Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Повишаване на потентността със семена коприва, сминдух и виноСемена от коприва и сминдух по 50 грама се заливат с 1 литър качествено вино от грозде. Киснат на тъмно за 1 седмица, като периодично се разклаща....
07 Януари
Пържени кюфтета със сминдух и пресен лукПържените кюфтета със сминдух и пресен лук са готови....
14 Окт.
Загадъчното растение сминдух - ползи и употребиУпотреба на сминдух в народната медицина
4 с.л. лъжици нарязани семена от сминдух се заливат с 0.6 литра студена вода, оставят се да се варят няколко часа на силен огън и се прецеждат веднага....
24 Февр.
СминдухОсвен това сминдухът подобрява апетита и възстановява силите на организма.
Една от древните употреби на сминдух е повишаване на либидото. ...
18 Февр.
1
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Ароматни хлебчета със сминдухНеустоимо вкусни и ароматни хлебчета със сминдух!
Не се двоумете, а ги направете!...
28 Август
Пърленка с чубрица и сминдухСлед това се премесва на набрашнена повърхност и се разделя на 3-4 топки. Разточват се на кръгли, тънки питки и се нареждат в тава, намазана с мазнина....
29 Март
Чай от Сминдух срещу Висока ТемператураВ съд поставяме 1 ч.л. от билката сминдух.
Прибавяме 250 мл вода и поставяме на котлона да ври.
След като заври, се държи 5 минути и след това се отстранява....
03 Юли
1
Супер картофки с чубрица и сминдухКартофите се пекат се да готовност в леко загрята на 220 градуса фурна.
Супер картофките с чубрица и сминдух са готови....
03 Август
Лечебни свойства на сминдухаИменно от семената на растението се прави и подправката сминдух, която е сред основните съставки на така познатата ни шарена сол.
Лечебните свойства на сминдуха са познати още от дълбока древност....
24 Април
Кога се бере сминдух?Прибирането на семената сминдух, от своя страна, ще изиска малко повече търпение. Ще можете да събирате семената на сминдуха (мети) след 3 до 5 месеца от засаждането им....
11 Май
Каша от сминдух в помощ на кърмещи майкиТази каша от сминдух е точно това, от което се нуждае всяка кърмачка, за да помогне за увеличаване на кърмата....
23 Май
Кулинарна употреба на ревенРевенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много популярен в българската кухня. Гастрономите, които вече са опитвали...
01 Май
Кулинарна употреба на исопИсоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка.
Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...
18 Март
Кулинарна употреба на суроваткатаМлечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката.
Суроватката е изключително...
13 Окт.
Кулинарна употреба на ПрошутоПрошутото е едно от най-прочутите италиански деликатеси. То представлява вид шунка, която е от свински бут и се маринова в определени условия. За да се получи прошутото, което познаваме днес, шунката се налага със сол и...
30 Юни
Кулинарна употреба на ескаролаЕскарола е зеленолистен зеленчук, член на семейството на цикорията. Има широки, зелени, къдрави листа и леко горчив вкус. Може да се консумира както сурова, така и сготвена.
Ескарола е по-малко горчива в сравнение с...
25 Февр.
Кулинарна употреба на камутКулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5....
20 Януари
Кулинарна употреба на рожковРожков представлява растение от семейството на бобовите култури. За разлика от повечето от тях то е сладко. Шушулките му, изсушени и смлени, са отличен заместител на познатото ни какао.
Вечнозеленото растение...
24 Ноем.
Кулинарна употреба на нектариниИмето на нектарините идва от гръцката дума нектар. Те зреят през лятото и носят неописуема наслада.
Често нектарините биват бъркани с голата праскова. Те принадлежат към семейството на прасковите, черешите и кайсиите...
15 Юни
Кулинарна употреба на резенеНарича с още див копър, сминд или морач. Расте в Югозападна Азия и Южна Европа, най-вече по Средиземноморието.
Резенето притежава сладък вкус и приятен аромат, напомнящ на анасоновия....
26 Април
Кулинарна употреба на амарантПрез последните години все повече се говори за здравословно хранене и специалистите се присещат за отдавна забравени продукти, които са били ценени още в древността. Типичен пример за това е амарантът. Той представлява...
02 Април
Кулинарна употреба на физалисКулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за украсата на плодови салати и коктейли....
30 Март