Признавам си - някои от съставките сложих "на око", но като цяло спазих рецептата. Стана много мекичка и пухкава питка. Тъй като я приготвих, не на Бъдни вечер, си позволих да я намажа с масло и жълтък.
Не се въдя голям готвач, но смея да твърдя, че рецептата не си струва. Опитах я. Кремът става адски много за 1 пакет кори. С толкова грис става отвратително гъсто и баницата стои тежка. Яйцата също ме озадачават защо по този начин трябваше да се сложат? Като е толкова гъст кремът, това означава да чакам минимум 1 час да изстине напълно... Кой има това време? Предпочитам да направя "сладкарски яйчен крем" (има такава рецепта в сайта) и да добавя 1/2 ч.ч. грис на това количество продукти, но се подлъгах. Захарта (1ч.ч.) също е малко.
Направих 1/2 доза. Стана перфектно! Единствено добавих от себе си малко пармезан (нямаше какво да го правя) и много малко къри, но и да не бях сложила пак щеше много да ми хареса.
Моите коментари