Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Марината за птиче месоСлед това маринатата за птиче месо се прецежда и се оставя да изстине. Може да се съхранява само в емайлиран съд (без бакърен, цинков или алуминиев)....
26 Април
1
Птиче месо с оризНарежете лука на ситно и го задушете в олиото. Добавете ориза и пържете, докато стане прозрачен.
Налейте бульона, прибавете бадемите и стафидите, сол, канела и черен пипер. Варете на тих огън докато оризът абсорбира течността...
01 Окт.
Бяло птиче месо със сметана на фурнаНа котлона поставяме тиган и загряваме мазнината. Запържваме лука, нарязан на полумесеца, докато омекне.
Към него добавяме да се гъбите и пилешкото филе, което предварително сме нарязали на кубчета.
Заливаме ястието...
26 Април
Бяло птиче месо с гъби и кашкавалСуровото бяло месо от пилешки гърди нарежете на кубчета, посолете, поръсете с черен пипер, залейте с половината разтопено масло и оставете на студено за около два часа.
След това залейте с виното, загънете във фолио, сложете...
15 Юни
Руло от птиче месо със зеленчуци и подправкиМахаме конеца и оставяме готовото руло от птиче месо със зеленчуци и подправки да изстине.
След като изстине, е готово да го нарежем на тънки кръгчета и го поднасяме желирано или глазирано (намазано с аспик)....
09 Окт.
1
Птиче гнездо с пилешко месоЗадушава се пилешкото месо. След това лукът и гъбите.
После се прибавят краставичкитем всичко това се задушава много добре и се овкусява с изброените подправки.
В купичка се слага една кора и се изсипва част от плънката...
26 Април
Когато готвите птиче месо, правете такаПтичето месо има по-нежна консистенция от останалите меса, не е тлъсто, лесносмилаемо е....
28 Септ.
Някои тънкости при готвенето на птиче месоПтичето месо съдържа повече пълноценни белтъчини, отколкото месото на домашните животни. Мазнината на птиците има по-низка температура на разтопяване в сравнение с телешко месо....
24 Март
1
Птиче млякоЗатоплете чаша прясно мляко.
Предварително разбийте 1 яйце със захар смесете яйцето и млякото.
Разбъркайте и е готово за консумация.
По желание гарнирайте с бита сметана и щипка канела....
14 Септ.
Кулинарен учебник: Обработка и готвене на домашно птиче месоМесото на домашните птици е богато на вода, соли, белтъчини и витамини. Освен това то е много вкусно, лесносмилаемо и намира голямо приложение в диетичната и детската кухня.
До голяма степен неговият вкус зависи...
04 Юни
Птиче ПросоСъбиране и съхранение на птиче просо
Употребяват се надземните части и корените на полското, лечебното и пурпурновиолетовото птиче просо....
29 Септ.
Сладкиш Птиче млякоПригответе шоколадовия пласт:
За да набъбне, залейте 10 г от желатина с 1 чаена чаша вода. Смесете и добре разбъркайте 4 супени лъжици захар и 4 супени лъжици какао, като ги добавите в течността и загрейте на водна баня...
17 Май
Класическа торта Птиче млякоТорта Птиче мляко е от руската кухня.
Тази уникално, вкусна торта е била създадена за първи път през 1978 г. в Москва и представлява суфле с шоколадова глазура....
26 Ноем.
Ретро торта Птиче млякоВанилията сипваме в захарта, а брашното пресяваме заедно с бакпулвера. Омесваме тесто от продуктите за блат. Отделяме половината и добавяме какао в едната част.
Така ще имаме 2 блата: жълт и кафяв. Изпичаме поотделно...
24 Юни
Птиче гнездо от пържени картофиОбелват се картофите и нарязваме на пръчици. Пържим в загрято олио с щипка сол.
Зелената салата се измива и нарязва ситно, краставицата се бели и нарязва на половинки. Овкусява се със сол, олио, оцет Разбърква се в купа...
01 Май
1
Торта Птиче мляко по молдовска рецептаПриготвяне на блата:
Яйцата се разбиват със захарта и ванилията. Постепенно се добавя и пресятото брашно. Тестото се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно дълбока форма за торта и се пече до златисто на 180 градуса...
26 Окт.
Половината от птичето месо, което ядем, е вносноНа пазарите у нас половината от птичето месо е вносно, обяви Димитър Белоречков, председател на Съюза на птицевъдите, като добави, че след преработка, по-голямата част от вносното месо става само за колбаси....
12 Юли