Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кюнефе с моцарелаЗалейте кюнефето със захарния сироп.
По желание може да поръсите кюнефето с моцарела с натрошени ядки по избор....
18 Януари
Приготвяне на домашно ГХИПрез цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
21 Окт.
КюнефеЗалейте кюнефето с охладения захарен сироп. отгоре може да поръсите с натрошени ядки - орехи, шамфъстък....
17 Март
7
Турско КюнефеЗахарта и водата се кипват, докато станат на сироп.
Прибавя се лимоновият сок и съдът се сваля от огъня. Оставя се да изстине.
Кадаифът се разделя на нишки, а сиренето се накъсва....
01 Април
1
Вълшебно кюнефеВълшебно кюнефе - много е вкусен този сиропиран сладкиш - и топло, и студено!...
24 Февр.
Вкусно КюнефеВари се още 20 мин. на слаб огън и се оставя да се охлади.
50 г от маслото се разделя на малки бучки и се оставя при стайна температура да омекне. След като бучките омекнат, се заливат с 1 с.л. меласа....
04 Февр.
Хатай кюнефеГотви се на котлон на среден огън, като постоянно се проверява долната страна с нож.
След това се обръща на другата страна с помощта на тепсия и се пече и другата страна.
Залива се с топъл сироп....
26 Май
1
Домашно кюнефеПече се на котлона до златисто, после се обръща от другата страна с помоща на плоска чиния.
С охладения сироп се залива изпържения кадаиф. Захлупва се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа....
03 Ноем.
2
Кюнефе - горещо турско изкушениеПреди всичко това може да си приготвите сироп от 1 чаша захар, 1 чаша вода и малко лимонов сок, с който да залеете кюнефето и който да е изстинал, когато десертът ви е готов....
07 Март
Моето сполучливо кюнефеКюнефето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се изважда и с помощта на чиния се обръща, за да се запече от другата страна....
13 Септ.
Невероятно вкусно кюнефеПърво се приготвя сироп от захарта, водата и лимоновия сок. Оставя се да изстине.
Маслото се разтапя в съда за печене. Кадаифът се разделя, като се трие между дланите, за да влезе въздух между влакната....
07 Януари
Кюнефе (лесен вариант)Винаги си приготвям сиропа от сутринта, налагам кюнефето и го пека, докато се храним, за да е готов, когато стигнем до сиропирания сладкиш.
Кюнефето (лесен вариант) е готово....
12 Дек.
5
Приготвяне на домашни бонбониПриготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
24 Април
Приготвяне на домашни пастетиЗа да си го приготвите са ви необходими:
Пастет от риба тон с копър
Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер
Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
23 Април
1
Приготвяне на домашни колбасиОсвен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
14 Февр.
Приготвяне на домашен бабекВкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
06 Февр.
3
Технология на приготвяне на сорбеКалории и хранителна стойност на сорбето
Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
31 Август
История и приготвяне на фондюПриготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
03 Юни
1
Съвети за приготвяне на рибаИндийски нюанс ще придобие рибата, ако приготвите сами суха смес от любимите ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин....
16 Май
Съвети за приготвяне на зеленчуциИзбягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й....
02 Април
Съвети за приготвяне на сандвичиСандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....
18 Март