
Въздържанието от нездравословна храна през този период може да предотврати появата на много заболявания. При нарастваща Луна – от новолуние до пълнолуние, повишена активност проявяват микроорганизмите....
Селен в хранатаСелен в храната
13 Март
1
Селенът е минерал, който е необходим на нашия организъм в малки количества, но без него е невъзможно правилното функциониране на системите на тялото. Той предпазва тялото ни от развитието на някои хронични заболявания...
Храната като антидепресантХраната като антидепресант
11 Март
Хранете се навреме на обяд, следобяд и вечерта. Не смятайте, че следобедната закуска е само за децата от детската градина, тя е много важна....
Колко време отнема смилането на храната?Колко време отнема смилането на храната?
26 Февр.
В по-голямата си част, след като храната напусне устата ни, тя напуска и умовете ни. Но какво се случва с храната, след като я погълнете?...
Храната, която засилва еластичността на ставитеХраната, която засилва еластичността на ставите
29 Септ.
Храните с високо съдържание на антиоксиданти могат да помогнат за намаляване на скоростта на разпадане на хрущяла....
Шест функции на солта в хранатаШест функции на солта в храната
22 Януари
Храната се накисва в силно подсолената вода, която запазва и ароматизира храната. Мариноването, например, е форма на саламура. 2....
От аромата на храната се отслабваОт аромата на храната се отслабва
16 Юли
Изработете си навика преди да започнете да се храните, задължително да помиришете едно или друго бурканче....
Цветът на храната влияе върху здраветоЦветът на храната влияе върху здравето
28 Май
Хората, които искат да се вталят, трябва да се хранят в сини, черни и тъмночервени чинии и да се хранят при слабо осветление. Цветът на храната има огромно значение....
Сребърните прибори съсипват вкуса на хранатаСребърните прибори съсипват вкуса на храната
25 Юли
Оказало се, че най-долу в класацията останала сребърната лъжичка, като всички потвърдили, че храната от нея била ужасна на вкус....
Месо в епруветка - храната на бъдещето!Месо в епруветка - храната на бъдещето!
02 Дек.
Учени прогнозират че през 2050 г. хората на земята ще са 9.6 милиарда и най-вероятно ще има недостиг на храна. Затова са се заели да открият алтернатива на досегашната ни храна....
Цветът на храната влияе върху апетитаЦветът на храната влияе върху апетита
27 Август
Ако сте на диета, специалистите препоръчват да се храните от синя посуда или да използвате сини нюанси в интериора на кухнята си. Така ще се застоявате по-малко време там. 3. Най-съблазнителната храна?...
Музиката подобрява вкуса на храната ниМузиката подобрява вкуса на храната ни
17 Април
От музиката, която слушате, докато се храните обаче, може да зависи и вкуса на храната, която консумирате, както и количеството ѝ....
Здравето на косата зависи от хранатаЗдравето на косата зависи от храната
29 Март
Колкото повече мед съдържа храната ви, толкова по-блестящ ще бъде цветът на косата....
Цветовете на хранитеЦветовете на храните
30 Юли
Цветът на храната, която консумираме, е много важен, защото като го визуализираме, изпитваме различни емоции и това предизвиква верижна реакция....