Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пържен карагьоз с царевично брашноПочистваме, измиваме и посоляваме рибата.
В чиния сипваме царевичното брашно и солта, като разбъркваме добре.
Овалваме рибата в брашното.
Загряваме олиото в тигана и пържим рибата в него до златисто.
Сервираме...
09 Дек.
1
Пържен карагьоз с магданозен сосПоднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
30 Април
1
Карагьоз с орехово чеснов сосПоднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
21 Април
2
Филе от карагьоз с пармезанНаредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
20 Април
Пържен карагьоз с магданозен сосПоднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
30 Април
1
Карагьоз с орехово чеснов сосПоднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
21 Април
2
Филе от карагьоз с пармезанНаредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
20 Април
Печен на скара карагьозКарагьозът се разпаря и се почиства на течаща вода. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина или се оставя цял.
Подсушава се и се овкусява с маринатата от изброените съставки. Седи в нея 30 минути....
05 Ноем.
КарагьозХарактеристика на карагьоз
Този вид риба се е развил, така че да може да живее в сладки и солени водни басейни. Той обитава солени води, но по време на размножителния период мигрира към устията на реките....
07 Юни
Карагьоз във фолио на фурнаС 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио.
Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба....
15 Април
Карагьоз татлииКакаовите топки се оформят на дълъг фитил, колкото разточените бели кори. В началото на всяка кора се слага по един какаов фитил и се увива на руло....
13 Юли
Супа от карагьозВърнете бульона обратно на огъня и прибавете ориз. Щом оризът се свари, отдръпнете от котлона.
Надробете сварената риба и я залейте с бульона. Наръсете ястието с черен пипер и лимонов сок....
04 Юли
1
Съвети при готвенето на карагьозКарагьоз на фурна
Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
04 Юни
Характеристики на тиква цигулкаТиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
12 Ноем.
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиквата кестенка
Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
09 Ноем.
Характеристики на мускатова ракияТези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
22 Януари
Характеристики на фюжън кухняВ наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
06 Юли
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаХарактеристика на Пита дошата
Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма им е доста ускорен....
02 Януари
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаХарактеристика на Вата дошата
Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош, видими вени и сухожилия, рядка коса и студен поглед....
29 Дек.
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаХарактеристика на Кафа дошата
Хората с кафа доша са добре сложени, с широк гръден кош, плътна и здрава кожа, гъста, мека коса. Движат се спокойно и плавно. Винаги запазват самообладание и са добронамерени....
28 Дек.
Боб Лима - характеристики на сортаХарактеристика на боб Лима
- Целогодишно растение;
- Формата му може да бъде къдрава, пълзяща или храстовидна; формата му може да е извита или права;
- Има средно големи размери; Дължината е между 6 и 20 см, а семената...
14 Юли
Характеристики на брашното от спелтаВсе по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
12 Март
E226 - характеристика и приложениеХарактеристика на Е226
Вид хранителна добавка, която е вид бял и кристален прах, който е нестабилен. Този прах прави реакция с кислорода, при която Е226 става калциев сулфат....
16 Юни