- 07.01.12 05:15#1Въпрос относно подквасване на кисело млякоЗдравейте! Въпросът ми е следния : от известно време се опитвам да си правя кисело мляко като за целта използвам домашно прясно мляко и домашна закваска.Проблемът е че винаги става много водно - все едно е смесица от прясно и кисело
Някой може ли да ми каже защо става така
Права го по следния начин : Изчаквам да стане до към 40 градуса, в една чаена чаша сипвам 1/4 прясно мляко и 2 супени лъжици кисело, бъркам и прибавям към 800 грама прясно - разбърквам и увивам.Чакал съм го различно време - 3 , 4 , 5 часа - все става супер водно.ОтговорОтговор с цитат - 30.04.16 08:25#2от: Въпрос относно подквасване на кисело млякоЯвно прясното мляко ти е твърде топло, когато го квасиш.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest