Gotvach.bg»Статии»Пресни подправки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Пресни подправки

Търсиш информация за Пресни подправки? Разгледай последните ни публикации и статии за Пресни подправки.
Как да съхраняваме пресни подправкиКак да съхраняваме пресни подправки
Но как да съхраним в свежо състояние по-дълго време своите пресни подправки?...
Как правилно да измиваме пресните подправки?Как правилно да измиваме пресните подправки?
Трябва ли да измиете пресните подправки Повечето хора, които имат лична градина, в която отглеждат подправки, са сигурни: най-вкусните плодове са тези, които ядем от клона, а зелените подправки – направо от стъблото....
Най-популярните подправки в средиземноморската кухняНай-популярните подправки в средиземноморската кухня
Подправките в средиземноморската кухня се използват както пресни, така и изсушени. Ще разгледаме най-популярните от тях....
Известни арабски салатиИзвестни арабски салати
Всичко отново се разбърква, оставя се да престои 10 минути, за да попият подправките, и се сервира....
Как да съхраняваме пресен риган?Как да съхраняваме пресен риган?
В супермаркетите и по пазарите се продават и пресни подправки на стръкове. Ако вие също предпочитате да си купувате пресни подправки, има някои основни правила за съхранението на ригана, които трябва да знаете....
Как да замразяваме зелени подправки?Как да замразяваме зелени подправки?
Замразените зелени подправки се използват, без да се налага предварителното им размразяване. Виж също как се съхраняват пресни подправки....
Най-използваните ориенталски подправкиНай-използваните ориенталски подправки
При пресния джинджифил коренът трябва да е гладък. Използва се като подправка при печене, но е добро решение за салати, а може да се ползва и в напитки....
Билката бабина душичка - характеристики и кулинарна употребаБилката бабина душичка - характеристики и кулинарна употреба
„Creole Mix“ - креолска подправка „Дука“ е египетска смес „Букет Гарни“ - малък букет от вързани пресни или сушени подправки, които се изваждат от съда след като се сварят....
Най-добрите подправки за супаНай-добрите подправки за супа
Най-общо казано няма шанс това да се случи ако сложите само сол и черен пипер на вкус, но ако разполагате и с други подправки, особено ако са пресни, е добре да придадете допълнителен аромат на това, което приготвяте....
Свежи идеи за пролетен обядСвежи идеи за пролетен обяд
А за да бъде пролетната салата различна и още по-вкусна, може да се овкуси с пресни зелени подправки, които придават аромат на всеки дресинг. Такива са пресният магданоз, копър, босилек и джоджен....
Разликата между мента и джодженРазликата между мента и джоджен
Джодженът, както почти всяка друга любима българска подправка, се използва пресен и сушен. Добавя се в традиционната боб чорба, ястия със зелен фасул, леща, грах....
Най-популярните средиземноморски подправкиНай-популярните средиземноморски подправки
Използва се пресен и изсушен. Достатъчно е съвсем малко количество розмарин, за да придадете уникален аромат на ястията....
Най-популярните азиатски подправкиНай-популярните азиатски подправки
За разлика от европейските държави, където може да се срещне по-често като суха подправка, на азиатските пазари той се продава в пресен вид. Мента - много употребявана за приготвянето на различни пресни салати....
3 любими рецепти от полската кухня3 любими рецепти от полската кухня
Украсете с пресни подправки по избор....
Типично български подправкиТипично български подправки
За да придадете на ястията неповторим вкус, обаче, освен любов към готвенето е необходимо и точната доза пресни и ароматни традиционни подправки....