Благодарности и благопожелания на Валентина (и майка и!) за споделената рецепта. Горещо я препоръчвам на всеки, който обича несложни рецепти за тестени вкусотии. Получава се (бързо) хибрид между мекици и бухти, като са ни спестени времето и цапаницата на цялата кухня, обичайно съпровождащи точенето на бухти да речем. Освен това съм предубедена към употребата на мая - а това е рецепта със сода, която впрочем не се усеща след термична обработка. (Е добре де, добавих и 2 праха ванилия)
Впрочем, на мен тестото ми 'пое' около 3 чаши брашно. При замесването добавих олио на око - може би 2-3 лъжици. Рецепта, която несъмнено ще правя отново и отново. Хареса се от цялата фамилия. Браво Валентина!
Моите коментари