- 30.01.12 01:15#1С каква мазнина да готвимКраве масло - за птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци, за пържене на яйца и омлети.
Мас - за печене и готвене на свинско и говеждо месо;ястия с прясно и кисело зеле са най-вкусни,когато се приготвят с мас.
Олио - най-добре е да се използува сурово в салати и майонези. В безмесни ястия особено ако се приготвят в тенджера под налягане се слага, без да се прави запръжка. Употребява се за пържене на мекици, риба, картофи, тиквички.
При много ястия е за препоръчване да се готви с два вида мазнина. Отначало продуктите се задушават в растително масло, а накрая, малко преди свалянето от огъня,се прибавя краве масло.
За да не гранясва олиото, сипете в бутилката малко захар и го съхранявайте на тъмно.
За да не пръска мазнината, когато пържите,сложете коричка хляб или малко сол.
Когато пържите, ако се случи да се запали мазнината, веднага похлупете тигана с капак.ОтговорОтговор с цитат - 09.04.16 08:29#2от: С каква мазнина да готвимОлио и масло,зехтина него харесвам (или просто съм свикнала с олиото)..ОтговорОтговор с цитат
- 18.04.16 10:39#3от: С каква мазнина да готвимИзползвам най-често олио, и в някои рецепти масло.ОтговорОтговор с цитат
- 16.06.16 11:23#4от: С каква мазнина да готвимОлио за готвене на ястия. За сладкиши и тестени закуски - олио, масло, мас.За салати - олио и зехтин.За печени сандвичи - маргарин най вече, масло рядко.Масло само немски марки купувам.ОтговорОтговор с цитат
- 14.09.16 01:24#5от: С каква мазнина да готвимГотвя ястията само с олио. За сладки и тестени използвам олио и масло.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest