- 30.01.12 01:15#1С каква мазнина да готвимКраве масло - за птици, агнешко месо, гъби, задушени зеленчуци, за пържене на яйца и омлети.
Мас - за печене и готвене на свинско и говеждо месо;ястия с прясно и кисело зеле са най-вкусни,когато се приготвят с мас.
Олио - най-добре е да се използува сурово в салати и майонези. В безмесни ястия особено ако се приготвят в тенджера под налягане се слага, без да се прави запръжка. Употребява се за пържене на мекици, риба, картофи, тиквички.
При много ястия е за препоръчване да се готви с два вида мазнина. Отначало продуктите се задушават в растително масло, а накрая, малко преди свалянето от огъня,се прибавя краве масло.
За да не гранясва олиото, сипете в бутилката малко захар и го съхранявайте на тъмно.
За да не пръска мазнината, когато пържите,сложете коричка хляб или малко сол.
Когато пържите, ако се случи да се запали мазнината, веднага похлупете тигана с капак.ОтговорОтговор с цитат - 21.03.12 03:20#2от: С каква мазнина да готвимза бсички е известно,че най-безвредната мазнина,с която да готвим е зехтинът,тъй като той е много хранителен за човешкия организъм,и приема на една супена лъжица зехтин дневно намалява риска от рак на гърдата и помага да се преборим с високия холестерол.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 09:44#3от: С каква мазнина да готвимСтрахотна статия. ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 12:29#4от: С каква мазнина да готвимОлио и масло за манджи. Мас занякои видове сладки. Течен маргарин за пържени картофи.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:12#5от: С каква мазнина да готвимОлиото има най - широко приложение според мен. А мас използвам за някои сладки.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:24#6от: С каква мазнина да готвимс каквото има и зависи от ястието, салати със зехтин най-вече
то олиото вече не е олио щом с вода се миеОтговорОтговор с цитат - 04.02.16 01:25#7от: С каква мазнина да готвимрибата предпочитаме с мас да я пържимОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 05:42#8от: С каква мазнина да готвимНай-често готвя с олио,а салатките ги обичам със зехтинОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 06:09#9от: С каква мазнина да готвимолио, зехтин и маслоОтговорОтговор с цитат
- 13.02.16 07:51#10от: С каква мазнина да готвимЗа готвене олио, краве масло и патешка мазнина,мас и краве масло за тестени изделия , а за салати зехтинОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 11:18#11от: С каква мазнина да готвимГотвя най-често със слънчогледово олио и по-редко със зехтин.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 09:35#12от: С каква мазнина да готвимСлънчогледово олио за всички манджи и супи , масло за сладкиши , маргарин или масло за пити , свинска мас за сладки , пържене на риба , картофи , мекици . Зехтин ползвам рядко , може би нямам вкус , но не ми допада много .ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:59#13от: С каква мазнина да готвимГотвя и с олио и с масло!ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:59#14от: С каква мазнина да готвимЗехтин слагам само в салати!ОтговорОтговор с цитат
- 01.04.16 06:27#15от: С каква мазнина да готвимГотвя с олио ,понякога зехтин за салати и масло и мас за сладкитеОтговорОтговор с цитат
- 08.04.16 11:15#16от: С каква мазнина да готвимГотвя с каквото имам : олио,зехтин,масло ,дори маргарин( да знам че е адски вредно)ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest