Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
Шарена солШарена сол
29 Дек.
Всички подправки заедно със сол на вкус и царевичното брашно се смилат фино с помощта на мелачка. Шарената сол може да се приготви и без съставка сол, ако ще се използва върху сирена и други по-солени ястия....
СолСол
17 Март
Солта е не само подправка, но и една от жизненоважните съставки за всички живи организми. Солта е източник на положително заредени натриеви и отрицателно заредени хлоридни йони. Именно затова тя е най-важният минерал в хранителните...
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Скумрия в солСкумрия в сол
01 Май
Почистете скумрията от вътрешностите, измийте и подсушете с хартия. Разбийте белтъците и добавете половината сол. Разстелете я на дъното на тава и отгоре поставете двете риби. В коремите на рибите поставете резени лимон...
Панагюрска шарена солПанагюрска шарена сол
13 Юни
3
Първата съставка е царевицата. За да се прибави като съставка, първо трябва хубаво да е узряла и изсъхнала на слънце. След това се ронят зърната и се изпичат във фурната. Накрая се смилат и се пресяват през две сита....
Пиле на солПиле на сол
13 Юли
Пилето се разполовява, посолява се от всички страни и се слага с разреза надолу върху килограм сол, поставена на дъното на тава за печене с подходящ размер. Печете крехкото пиле се на 180 °C до желан загар. Не се обръща...
Домашна шарена солДомашна шарена сол
19 Юни
Смиламе си предварително тиквените семки и царевицата. Тиквените семки са, за да придадът плътност, по желание може и да ги пропуснете. Всичко се омесва добре в купа и след това може да се съхранява в бурканче дълго...
Ароматна сол самардалаАроматна сол самардала
08 Май
Берем листата на самардалата (ако искаме да съберем семена, изчакваме да се образуват цветовете и тогава обираме листата за приготвяне на сол самардала). Набраните листа измиваме много старателно (листо по листо). Когато...
Риба върху солРиба върху сол
06 Февр.
Изчистваме рибата. В тава изсипваме солта и слагаме рибата без да овкусяваме. Пече се на 200 градуса до готовност. През това време скълцваме чесъна в паничка, добавяме 1/2 лимонов сок, копър и това е сосът за рибата....
Домашна самардалена солДомашна самардалена сол
27 Февр.
Добре измитите листа самардала се смилат на едро (много лютят по време на обработката, затова се препоръчва да бъдат смлени в робот). Размесват се със солта и се сушат на тъмно в плитки съдове. След изсушаване на...
Скумрия върху солСкумрия върху сол
08 Дек.
Скумрията се намазват с горчица и се поръсва със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Полива се с лимонов сок и отгоре се поръсва с тънък пласт...
Пиле на солПиле на сол
03 Юни
2
Изчистете едно цяло пиле, измийте го и го оставете малко да се изцеди. В немного голяма тавичка поставете едра сол да пок­рие дъното. Отгоре поставете пилето. Изпечете го във фурната отначало на 250°С, след това намалете...
Коктейл Коста Дел СолКоктейл Коста Дел Сол
30 Ноем.
Чист и златист, точно както безкрайното испанско слънце. В шейкър с лед изсипваме джина, кайсиевото бренди и трипъл сек ликьора. Разклащаме хубаво, за да се охлади добре. Прехвърляме коктейла в охладена коктейлна...
Печено пиле върху солПечено пиле върху сол
30 Април
Измивам и подсушавам добре пилето. В тава разстилам солта равномерно на дъното. Пилето го обтривам със сол и останалите подправки и отвън, и отвътре. Поставям пилето с гръбчето нагоре и покривам с алуминиево фолио тавата...
Фокача с морска солФокача с морска сол
15 Февр.
1
Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин. Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто...
Печено пиле в солПечено пиле в сол
28 Дек.
1
Почистете пилето от излишната кожа, подсушете го добре и го натрийте със скилидка чесън. Напълнете пилето с босилек, магданоз и нарязан на две лимон. Прибавете една скилидка чесън, нарязана на две. Изсипете 1/4 от солта...
Печена скумрия върху солПечена скумрия върху сол
08 Дек.
Почистените филета скумрия се намазват с горчица и се пълнят със зелените подправки. Поставят се в тава, застлана с алуминиево фолио, върху която сте подредили 1-2 см морска сол. Рибата се напръсква с лимонов сок. Отгоре...
Скариди, печени върху солСкариди, печени върху сол
15 Дек.
Намазваме дъното на широк тиган с много малко зехтин и го загряваме на силен огън. Разпределяме солта на един пласт с приблизителна дебелина 4 милиметра, така че да не се вижда повърхността на тигана. Изчакваме да...
Пърленки с шарена солПърленки с шарена сол
26 Септ.
1
Замесете гладко тесто от маята, брашното, солта и водата. Оставете го да втаса. От него късайте парчета по 100 г всяко и разтегляйте с ръка. Мажете питките с мазнина и поръсете с шарена сол. Изпечете пърленките в...
Свински пържоли върху солСвински пържоли върху сол
06 Март
Разсипете 1/2 от морската сол в тава на равен слой по цялото дъно. Намажете свинското месо със зехтина и го поставете върху солта в тавата. След това поръсете с подправките розмарин, мащерка, чесън на прах и черен пипер...
Пиле върху морска солПиле върху морска сол
14 Януари
1
Пилето се разполовява, без да се разделят половинките, овкусява се със соев сос и къри. В дълбока тава се изсипва морска сол, докато покрие напълно дъното. Отгоре се поставя пилето. Пилето се пече се в предварително...
Пиле, печено върху солПиле, печено върху сол
24 Окт.
4
Солта за тази рецепта е добре да е морска, може да е едра, може и фина. Няма да ви трябва целия пакет, вземете дълбока тава, в която ще печете пилето, и на дъното и сложете от солта, толкова, колкото да покрие дъното изцяло...
Фокача с шарена солФокача с шарена сол
29 Февр.
Смесват се в купа брашното, солта, захарта, маята и олиото. Налива се по малко от водата и бъркаме с вилица докато се получи тесто, като накрая се доомесва с ръце. Покрива се с фолио и оставяме да втаса 40 минути докато...
Рогчета с шарена солРогчета с шарена сол
02 Февр.
Разтворете маята във водата. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка в средата. Добавете всички съставки без свинската мас. Замесете тесто. Доизмесете тестото, като добавяте от свинската мас, до...