Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ползи от консумацията на лещаПолзи от консумацията на леща
14 Май
Имайте предвид, че е важно да консумирате продукта умерено, защото само тогава ще можете да усетите нейните ползи и да не навредите на организма си....
ЛещаЛеща
31 Май
Ползи от леща Лещата, която е малък, но силно хранителен член на семейство бобови, е много добър източник на вещества, които водят до понижаване на холестерола....
Леща: Хранене, ползи и как да я приготвямеЛеща: Хранене, ползи и как да я приготвяме
01 Февр.
В тази статия ще ви разкажем всичко за лещата, ползите от нея и как да я готвите....
Оранжева лещаОранжева леща
28 Март
Всеки от тях има своите предимства и ползи за организма. Известното за оранжевата леща може да ни убеди да я включваме по-често в менюто си....
Зелена ЛещаЗелена Леща
09 Март
Ползи от консумацията зелена леща Както всички варива, лещата е добър източник на протеини, като това важи и за зеления сорт. Около 30 % от калорийния състав на варивото идва от протеините....
Червена ЛещаЧервена Леща
22 Окт.
Хранителните предпочитания на хората през хилядолетията са се променяли, но истински ценната храна се е запазила до днес. В повечето случаи тези хранителни продукти са натурални, те са едновременно храна и лекарство за редица...
Леща със зеленчуциЛеща със зеленчуци
19 Август
Изненадайте гостите си с нетрадиционно сготвена леща. Всеки е свикнал да яде леща във вид на супа, но тя е много вкусна и във вид на ястие със зеленчуци. Лещата е много полезна, защото съдържа много ценни вещества. Това...
Популярните сортове лещаПопулярните сортове леща
07 Ноем.
1
Лещата е сред най-полезните бобови култури и за разлика от самия боб, тя се сварява много бързо и не е необходимо предварително да бъде накисвана. Тук няма да отдаваме предпочитанията си на лещата за сметка на боба...
Как да приготвим лещаКак да приготвим леща
03 Март
1. Избери твоят вид леща Лещата е високопротеинов, богат на фибри продукт, който се готви бързо и не изисква предварително накисване като други зърна. В зависимост от разнообразието от леща, която избирате, те могат да се...
Тайната на вкусната лещаТайната на вкусната леща
18 Дек.
Лещата е страхотен продукт, особено за тези, които не обичат да ядат много-много месо. Тя е изключително здравословна и полезна. На пазара вече могат да се намерят различни разновидности на леща - червена, зелена, жълта...
Диета с червена лещаДиета с червена леща
06 Дек.
Полезно свойство на лещата е способността ѝ бързо да ни кара да отслабнем, да понижава нивата на кръвната захар и да премахва вредните вещества от тялото. Според диетолозите този метод за отслабване - диетата с червена...
Подправки, подходящи за лещаПодправки, подходящи за леща
04 Дек.
3
Хранителна и изключително вкусна, когато е приготвена както трябва, лещата има няколко особености, които може и да не знаете. Както повечето от вас процедират с боба – накисват го за няколко часа, след това хвърлят водата...
Подходящи подправки за жълта лещаПодходящи подправки за жълта леща
20 Юни
Разнообразието от ароматни подправки, които могат да се използват с жълта леща, е доста голямо. Жълтата леща е популярна съставка в кулинарията, като се използва в различни ястия от множество кухни. Тук са някои от...
Как да готвим червена лещаКак да готвим червена леща
24 Юни
1
Червената леща, която доскоро беше не дотам позната на българските домакини, вече се вихри спокойно и в нашата кулинария. Освен че има атрактивен цвят, тя е много вкусна и се приготвя бързо и лесно. Богата е на много фибри...
Диета с боб и лещаДиета с боб и леща
15 Януари
Ако трябва някак да дефинираме идеалната диета, то тя трябва да бъде лесна за изпълнение, да не изисква усилията, присъщи на гладуването и да постигне основната си цел. Ако бъде съставена от вкусна и приятна храна, още...
Как се приготвя червена леща?Как се приготвя червена леща?
27 Януари
Макар до неотдавна червената леща да се възприемаше от мнозина за прекалено екзотична и непозната за нас, тя вече може да бъде срещната в много от родните магазини. Какво обаче да правите с нея и как тя се приготвя, ви предлагаме...
Как да сготвим вкусна леща?Как да сготвим вкусна леща?
31 Дек.
Лещата е традиционно ястие за българската кухня. Яхния от това вариво редовно присъства на всяка трапеза. Тя е любимо ястие и на малки, и на големи, освен това е изключително хранителна и много полезна. Богата е на...
Как да сготвим зелена лещаКак да сготвим зелена леща
26 Юли
По целия свят лещата се счита за много полезен и натурален продукт. Има много видове леща, но днес ще обсъдим как се приготвя зелена леща. Колко се вари зелената леща? Зелената леща спада към недоузрелите бобови растения...
Съхранение и консервиране на лещаСъхранение и консервиране на леща
13 Април
Лещата може да бъде важна част от плана за здравословно хранене на хората, които следват вегетарианска диета, искат да отслабнат, да намалят холестерола или при диабет. Лещата е с високо съдържание на фибри и...
Видове леща. Всичко за лещата.Видове леща. Всичко за лещата.
10 Април
Всички ние, или почти, всички обичаме леща. Тя, освен, че е много вкусна, е и страшно полезна. Освен в Европа, леща се консумира най-вече в Турция, Русия, Индия и др. Лещата произлиза от Близкия Изток. В миналото историята...
Попска лещаПопска леща
15 Юни
5
Рецептата за попска леща е от пловдивското село Труд. 1. Патладжаните се белят и режат на средно големи кубчета. Всяка глава лук се реже на 4-6 едри полумесеца. Всеки домат се реже на 4 едри парчета. Главите чесън, без...
Супа ЛещаСупа Леща
18 Януари
Сварява се лещата и първата вода се изхвърля. Добавя се олио и сол. Следва да добавите нарязания лук и подправките. Накрая се слагат доматите и супата се доварява....
Леща чорбаЛеща чорба
16 Ноем.
3
Измийте лещата и я сложете да се вари със скълцаните праз и лук. След като омекне, я прецедете и я пресовайте. Загрейте олиото и запържете още малко лук, добавете червения пипер и направете запръжка. Добавете я към лещата...
Леща БолонезеЛеща Болонезе
04 Април
1. Сварете лещата заедно с дафиновия лист в солена вода. 2. Нарежете сланината на дребно и я запържете в малко олио, а след това добавете и лука. 3. Добавете месото и запържете за още 10 минути. Може да овкусите със...
Постна лещаПостна леща
03 Април
5
Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути. Като заври лещата, се добавят лукът, морковът и картофът. Като станат готови за около 20-25 минути, в една купичка...