Gotvach.bg»Статии»Покълнали Картофи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Покълнали Картофи

Търсиш информация за Покълнали Картофи? Разгледай последните ни публикации и статии за Покълнали Картофи.
Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?
1
Набръчкан, напукан, покълнал, картофът ще загуби повече хранителни вещества и няма да е много вкусен....
Защо покълналият чесън и картофи са вредниЗащо покълналият чесън и картофи са вредни
1
Покълналият чесън също не е полезен за организма, въпреки че вредата от него е много по-малка, отколкото от покълналите картофи....
Картофите: 6 грешки, които трябва да избягвамеКартофите: 6 грешки, които трябва да избягваме
И що се отнася до картофите, трябва да сме сигурни, че те не са покълнали преди готвенето. Трябва да се знае, че покълналите картофи са опасни....
КартофиКартофи
Избор и съхранение на картофи При избора на картофи е необходимо да се подбират тези, които са твърди и добре оформени. Не трябва да се купуват картофи, които са зелени или покълнали....
Вредата от покълналите зеленчуциВредата от покълналите зеленчуци
Но когато някои зеленчуци покълнат – това се отнася най-вече до картофите – това е не само вредно, но и опасно за здравето....
Засаждане и отглеждане на картофиЗасаждане и отглеждане на картофи
За да се получи ранна реколта от покълнали картофи, разсадът се отглежда, като се поставят в саксии със смес от листна почва и хумус....
АлкалоидиАлкалоиди
Соланинът представлява глюкоалкалоид, съдържащ се в покълнали картофи или такива, които са престояли на слънце. Той може да причини сериозни натравяния, затова най-сигурно е такива картофи да се изхвърлят....
Картофи за здраве и красота – не само храна, но и лекарствоКартофи за здраве и красота – не само храна, но и лекарство
Това може да се дължи на отравяне на соланин - токсичен компонент на кората на картофите със зелен цвят (при неправилно съхранение се отлага в кората). Същото вещество се съдържа в покълналите картофи....
Сокът от картофи прочиства тялото и ни прави красивиСокът от картофи прочиства тялото и ни прави красиви
Сокът не бива да бъде подготвен от покълнали картофи. Може да се комбинира със сок от моркови, от коприва, градински чай и така да се консумира....
Отровните храни, които трябва да избягвамеОтровните храни, които трябва да избягваме
Картофите, които много обичаме и са едни от най-консумираните зеленчуци, също съдържат токсичен алколоид - соланин. Особено концентриран е в зелените и покълнали картофи....
Да си направим бира в домашни условияДа си направим бира в домашни условия
1
След това добавете два сварени и намачкани картофа и оставете на топло един ден. Прецедете, разлейте в бутилки и съхранявайте на студено....
Соевите кълнове конкурират най-доброкачественото месоСоевите кълнове конкурират най-доброкачественото месо
Покълнали семена могат да се получат независимо от времето и сезона. Те са естествени и богати източници на витамини и минерални соли....
Всичко, което трябва да знаете за черните храниВсичко, което трябва да знаете за черните храни
Сусамови семена се консумират накиснати, покълнали, печени или сурови. Черно грозде Известно със сладкия си вкус, черното грозде е любимо за мнозина. Този сезонен плод има множество ползи, които да ни предостави....
Кои храни сгъстяват кръвта?Кои храни сгъстяват кръвта?
Влизат в състава на: бобови растения (на първо място соя и лен), брюкселско зеле и карфиол, джинджифил, целина, копър, ленено семе, тиквени и слънчогледови семки, хмел и бира, покълнали овес, незрели семена от царевица...
Ето затова плодовете и зеленчуците ви изгниватЕто затова плодовете и зеленчуците ви изгниват
Никога не съхранявайте лука и картофите заедно, иначе те бързо ще покълнат, а за да запазите картофите, смесете ги с ябълки....