Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен захарен памукСлед това навийте получения захарен памук около клечка, дървена пръчица....
15 Дек.
2
Домашен захарен памукСлед това навийте получения захарен памук около клечка, дървена пръчица....
15 Дек.
2
Плодова салата със захарен памукСервираме нашата плодова салата, като отдолу поставяме захарен памук. Може и отгоре върху плодовете.
Източник на рецепта за плодова салата със захарен памук: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа, по идея на Даниела Иванова...
19 Април
Мисия възможна: Захарен памук!Как се вари захар
Една от тайните за успешно правене на захарен памук е захарта да има необходимата температура, затова трябва захарен термометър....
07 Дек.
1
Руски захарен сладкишОстаналото масло се слага във фризера за малко, нарязва се или се настъргва и се смесва със захарта до трохи. Оставят се за 10 минути във фризера....
05 Август
Домашен захарен фонданДомашният захарен фандан е много сполучлив.
За по-дългосрочна употреба трябва да се съхрани в стреч фолио в хладилник....
13 Март
Сладки със захарен сиропСтопява се маслото заедно с олиото. Добавя се прясното мляко. Като заври се добавя брашното. Разбърква се, докато стане като качамак.
Изсипва се в тава и се оставя да изстине. Прибавя се към сместа щипка сол, яйцето и...
25 Февр.
Захарен сироп за баклаваСмесете захарта с водата, добавете прясно изстискан лимонов сок.
Постепенно загрейте сместа на котлона, като бъркате непрекъснато....
14 Ноем.
12
Захарен сладкиш с маяАко сметаната е подсладена, намалява се малко количеството на захарта за поръската. Готовият сладкиш се нарязва, след като се е охладил напълно. Да ви е сладко!...
14 Юни
Реване със захарен сиропОтделяме жълтъците от белтъците, разбиваме жълтъците с 3 с.л захар, докато побелеят.
Отделно разбиваме белтъците с 4 с.л захар и ги прибавяме към жълтъците, като бъркаме непрекъснато....
23 Януари
Портокали в захарен сиропВодата се кипва със захарта и се вари на среден огън, докато захарта не се разтвори.
Добавя се нарязаната кора и се оставя на бавен огън да къкри, докато не се сгъсти - 35 минути....
11 Март
Сиропирана баница със захарен сиропЗалейте с горещ захарен сироп и оставете поне 3-4 часа на стайна температура, за да поеме заливката....
30 Дек.
Памук кексЯйцата се разбиват заедно с пудрата захар на пяна.
След това се добавят вода, прясното мляко и олиото и се разбърква добре.
После се добавят брашното, содата, ванилията.
Разбъркват се....
15 Февр.
3
Памук питаЗамесваме обикновено тесто и го оставяме да втасва.
Като втаса тестото го пресмесваме и го делим на равни части и пак го оставяме да втасва. Оформянето на питката става по ваше желание и въображение.
Разбиваме жълтъците...
05 Февр.
Памук МилинкиМоята рецепта е адаптирана според вкуса и предпочитанията в семейството ми и се надявам да ви хареса.
Започва се с разтваряне на маята и захарта в леко затоплената вода....
09 Март
Памук тутманикСложете маята в хладката вода, заедно със захарта и солта. Оставете да втаса.
Готовата мая изсипете в пресятото брашно, добавете млякото и яйцата и замесете меко тесто....
04 Януари
3
Баница с локум и захарен сиропРазбиваме си всички продукти.
Локума нарязваме на ситно.
Взимаме 2 кори за баница, намазваме със сместа и в края слагаме орехи и локум, навиваме на руло, после на охлюв и така процедираме, докато свършат корите. Отгоре...
17 Март
Сладки с глазура и захарен шрифтЕдна част се рисуват със захарни шрифтове на д-р Йоткер.
Приготвя се захарна глазура. В чиста и суха купа се разбива белтък с тел, докато се получи пяна....
16 Дек.