Gotvach.bg»Статии»Приготвяне на суджук
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджук
Рекорден 60-метров суджук, приготвен по традиционна рецепта, ще зарадва жителите и гостите на град Горна Оряховица, където този уикенд ще се проведе празника на суджука....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месо
Свинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
Суджук
Видове суджук
Няколко точки в България са популярни с майсторлъка си в приготвянето на суджук. Най-добрите и популярни суджуци са Бански, Горнооряховски и Чипровски....
Домашните суджуци се правят с майсторлъкЛовджийски суджук
Ловджийският суджук се приготвя от 4 кг смляно или скълцано свинско и говеждо месо (приблизително на еднакви части) и 1 кг нарязана на ситно сланина....
2
Как да съхраняваме домашен суджук и кървавица
При приготвянето и съхранението на суджуци, кървавици и изобщо меса в домашни условия трябва да се спазват редица правила....
Панагюрската луканка и филе Елена се правят от вносно месо
Суджукът и филе Елена например масово се приготвят от консервирана аржентинска мръвка. Специалистите добавят и че между 80 и 90% от типичните български мезета са приготвени от вносно месо....
Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв
Суджукът бе приготвен от трите фирми на територията на Горна Оряховица, които имат право да го произвеждат със защитено наименование....
Как се прави домашен суджук и луканкаНищо не може да се сравнява с домашната луканка или домашният суджук....
7
Какво да сготвим с остатъците от колбаси и мезета?
Независимо дали се намирате в някоя Балканска, Средиземноморска държава или пък някъде из далечните руски степи, е прието на трапезата освен основното ястие, да се поднасят и различни месни мезета - шунка, филе, суджук,...
Тайните на вкусната домашната кайма
Кайма за суджук
За вкусен суджук е много добра комбинацията от дивечово (глиган), свинско и телешко....
Списък със защитените продукти на Еврокомисията
Горнооряховският суджук се приготвя само от говеждо месо. Трябва да има традиционната си форма на подкова. Подправките са само естествени и не се добавят примеси, съдържащи Е-та....
Колко точно сол си искат домашните суджуци, луканки и кюфтета
Обикновени суджуци
Могат да бъдат приготвени както от свинско, така и от говеждо месо и в зависимост от това дали месото е тлъсто или не, се прибавя и сланина....
Панагюрска луканка и филе Елена са защитени продукти
До момента горнооряховският суджук получи защита за географски произход – по този начин деликатесът може да се приготвя само от определени фирми, в случая три предприятия от Горна Оряховица....
В Румъния сервират Менюто на ДракулаНа Великден румънците задължително приготвяли и агнешко месо и дроб сърма.
Всяка една част от заколеното прасе била използвана по предназначение. Приготвяли се салами, суджуци, кърнаци....
2
Идеи за здравословната закуска за деца
Луканки, пастърми и суджуци също не се препоръчват.
4. Палачинки
Те наистина изискват малко повече време от родителите, но пък са не само полезни, но и здравословни за децата....