Gotvach.bg»Статии»Ястия на сач
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вкусни десерти на сач
На сач се приготвят не само вкусни зеленчукови и месни ястия, но могат да се приготвят също така и разнообразни вкусни десерти.
На сач се приготвят вкусни катми със сладко-солена плънка.
Необходими продукти: 2 чаши...
Зеленчукови специалитети на сач
Споменавайки за сач, първото, за което повечето домакини се сещат са катми. Всъщност те стават най-вкусни приготвени именно в него, но сачът изобщо не е с толкова ограничени възможности. Можете да си направите всичко в...
Как се готви на сач?
Сачът е типичен за Балканския полуостров глинен съд за готвене. Той позволява равномерно разпределяне на топлината и бавно готвене, което прави месото и зеленчуците сочни и невероятно вкусни.
Основните рецепти, които...
Сач и тажин - каква е разликатаСачът и тажинът са глинени съдове, предназначени за приготвяне на месни и зеленчукови ястия. В тях могат да бъдат приготвяни дори някои видове десерти.
Но между двата вида глинени съдове има съществени разлики. Те...
6
Как да си приготвим катми на сачКато че ли забравихме „простичките” български гозбички, които обаче са уникално вкусни и едва ли изобщо могат да се сравнят с каквито и да било други специалитети. Така например катмите са позабравени и ако изобщо се заговори...
2
Със сач може да се готви и диетично
На сач могат да се приготвят всякакви вкуснотийки. Ако сте любител на по-мазните меса, може да си приготвите заедно с някакви зеленчуци или да добавите няколко вида меса.
Готвенето на сач не може да се сравни с нищо...
Майсторски сачове за руйни винаЗа да си приготвите сач в домашни условия, първо трябва да се снабдите със самия сач. Вече може да се намери във всеки магазин.
Зимните сачове са предимно местни и вървят ръка за ръка с червеното вино.
Пилешки късчета...
2
Разликата между катми и палачинкиОсновната разлика между катмите и палачинките се състои в това, че катмите са значително по-плътни от палачинките, и се правят с мая.
Благодарение на маята тестото набъбва, а в готовите катми се появяват дупки. Катмите...
6
Кулинарни изкушения от турската кухня на КонияКухнята на Кония е типично отражение на централния район на Анадола. Обикновено се приготвят ястия от и с агнешко и овческо месо. Тази кухня е известна със своя печен кебап на фурна и хляб с месо.
Лесна и бърза...
1
Вкусните тайни на българските пърленки
Хлябът е на почит у нас. Българинът не сяда на масата без хляб, независимо какъв. В днешно време вариантите и изборът е много голям - от пълнозърнест хляб, черен, хляб от лимец до пърленки и всякакви видове хлебни...
Как се правят печени кори за баница?
Баниците стават страхотни с печени кори за баница. Ето как да си приготвите такива.
Необходими продукти:
1 кг брашно
600 мл вода (хладка)
1 с.л. сол
Начин на приготвяне:
В дълбок съд се изсипват брашното и солта...
Разкрийте кулинарните тайни на природата
Кулинарните тайни на природата вече се разкриват в ресторантите на К-експрес в София, Варна, Бургас и Пловдив.
През целия месец ноември 2014 г. там можете да поръчате ястия по 12 рецепти, които са традиционни...
Тайната на вкусните катмиОсновната разлика между палачинки и катмите е, че в катмите се слага задължително мая, а в палачинките малко сода бикарбонат.
Най-вкусни стават катмите, които са приготвени на сач. Сачът трябва да е предварително...
2
Трите любими бабини рецепти за бухтички, които обожаваме
Детство мое, реално и вълшебно..., с незабравимите вкусни гозби на баба, които помним и искаме до ден днешен, след много години, макар и пораснали.
Бухтите са една от онези храни, които бабите ни правеха сякаш неповторими...
Най-популярните ястия от турската кухняТурската кухня е една от най- богатите на вкусове, подправки, продукти и аромати. Тя е заимствала вкусове както от Азия и Близкия Изток, така и от балканските народи.
Има изобилие от кебапи, пилафи, мусаки, супи, салати...
1