Gotvach.bg»Статии»Шпатули
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Шпатули

Търсиш информация за Шпатули? Разгледай последните ни публикации и статии за Шпатули.
Видове шпатули и тяхното предназначениеВидове шпатули и тяхното предназначение
По-скъпите шпатули имат специален термоустойчив накрайник; 3. Наред с дървените шпатули можете да срещнете и метални, алуминиеви, от незалепваща пластмаса и дори шпатули от порцелан; 4....
Съвети при избор на шпатули за сладкишиСъвети при избор на шпатули за сладкиши
Ето и съвети при избора ви на шпатули за сладкиши: Плоски шпатули Плоските и широки шпатули служат основно за изгребване, обръщане и сервиране....
Необходими съвети в кухнята, за които малко хора знаятНеобходими съвети в кухнята, за които малко хора знаят
Върнете свежестта на дървените шпатули и лъжици Дървените шпатули и лъжиците губят външния си вид и получават неприятна миризма. Изглежда, че има само един изход: да ги изхвърлите....
Как да си направим крокан за тортаКак да си направим крокан за торта
След карамелизирането на захарта тя се разстила с шпатула върху намазано с мазнина фолио и се натрошава....
Да си направим златни хрупкави картофкиДа си направим златни хрупкави картофки
3
Може да използвате метална шпатула, за да ги отделите от дъното на тавата, и така да ги предпазите от залепване. Когато картофките станат златисти на цвят, те стават хрупкави отвън и меки отвътре....
Той превърна сутрешния си омлет в произведение на изкуствотоТой превърна сутрешния си омлет в произведение на изкуството
За произведенията си художникът използва само яйца, с които създава невероятни неща заедно със своята шпатула - от пейзажи до реплики на популярни творби....
Особености при готвене и почистване на емайлирани съдовеОсобености при готвене и почистване на емайлирани съдове
въпреки че са издръжливи на висока температура готвенето в тях се препоръчва да се извършва на средно умерен огън; - приборите, които е препоръчително да използвате при емайлираните съдове, са силиконови или дървени шпатули...
Най-големия омлет за Великден ще забъркат пак френски шеф-готвачиНай-големия омлет за Великден ще забъркат пак френски шеф-готвачи
Последният омлет на готвачите е забъркван с огромни шпатули, а съставките се смесвали в голям тиган от неръждаема стомана....
Тайните на класическия френски омлетТайните на класическия френски омлет
В момента, в който сипете яйцата, трябва да започнете да разбърквате сместа с шпатула за около минута или докато забележите, че отдолу вече се получава слой като на палачинка, но отгоре все още има рохка течност....
Гигантски омлет с 15 000 яйца постави нов световен рекордГигантски омлет с 15 000 яйца постави нов световен рекорд
1
Последният омлет на готвачите е забъркван с огромни шпатули, а съставките се смесвали в голям тиган от неръждаема стомана....
Как бързо да приготвите кори за торта?Как бързо да приготвите кори за торта?
В началото бъркате с шпатула, но в края на бъркането тестото става много гъсто, затова трябва да се меси с ръце. От готовото тесто оформете 9-10 малки топчета....
Традиционни съдове и уреди, използвани в японската кухняТрадиционни съдове и уреди, използвани в японската кухня
Шпатули, изработени от дърво или бамбук Те се използват предимно при разбъркването на ориза за суши, тъй като така се предпазват оризовите зрънца от повреда....
Тънкости в приготвяне на пандишпанов блатТънкости в приготвяне на пандишпанов блат
Трябва да добавяте брашното с помощта на шпатула в продължение на 4 минути. Рецепта за домашен пандишпанов блат Необходими продукти: 5 яйца, 125 г кристална захар, 125 г брашно....
Кулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дробКулинарни хитринки за приготвяне на крехък черен дроб
6
Пробвайте да го обръщате с помощта на дървени шпатули; 9. Винаги задушавайте черния дроб при плътно захлупен капак; 10....
Най-добрите панировки за пилешки хапкиНай-добрите панировки за пилешки хапки
Много внимателно със шпатула смесете двете смеси - трябва да получите пухкава смес. Маринованите късчета месо оваляйте в брашно, омесено с черен пипер, след което потапяйте във сместа....