Gotvach.bg»Статии»Съхранение на Броколи
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ето как да не убивате витамините в броколите при готвенеНай-видимите белези, които показват за неправилното му съхранение, стават ясни, когато основата на броколите започне да пожълтява....
1
БроколиИзбор и съхранение на броколи
При избора на броколи трябва да се селектират тези с компактни цветни глави, които не са натъртени....
3
Броколи романеско
Избор и съхранение на броколи романеско
За съжаление този зеленчук не е много разпространен в нашата страна. Среща се само в отделни магазини, не може да се види масово по пазарите....
Как зеленчуците в хладилника да останат по-дълго свежи?
Хладилникът не е добро място за съхранение на доматите, краставиците, картофите, лука, магданоза, чесъна.
Задължително на студено се държат гъбите, броколите, спанакът и други....
Как да сготвим супа от гъби
Можете да приготвите крем супа от печурки и броколи. Необходими са 200 грама пресни или замразени броколи, които трябва да сварите в литър вода. После ги отцедете и пасирайте....
Как се съхраняват различните видове храни
Най-чувствителни към този газ са: ябълки, броколи, моркови, краставици, зелен боб, зелена салата, картофи и диня....
ЗелеБроколи - изключително са богати на витамините А и D. Консумацията на броколи се увеличи в последните години, защото освен много полезни, те са бързи за приготвяне и изключително вкусни....
1
Как да съхраняваме различните зеленчуци
Перфектните време за бране и това за съхранение е сухото. Така влажните зеленчуци ще изгният много по-бързо.
Картофите например са зеленчук, който изисква съхранение на тъмно, хладно и влажно място....
Храни, богати на фосфор
Броколи – броколите са също фосфорно богата храна. Освен това този вид зеле ни дава допълнителна палитра от здравословни микроелементи....
Сулфорафан
Сулфорафанът в кръстоцветните зеленчуци се среща в съхранена, неактивна форма като глюкорафанин. Глюкорафанинът се превръща в активна форма на сулфорафан от ензима мирозиназа....
Ето затова плодовете и зеленчуците ви изгниват
Броколи и карфиол се запазват, като се потопят стъблата им във вода, по същия начин се погрижете за аспержите - сякаш са букет цветя....
Зелев сок - ползи и съхранение
Проучването заключава, че зелевият сок с броколи върши чудеса при управлението на холестерола....
Спасете останалата храна от трапезата ето така
Трябва да се спазва срокът за съхранение. Времето за максимално съхранение е:
- Месото се съхранява от 3 до 6 месеца;
- Зеленчуците - от 6 до 8 месеца;
- Готови ястия - до 3 месеца.
Важно!...
Сулфорафан - какво (не) знаем за него?
Нитрозамините пък се получават при взаимодействие на нитрити с вторични амини; нитритите, от своя страна, се съдържат в колбаси, бекон и всякакви готови за употреба месни продукти, предназначени за трайно съхранение...