Gotvach.bg»Статии»Покълнали Картофи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Безопасно ли е да се консумират покълнали картофи?Набръчкан, напукан, покълнал, картофът ще загуби повече хранителни вещества и няма да е много вкусен....
1
Защо покълналият чесън и картофи са вредниПокълналият чесън също не е полезен за организма, въпреки че вредата от него е много по-малка, отколкото от покълналите картофи....
1
Картофите: 6 грешки, които трябва да избягваме
И що се отнася до картофите, трябва да сме сигурни, че те не са покълнали преди готвенето. Трябва да се знае, че покълналите картофи са опасни....
Картофи
Избор и съхранение на картофи
При избора на картофи е необходимо да се подбират тези, които са твърди и добре оформени. Не трябва да се купуват картофи, които са зелени или покълнали....
Вредата от покълналите зеленчуци
Но когато някои зеленчуци покълнат – това се отнася най-вече до картофите – това е не само вредно, но и опасно за здравето....
Засаждане и отглеждане на картофи
За да се получи ранна реколта от покълнали картофи, разсадът се отглежда, като се поставят в саксии със смес от листна почва и хумус....
Алкалоиди
Соланинът представлява глюкоалкалоид, съдържащ се в покълнали картофи или такива, които са престояли на слънце. Той може да причини сериозни натравяния, затова най-сигурно е такива картофи да се изхвърлят....
Картофи за здраве и красота – не само храна, но и лекарство
Това може да се дължи на отравяне на соланин - токсичен компонент на кората на картофите със зелен цвят (при неправилно съхранение се отлага в кората).
Същото вещество се съдържа в покълналите картофи....
Сокът от картофи прочиства тялото и ни прави красиви
Сокът не бива да бъде подготвен от покълнали картофи. Може да се комбинира със сок от моркови, от коприва, градински чай и така да се консумира....
Отровните храни, които трябва да избягваме
Картофите, които много обичаме и са едни от най-консумираните зеленчуци, също съдържат токсичен алколоид - соланин. Особено концентриран е в зелените и покълнали картофи....
Да си направим бира в домашни условияСлед това добавете два сварени и намачкани картофа и оставете на топло един ден. Прецедете, разлейте в бутилки и съхранявайте на студено....
1
Соевите кълнове конкурират най-доброкачественото месо
Покълнали семена могат да се получат независимо от времето и сезона. Те са естествени и богати източници на витамини и минерални соли....
Всичко, което трябва да знаете за черните храни
Сусамови семена се консумират накиснати, покълнали, печени или сурови.
Черно грозде
Известно със сладкия си вкус, черното грозде е любимо за мнозина. Този сезонен плод има множество ползи, които да ни предостави....
Кои храни сгъстяват кръвта?
Влизат в състава на: бобови растения (на първо място соя и лен), брюкселско зеле и карфиол, джинджифил, целина, копър, ленено семе, тиквени и слънчогледови семки, хмел и бира, покълнали овес, незрели семена от царевица...
Ето затова плодовете и зеленчуците ви изгниват
Никога не съхранявайте лука и картофите заедно, иначе те бързо ще покълнат, а за да запазите картофите, смесете ги с ябълки....