Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Повишаване на потентността със семена коприва, сминдух и виноПовишаване на потентността със семена коприва, сминдух и вино
07 Януари
Семена от коприва и сминдух по 50 грама се заливат с 1 литър качествено вино от грозде. Киснат на тъмно за 1 седмица, като периодично се разклаща....
Филе Елена със сминдух и чубрицаФиле Елена със сминдух и чубрица
07 Март
Филето Елена със сминдух и чубрица е готово....
Пържени кюфтета със сминдух и пресен лукПържени кюфтета със сминдух и пресен лук
14 Окт.
Пържените кюфтета със сминдух и пресен лук са готови....
Загадъчното растение сминдух - ползи и употребиЗагадъчното растение сминдух - ползи и употреби
24 Февр.
Употреба на сминдух в народната медицина 4 с.л. лъжици нарязани семена от сминдух се заливат с 0.6 литра студена вода, оставят се да се варят няколко часа на силен огън и се прецеждат веднага....
СминдухСминдух
18 Февр.
1
Освен това сминдухът подобрява апетита и възстановява силите на организма. Една от древните употреби на сминдух е повишаване на либидото. ...
Замразен нахут за директна употребаЗамразен нахут за директна употреба
28 Януари
Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
Леща със сминдухЛеща със сминдух
20 Януари
Лещата със сминдух е готова....
Ароматни хлебчета със сминдухАроматни хлебчета със сминдух
28 Август
Неустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух! Не се двоумете, а ги направете!...
Пърленка с чубрица и сминдухПърленка с чубрица и сминдух
29 Март
След това се премесва на набрашнена повърхност и се разделя на 3-4 топки. Разточват се на кръгли, тънки питки и се нареждат в тава, намазана с мазнина....
Чай от Сминдух срещу Висока ТемператураЧай от Сминдух срещу Висока Температура
03 Юли
1
В съд поставяме 1 ч.л. от билката сминдух. Прибавяме 250 мл вода и поставяме на котлона да ври. След като заври, се държи 5 минути и след това се отстранява....
Супер картофки с чубрица и сминдухСупер картофки с чубрица и сминдух
03 Август
Картофите се пекат се да готовност в леко загрята на 220 градуса фурна. Супер картофките с чубрица и сминдух са готови....
Лечебни свойства на сминдухаЛечебни свойства на сминдуха
24 Април
Именно от семената на растението се прави и подправката сминдух, която е сред основните съставки на така познатата ни шарена сол. Лечебните свойства на сминдуха са познати още от дълбока древност....
Кога се бере сминдух?Кога се бере сминдух?
11 Май
Прибирането на семената сминдух, от своя страна, ще изиска малко повече търпение. Ще можете да събирате семената на сминдуха (мети) след 3 до 5 месеца от засаждането им....
Каша от сминдух в помощ на кърмещи майкиКаша от сминдух в помощ на кърмещи майки
23 Май
Тази каша от сминдух е точно това, от което се нуждае всяка кърмачка, за да помогне за увеличаване на кърмата....
Кулинарна употреба на ревенКулинарна употреба на ревен
01 Май
Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много популярен в българската кухня. Гастрономите, които вече са опитвали...
Кулинарна употреба на исопКулинарна употреба на исоп
18 Март
Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
Кулинарна употреба на суроваткатаКулинарна употреба на суроватката
13 Окт.
Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е изключително...
Кулинарна употреба на ПрошутоКулинарна употреба на Прошуто
30 Юни
Прошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
Кулинарна употреба на ескаролаКулинарна употреба на ескарола
25 Февр.
Ескарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена. Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
Кулинарна употреба на камутКулинарна употреба на камут
20 Януари
Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
Кулинарна употреба на рожковКулинарна употреба на рожков
24 Ноем.
Рожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао. Вечнозеленото растение...
Кулинарна употреба на нектариниКулинарна употреба на нектарини
15 Юни
Името на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада. Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Нарича с още див копър, сминд или морач. Расте в Югозападна Азия и Южна Европа, най-вече по Средиземноморието. Резенето притежава сладък вкус и приятен аромат, напомнящ на анасоновия....
Кулинарна употреба на амарантКулинарна употреба на амарант
02 Април
През последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
Кулинарна употреба на физалисКулинарна употреба на физалис
30 Март
Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....