Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Кюнефе с моцарелаКюнефе с моцарела
18 Януари
Залейте кюнефето със захарния сироп. По желание може да поръсите кюнефето с моцарела с натрошени ядки по избор....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Кюнефе по оригинална рецептаКюнефе по оригинална рецепта
17 Април
2
Кюнефето по оригинална рецепта е готово....
КюнефеКюнефе
17 Март
7
Залейте кюнефето с охладения захарен сироп. отгоре може да поръсите с натрошени ядки - орехи, шамфъстък....
Турско КюнефеТурско Кюнефе
01 Април
1
Захарта и водата се кипват, докато станат на сироп. Прибавя се лимоновият сок и съдът се сваля от огъня. Оставя се да изстине. Кадаифът се разделя на нишки, а сиренето се накъсва....
Вълшебно кюнефеВълшебно кюнефе
24 Февр.
Вълшебно кюнефе - много е вкусен този сиропиран сладкиш - и топло, и студено!...
Вкусно КюнефеВкусно Кюнефе
04 Февр.
Вари се още 20 мин. на слаб огън и се оставя да се охлади. 50 г от маслото се разделя на малки бучки и се оставя при стайна температура да омекне. След като бучките омекнат, се заливат с 1 с.л. меласа....
Хатай кюнефеХатай кюнефе
26 Май
1
Готви се на котлон на среден огън, като постоянно се проверява долната страна с нож. След това се обръща на другата страна с помощта на тепсия и се пече и другата страна. Залива се с топъл сироп....
Домашно кюнефеДомашно кюнефе
03 Ноем.
2
Пече се на котлона до златисто, после се обръща от другата страна с помоща на плоска чиния. С охладения сироп се залива изпържения кадаиф. Захлупва се за няколко минути, докато попие изцяло сиропа....
Кюнефе - горещо турско изкушениеКюнефе - горещо турско изкушение
07 Март
Преди всичко това може да си приготвите сироп от 1 чаша захар, 1 чаша вода и малко лимонов сок, с който да залеете кюнефето и който да е изстинал, когато десертът ви е готов....
Моето сполучливо кюнефеМоето сполучливо кюнефе
13 Септ.
Кюнефето се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. След това се изважда и с помощта на чиния се обръща, за да се запече от другата страна....
Невероятно вкусно кюнефеНевероятно вкусно кюнефе
07 Януари
Първо се приготвя сироп от захарта, водата и лимоновия сок. Оставя се да изстине. Маслото се разтапя в съда за печене. Кадаифът се разделя, като се трие между дланите, за да влезе въздух между влакната....
Кюнефе (лесен вариант)Кюнефе (лесен вариант)
12 Дек.
5
Винаги си приготвям сиропа от сутринта, налагам кюнефето и го пека, докато се храним, за да е готов, когато стигнем до сиропирания сладкиш. Кюнефето (лесен вариант) е готово....
Кюнефе със сирене и маслоКюнефе със сирене и масло
18 Януари
Кюнефето със сирене и масло е много вкусен десерт....
Приготвяне на плодови винаПриготвяне на плодови вина
10 Май
1
Приготвя се като ябълковото вино....
Приготвяне на домашни бонбониПриготвяне на домашни бонбони
24 Април
Приготвени по този начин, бонбоните могат да се съхраняват до 2 дни, но ако искате да ги запазите за по-дълго, първо ги потопете в течен шоколад и след това в какао на прах....
Приготвяне на домашни пастетиПриготвяне на домашни пастети
23 Април
1
За да си го приготвите са ви необходими: Пастет от риба тон с копър Необходими продукти: 1 бр. риба тон консерва, нахут, сол, копър, черен пипер Начин на приготвяне: Слагате всичко това в блендера и разбивате...
Приготвяне на домашни колбасиПриготвяне на домашни колбаси
14 Февр.
Освен мускулната тъкан за приготвянето на повечето месни изделия, се изисква добавянето на сланина, най-често свинска....
Приготвяне на домашен бабекПриготвяне на домашен бабек
06 Февр.
3
Вкусът на домашния бабек е много специфичен, той не може да се сравни с вкуса на бабека, който се предлага в магазините. Всеки сам може да си направи домашен бабек, но трябва да се знае, че бабекът става за около 3 месеца...
Технология на приготвяне на сорбеТехнология на приготвяне на сорбе
31 Август
Калории и хранителна стойност на сорбето Сорбетът е сладост без наличие на глутен, не съдейства за повишаване на теглото (ако не е приготвено с много захарен сироп), в същото време е от полза за тялото....
История и приготвяне на фондюИстория и приготвяне на фондю
03 Юни
1
Приготвянето на фондю е много забавно, тъй като при него участват както гостите, така и домакините....
Съвети за приготвяне на рибаСъвети за приготвяне на риба
16 Май
Индийски нюанс ще придобие рибата, ако приготвите сами суха смес от любимите ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин....
Съвети за приготвяне на зеленчуциСъвети за приготвяне на зеленчуци
02 Април
Избягвайте да разбърквате зеленчуковите ястия, докато ги приготвяте. По-добре е да тръскате от време на време тенджерата, като плътно затворите капака й....
Съвети за приготвяне на сандвичиСъвети за приготвяне на сандвичи
18 Март
Сандвичите са едни от най-лесните за приготвяне и ефектни за сервиране ордьоври....