Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пино НоарОтлежалите най-дълго вина имат всички шансове да се превърнат в запомнящо се червено вино с отчетливи характеристики....
03 Февр.
Днес отбелязваме Световния ден на Пино НоарПино Ноар е сред най-добрите сортове грозде за производство на вино, а днес може да се почерпите с една чаша от този качествен алкохол, защото според календара 18 август е Световният ден на Пино Ноар.
С наситения...
18 Август
С какви храни и ястия да поднесем Пино ноарОсновният принцип на съчетаване на храни и вина е да се подчертаят вкусовете на продуктите, както и вкусът и ароматът на виното. Виното не трябва да доминира над храните като ухание и вкус, както и обратното - храната не...
26 Януари
1
Пино БланХарактеристики на пино блан
От този сорт грозде се произвеждат бели вина, които се отличават с ясен жълтеникав цвят. Понякога се забелязват и някакви зеленикави отенъци. Те са сухи и леки....
03 Февр.
Пино ГриКато всеки сорт пино гри има отличителни характеристики. Той притежава заоблени листи, които са със средна големина. Те са триделни или петделни, имащи триъгълни зъбци....
03 Февр.
Пино МьониеХарактеристики на пино мьоние
В сравнение с Пино ноар, Пино Мьоние дава леки и цветни вина, с малко по-високи киселинни нива, но захарността и алкохолното съдържание са почти еднакви при двата сорта....
03 Февр.
Характеристики на тиква цигулкаТиквата е един от най-интересните природни храни заради своя оспорван произход. В продължение на години изследване тиквата е причислявана и към плодовете и към зеленчуците, като с течение на времето се обособява компромисния...
12 Ноем.
Характеристики на тиква кестенкаХарактеристики на тиквата кестенка
Разновидност на традиционната тиква, тиквата кестенка се отличава със своите характеристики....
09 Ноем.
Характеристики на мускатова ракияТези характеристики помагат на гроздето да се налее със сладост, а от това зависи вкусът на ракията. Ценните захари се натрупват заедно с аромата на цветя и билки....
22 Януари
Характеристики на фюжън кухняВ наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...
06 Юли
Аюрведа: Характеристика на Питта дошатаХарактеристика на Пита дошата
Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма им е доста ускорен....
02 Януари
Аюрведа: Характеристика на Вата дошатаХарактеристика на Вата дошата
Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош, видими вени и сухожилия, рядка коса и студен поглед....
29 Дек.
Аюрведа: Характеристика на Кафа дошатаХарактеристика на Кафа дошата
Хората с кафа доша са добре сложени, с широк гръден кош, плътна и здрава кожа, гъста, мека коса. Движат се спокойно и плавно. Винаги запазват самообладание и са добронамерени....
28 Дек.
Характеристики на брашното от спелтаВсе по-често хората преоткриват древни храни, останали загубени в дълбините на времето, а техните качества неизползвани за дълги периоди от историята. Такава култура е спелтата, която е предшественика на днешната пшеница....
12 Март
Боб Лима - характеристики на сортаХарактеристика на боб Лима
- Целогодишно растение;
- Формата му може да бъде къдрава, пълзяща или храстовидна; формата му може да е извита или права;
- Има средно големи размери; Дължината е между 6 и 20 см, а семената...
14 Юли
E226 - характеристика и приложениеХарактеристика на Е226
Вид хранителна добавка, която е вид бял и кристален прах, който е нестабилен. Този прах прави реакция с кислорода, при която Е226 става калциев сулфат....
16 Юни
Тинтявова вероника - обща характеристикаС общото име Вероника се обозначават около 300 вида растения от семейство Живеничеви. Виреят главно в Южна Европа и Азия. Те са предимно тревисти растения.
Някои са градински плевели, други са лечебни растения. У нас...
12 Юли
Характеристики на най-популярните сортове гроздеОгромното разнообразие от сортове грозде предполага и богатството от различни типове вина, които могат да бъдат произведени от тях. Десетките разновидности на лозите са резултат от дълги години упорита работа, като не...
24 Март
Видовете брашно и тяхната характеристикаС развитието на технологиите и науката брашното се е променило и диверсифицирало, като са се появили нови видове, направени от различни суровини и с различни характеристики....
08 Януари
Биан - характеристики и свойстваФизикохимични характеристики на Биан
Нефритът принадлежи към поредицата амфиболи, със заплетена влакнеста структура.
Химичната му формула показва, че това е сложен калциев и магнезиев силикат....
10 Април
Епидот - характеристики и свойстваХарактеристики на Епидот
Едидотът печели името си заради многобройните кристали, от които е изграден (в превод от гръцки: добавка)....
23 Януари
Арагонит - характеристики и свойстваЗамисляли ли сте се, че кристалите са навсякъде около нас. Виждаме ги сред камъчетата и песъчинките, пръснати по плажовете, но срещат нашето възхищение и когато ги съзерцаваме изложени по полираните фасадни плочи на правителствените...
13 Януари
Селска чушка - характеристика на сорта и кулинарна употребаСелските чушки, които в много райони на България се наричат просто пипер, нямат нищо общо с онези чушки, които можете да си закупите в големите магазини. Макар последните да имат привлекателен търговски вид и да изглеждат...
05 Окт.
Характеристики на прошуто кото или варено прошутоАко искате да вкусите Италия, както се казва, не е необходимо да стегнете веднага куфарите си или пък да се запътите към най-близко намиращата се до вас пицария.
Италия не се изразява само в пиците и превъзходната си...
17 Януари
Основни характеристики и емблеми на османската кухняКогато става въпрос за османска кухня, мнозина насочват погледа си единствено към турската кухня и макар тя наистина да се смята за столица на османските кулинарни традиции, не бива да забравяме, че Османската империя...
05 Окт.