Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Печен карагьоз на фурнаПечен карагьоз на фурна
21 Май
Печем на 220 градуса за около 20 минути....
Лесен карагьоз на скараЛесен карагьоз на скара
29 Април
Лесният карагьоз на скара се поднася веднага....
Пържен карагьоз с царевично брашноПържен карагьоз с царевично брашно
09 Дек.
1
Почистваме, измиваме и посоляваме рибата. В чиния сипваме царевичното брашно и солта, като разбъркваме добре. Овалваме рибата в брашното. Загряваме олиото в тигана и пържим рибата в него до златисто. Сервираме...
Пържен карагьоз с магданозен сосПържен карагьоз с магданозен сос
30 Април
1
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
Карагьоз с орехово чеснов сосКарагьоз с орехово чеснов сос
21 Април
2
Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
Филе от карагьоз с пармезанФиле от карагьоз с пармезан
20 Април
Наредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
Пържен карагьоз с магданозен сосПържен карагьоз с магданозен сос
30 Април
1
Поднесете пържения карагьоз, полят с магданозения сос и гарнирайте с резени лимони. По същия начин може да приготвите, сом, пъстъва и др....
Карагьоз с орехово чеснов сосКарагьоз с орехово чеснов сос
21 Април
2
Поднесете печения карагьоз полят със соса и поръсен с наситнен магданоз. Гарнирайте отстрани с лимони....
Филе от карагьоз с пармезанФиле от карагьоз с пармезан
20 Април
Наредете карагьоза в намаслена тава и запечете до златисто на 200 градуса....
Печен на скара карагьозПечен на скара карагьоз
05 Ноем.
Карагьозът се разпаря и се почиства на течаща вода. Нарязва се на парчета с желаната от вас големина или се оставя цял. Подсушава се и се овкусява с маринатата от изброените съставки. Седи в нея 30 минути....
КарагьозКарагьоз
07 Юни
Характеристика на карагьоз Този вид риба се е развил, така че да може да живее в сладки и солени водни басейни. Той обитава солени води, но по време на размножителния период мигрира към устията на реките....
Карагьоз във фолио на фурнаКарагьоз във фолио на фурна
15 Април
С 1 ½ с.л зехтин намазваме карагьоза и го слагаме в фолио. Слагаме рибата върху парче фолио. Загръщаме го добре около рибата. После подправяме и увиваме и другата риба....
Карагьоз татлииКарагьоз татлии
13 Юли
Какаовите топки се оформят на дълъг фитил, колкото разточените бели кори. В началото на всяка кора се слага по един какаов фитил и се увива на руло....
Супа от карагьозСупа от карагьоз
04 Юли
1
Върнете бульона обратно на огъня и прибавете ориз. Щом оризът се свари, отдръпнете от котлона. Надробете сварената риба и я залейте с бульона. Наръсете ястието с черен пипер и лимонов сок....
Съвети при готвенето на карагьозСъвети при готвенето на карагьоз
04 Юни
Карагьоз на фурна Необходими продукти: карагьоз, лимон, сол, черен пипер, копър, чесън и малко девесил....
Характеристики на тиква цигулкаХарактеристики на тиква цигулка
12 Ноем.
Тиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиква кестенка
09 Ноем.
Характеристики на тиквата кестенка Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
Тези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухня
06 Юли
В наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа: Характеристика на Питта дошата
02 Януари
Характеристика на Пита дошата Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма им е доста ускорен....
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаАюрведа: Характеристика на Вата дошата
29 Дек.
Характеристика на Вата дошата Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош, видими вени и сухожилия, рядка коса и студен поглед....
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа: Характеристика на Кафа дошата
28 Дек.
Характеристика на Кафа дошата Хората с кафа доша са добре сложени, с широк гръден кош, плътна и здрава кожа, гъста, мека коса. Движат се спокойно и плавно. Винаги запазват самообладание и са добронамерени....
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Характеристика на боб Лима - Целогодишно растение; - Формата му може да бъде къдрава, пълзяща или храстовидна; формата му може да е извита или права; - Има средно големи размери; Дължината е между 6 и 20 см, а семената...
Характеристики на брашното от спелтаХарактеристики на брашното от спелта
12 Март
Все по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
E226 - характеристика и приложениеE226 - характеристика и приложение
16 Юни
Характеристика на Е226 Вид хранителна добавка, която е вид бял и кристален прах, който е нестабилен. Този прах прави реакция с кислорода, при която Е226 става калциев сулфат....