Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Пино ГриПино Гри
03 Февр.
Като всеки сорт пино гри има отличителни характеристики. Той притежава заоблени листи, които са със средна големина. Те са триделни или петделни, имащи триъгълни зъбци....
С какви храни и ястия да поднесем Пино гриС какви храни и ястия да поднесем Пино гри
17 Май
Виното Пино Гри е с характерен силен аромат на плодове, лек нюанс на мед и много наситен вкус. Пино Гри е едно от така наречените благородни вина, които се смятат за едни от най-аристократичните напитки. Пино Гри се сервира...
Пино БланПино Блан
03 Февр.
Характеристики на пино блан От този сорт грозде се произвеждат бели вина, които се отличават с ясен жълтеникав цвят. Понякога се забелязват и някакви зеленикави отенъци. Те са сухи и леки....
Пино МьониеПино Мьоние
03 Февр.
Характеристики на пино мьоние В сравнение с Пино ноар, Пино Мьоние дава леки и цветни вина, с малко по-високи киселинни нива, но захарността и алкохолното съдържание са почти еднакви при двата сорта....
Пино НоарПино Ноар
03 Февр.
Отлежалите най-дълго вина имат всички шансове да се превърнат в запомнящо се червено вино с отчетливи характеристики....
Характеристики на тиква цигулкаХарактеристики на тиква цигулка
12 Ноем.
Тиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиква кестенка
09 Ноем.
Характеристики на тиквата кестенка Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
Характеристики на фюжън кухняХарактеристики на фюжън кухня
06 Юли
В наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
Характеристики на мускатова ракияХарактеристики на мускатова ракия
22 Януари
Тези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаАюрведа: Характеристика на Питта дошата
02 Януари
Характеристика на Пита дошата Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма им е доста ускорен....
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаАюрведа: Характеристика на Вата дошата
29 Дек.
Характеристика на Вата дошата Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош, видими вени и сухожилия, рядка коса и студен поглед....
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаАюрведа: Характеристика на Кафа дошата
28 Дек.
Характеристика на Кафа дошата Хората с кафа доша са добре сложени, с широк гръден кош, плътна и здрава кожа, гъста, мека коса. Движат се спокойно и плавно. Винаги запазват самообладание и са добронамерени....
Днес отбелязваме Световния ден на Пино НоарДнес отбелязваме Световния ден на Пино Ноар
18 Август
Пино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на вино, а днес може да се почерпите с една чаша от този качествен алкохол, защото според календара 18 август е Световният ден на Пино Ноар. С наситения...
Боб Лима - характеристики на сортаБоб Лима - характеристики на сорта
14 Юли
Характеристика на боб Лима - Целогодишно растение; - Формата му може да бъде къдрава, пълзяща или храстовидна; формата му може да е извита или права; - Има средно големи размери; Дължината е между 6 и 20 см, а семената...
Характеристики на брашното от спелтаХарактеристики на брашното от спелта
12 Март
Все по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
E226 - характеристика и приложениеE226 - характеристика и приложение
16 Юни
Характеристика на Е226 Вид хранителна добавка, която е вид бял и кристален прах, който е нестабилен. Този прах прави реакция с кислорода, при която Е226 става калциев сулфат....
Тинтявова вероника - обща характеристикаТинтявова вероника - обща характеристика
12 Юли
С общото име Вероника се обозначават около 300 вида растения от семейство Живеничеви. Виреят главно в Южна Европа и Азия. Те са предимно тревисти растения. Някои са градински плевели, други са лечебни растения. У нас...
Характеристики на най-популярните сортове гроздеХарактеристики на най-популярните сортове грозде
24 Март
Огромното разнообразие от сортове грозде предполага и богатството от различни типове вина, които могат да бъдат произведени от тях. Десетките разновидности на лозите са резултат от дълги години упорита работа, като не...
Видовете брашно и тяхната характеристикаВидовете брашно и тяхната характеристика
08 Януари
С развитието на технологиите и науката брашното се е променило и диверсифицирало, като са се появили нови видове, направени от различни суровини и с различни характеристики....
Биан - характеристики и свойстваБиан - характеристики и свойства
10 Април
Физикохимични характеристики на Биан Нефритът принадлежи към поредицата амфиболи, със заплетена влакнеста структура. Химичната му формула показва, че това е сложен калциев и магнезиев силикат....
Епидот - характеристики и свойстваЕпидот - характеристики и свойства
23 Януари
Характеристики на Епидот Едидотът печели името си заради многобройните кристали, от които е изграден (в превод от гръцки: добавка)....
Арагонит - характеристики и свойстваАрагонит - характеристики и свойства
13 Януари
Замисляли ли сте се, че кристалите са навсякъде около нас. Виждаме ги сред камъчетата и песъчинките, пръснати по плажовете, но срещат нашето възхищение и когато ги съзерцаваме изложени по полираните фасадни плочи на правителствените...
Селска чушка - характеристика на сорта и кулинарна употребаСелска чушка - характеристика на сорта и кулинарна употреба
05 Окт.
Селските чушки, които в много райони на България се наричат просто пипер, нямат нищо общо с онези чушки, които можете да си закупите в големите магазини. Макар последните да имат привлекателен търговски вид и да изглеждат...
Характеристики и кулинарна употреба на сирене ДунавияХарактеристики и кулинарна употреба на сирене Дунавия
06 Септ.
Нека видим какви са стандартните характеристики....
Основни характеристики и емблеми на османската кухняОсновни характеристики и емблеми на османската кухня
05 Окт.
Когато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...