Gotvach.bg»Статии»Стерилизиране на буркани
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Стерилизиране на буркани

Търсиш информация за Стерилизиране на буркани? Разгледай последните ни публикации и статии за Стерилизиране на буркани.
Правила за стерилизиране на бурканиПравила за стерилизиране на буркани
1
Преди да започнем консервирането на бурканите със зимнина, трябва да сме ги стерилизирали....
Как да си направим стерилизирани калмариКак да си направим стерилизирани калмари
Уверете се, че бурканите и капакът им са стерилизирани добре, за да се предотврати развитието на бактерии....
Стерилизане на царевицаСтерилизане на царевица
1
Разтворът трябва да се налее така, че да остава около 1 сантиметър до долния ръб на отвора на буркана. Бурканите се затварят и се стерилизират 1 час и половина....
Стерилизирани месни консервиСтерилизирани месни консерви
2
В процеса на стерилизиране от бурканите се отделя въздуха в тях, в резултат на което между съдържанието на буркана и капачката му, се създава безвъздушно пространство....
Как да си стерилизираме рибаКак да си стерилизираме риба
След 50 минути от бурканите се излива образувалата се течност така, че да достига до половината буркан. Долива се всеки буркан с по 2 супени лъжици олио и се затваря. Стерилизират се още 6 часа....
Как да стерилизираме патладжаниКак да стерилизираме патладжани
Добавяте от пипера при патладжана и слагате няколко филии червени домати, посолявате и затваряте бурканите. Стерилизират се около 50 минути....
Основни правила при стерилизирането на зеленчуциОсновни правила при стерилизирането на зеленчуци
Бурканът да бъде напълнен до 1.5 сантиметра под горния ръб на шийката; 3. Заливката да бъде гореща; 4. Водата в съда за стерилизиране да бъде 10 градуса над тази на бурканите, за да заври бързо; 5....
Класическите туршииКласическите туршии
Апетитката се разсипва в буркани и се стерилизират за 15 минути....
Консервиране на рибаКонсервиране на риба
3
Бурканите се затварят и се нареждат в голям съд с топла вода и се стерилизират около 6 часа....
Няколко начина да консервирате чушки за зиматаНяколко начина да консервирате чушки за зимата
1
Процедурата е същата - само обелваме пипера подреждаме плътно в буркана и стерилизираме за 20 минути. Консервирани чушки без стерилизиране Втория вариант е чушки без стерилизиране....
Правила при стерилизиране на консервиПравила при стерилизиране на консерви
1
За домашно стерилизиране по-подходящи са стъклените буркани, които се затварят с ръчна затварачка и такива с винтове. За да се приготвят пълноценни стерилизирани консерви е необходимо: 1....
Как се правят мариновани плодове за сладкиши и месаКак се правят мариновани плодове за сладкиши и меса
Бурканите се затварят и се стерилизират за 10 мин....
Стерилизиране на доматиСтерилизиране на домати
След това ги нареждате плътно в подходящи буркани и заливате с горещото доматено пюре – течността трябва да стигне на 1 см под ръба на буркана. Затворете с капачки и стерилизирайте за около 15–20 минути....
Как да приготвим лечо от тиквички и домати за зимата?Как да приготвим лечо от тиквички и домати за зимата?
След това измивате бурканите и ги стерилизирате на пара. Първо поставяте тиквичките в бурканите, като ги нарязвате на едри кубчета....
Как се правят перфектните слънчеви краставичкиКак се правят перфектните слънчеви краставички
Туршиите, смесващи различни зеленчуци, и стерилизирани зеленчуци от един вид разнообразяват и обогатяват трапезата. Много популярен продукт за стерилизация са краставиците. Не всички сортове стават за буркани....