Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ТаледжиоТаледжио
21 Окт.
Ползи от Таледжио Таледжио е млечен продукт, който освен че е вкусен, е и полезен. Той има в състава си калций, магнезий, фосфор и др....
Лесна лазаня със спанак и гъбиЛесна лазаня със спанак и гъби
18 Юни
1
Наредете три кори на дъното, поръсете с таледжио и 1/3 от гъбената смес, както и с 1/3 от спанака. Повторете процедурата до изчерпване на продуктите. Завършете отгоре с таледжио....
Фусили със спанак и прошутоФусили със спанак и прошуто
13 Юни
Добавете прошутото, сиренето, сметаната и спанака и задушете, докато таледжиото се разтопи. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте веднага фусилите, поръсени с пармезан....
Най-миризливите сирена в светаНай-миризливите сирена в света
04 Окт.
На първо място в списъка с миризливи сирена е италианското таледжио. То е направено за пръв път през десети век и е едно от най-старите меки сирена....
Италиански сирена за екстремистиИталиански сирена за екстремисти
05 Май
Таледжио Историята му започва още от Х век, когато овчарите го оставяли в пещерите да узрее и после го миели със солена вода. В по-ново време условията на пещерите само се "имитират"....
Популярни италиански сирена, които трябва да опитатеПопулярни италиански сирена, които трябва да опитате
13 Окт.
Може да се приготви от краве мляко или смес от краве, овче и козе мляко; - Таледжио (Taleggio) е уникално италианско сирене, което ще ви омагьоса с вкуса си....
ЛимбургерЛимбургер
09 Август
Всъщност заедно с Мюнстер, Таледжио, Стилтън и Камембер то се нарежда сред най-миризливите сирена в света. История на Лимбургер Лимбургер е сред млечните продукти, които са с многовековна история....
Сирене МюнстерСирене Мюнстер
11 Май
Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е сред най-миризливите сирена в света. То е популярно още като сирене чудовище заради необичайното си и дори ужасяващо ухание....
ФонтинаФонтина
10 Май
Комбинира се с всякакви свежи зеленчуци, а също и с други сирена, включително таледжио, горгонзола, пармезан....