Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
Рецептата е суперска и не знам защо трябва да се прави заради мързела. Сама по себе си това си е голяма сърма ))) Бих добавил единствено малко нарязано зеле към плънката, тъй като зелето се губи. Естествено това е за любителите на зелето.
Анонимен коментира:
Към автора, ако сваря кожата със минимално количество вода и больон, допълня със масло и зеленчуков бульон (получен от варенето на кожата със зеленчуци и сгъстен със церевично нишесте - прецеден), дали ще се получи още по-хубав загар и сочност? Питам, защото рецептата много ми допадна, но пилешкото месо е безвкусно и сухо!?! Благодаря за рецептата!
Анонимен коментира:
Е това е есенна салата!
Анонимен коментира:
Наистина е вкусно, но яко импровизирате със тиква (зимна и хубаво запечена външно, до като се готви супата), ще останете очаровани вярвам!)))
Анонимен коментира:
Здравейте, Към дамите който добавят сос Бешамел, нямам нищо против, но това е друга рецепта. Въпреки това е много хубава и вкусна съответно )) Бих добавил и един съвет, правете лазанята в огнеопорни малки правоъгълни съдове и поне на 3 реда (кори+заливката и плънката), поне! Ще стане невероятно вярвам и ще ви допадне! Благодаря за вкусната рецепта, вместо кори може да се използват спагети - талятели, прилежно разстлани хихихи. Пробвайте няма да съжалявате, наздраве с бяло слабо пенливо вино ...
Анонимен коментира:
Наистина се получава страхотен вкус и аромат на пилето! Ако ми позволите, ще добавя един щрих към рецептата. Смесете виното със бира, бутилката да е пълна до скосяването и. Останалото място попълнете с масло... като се разтече тази смес във вътрешноста на пилето ... мамо мамоооооооооооооооооооо
Анонимен коментира:
Маята не е ли малко много (42 гр.), то и без брашно ще стане ))) Отделно 50 мин на 200 гр. ще е бая загоряла.
Анонимен коментира:
Става уникално пиле (тип пиле на грил) ако се пече във фурна на газ!!! Не е нужна тенекията, а единствено поливане с това което изтича от пилето и бутилката! Бутилката, бирена тип старите, е пълна с 2/3 вода и 1/3 натрошено масло. Между тялото и крилцата, бутчетата се слатаг клечки за зъби. Невероятно вкусно става, като в Чешката бирария на Графа, за знаещите я )))
Анонимен коментира:
Страхотна е рецептат и е стара - доказана!
Анонимен коментира:
В САЩ консерва, защото ги мързи да си го сварят, по-лесно е да си купят Макшит. Но скорбялата от сварения боб дава гъстота на яденето, без значение дали е боб със зеле или чист боб по манастирски!
Анонимен коментира:
Сварения боб ще се разкашка, а идеята е да остане алденте ... ако изобщо има такова определение за боба! Защо ли? Защото колкото повече го подгряваш, той се готви допълнително. А във Англия са се доказали че освен бира и чай от друго не им увира тимберицата ДЕЙЗИ!
Анонимен коментира:
Абе и не варете в тенджера под налягане, варете в нормална тенджера на тих огън та да не изкипи и загори прясното мляко ))))
Анонимен коментира:
Рецептата е много правдоподобна, само киселото мляко бих заместил с прясно. И в същото време изваряването на шкембето (било то свинско или телешко) придава мекота, крехкост и аромат. Но пиша коментара по друг повод, продава се желиран език (във разфасовка подобна на саздърма) Нарежете езика на ситно и го добавете към шкембе чорбата, уникално е допълването!!! Разбира се шкембето преобладава поне 2 пъти повече от езика ))
Анонимен коментира:
Супер, разнообразието в кухнята е безгранично! Повече импровизация спрямо вкуса, повече удоволствие ;-Р
Анонимен коментира:
Абсолютно содата е бонус, особено когато времето за втасване е малко. Но с газираната вода добивате мехурчета които се запълват от мазнината на каймата, а втасването е процес който по-горе описах. за скара пробвайте с газирана вода-бира )))))))))))))))))))))))
Анонимен коментира:
Здрасти, за пръв път пиша коментар, без значение за какво хранително изкуство става въпрос. Но относно каймата за КЮФТЕТА, не се сдържах! 1/ Ако не искате по месеста и суха кайма, не добавяйте телешко месо. 2/ Кайма 2/3 свинска флейка, 1/3 мазна плешка. 3/ Сол, ч. пипер + пушен червен пипер (лютивия е по вкус). 4/ 1 г. лук (стар усърдно ситно нарязан) на кг. кайма - перата на пресния лук винаги са бонус и придават невероятна консистенция и аромат на скарата. 5/ Кимион МНОГО и на вкус съответно )) 6/ Каймата се замесва с гореизброените продукти, 1 ден в хладилник!!! На втория ден се добавя (на кг. кайма - 1 яйце + к. чаша олио и газирана вода). Каймата се меси в продължение на 15 мин. 7/ Сместа престоява в хладилник и в деня на готвене се изважда на открито 20-25 гр. в плик ( за да не я кацат мухи) 3-4 ч. за до втаса допълнително. 8/ Печете на скара по ваш вкус, сочни или със силна шарка от скарата)))))))) Винаги първото кюфте го тествайте, разчупете и опитайте... съответно ще знаете колко да печете. Да Ви е вкусно, и Наздраве!