Gotvach.bg»Форум»Чуждестранна Кухня»Идеи за Турски пилаф

Идеи за Турски пилаф

  • 09.05.12 01:05#1IlariaIlariaМастър ШефРегистрация: 31.10.13Град: СофияОтговори: 15Идеи за Турски пилафКогато бях в Турция, по уличките в едни тикащи се колички със стъклени клетки се продаваше пилаф с пилешко и нахут.

    Уникална вкусотия беше това, та се чудя дали мога да го приготвя и аз така вкъщи. Не знам как да направя ориза така че да се разделя...Изобщо, ако някои може да ми каже как се приготя, ще съм много доволна :wink: Мерси
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.08.12 06:36#2МартинМартинРегистрация: 19.08.12Град: Стара ЗагораОтговори: 11от: Идеи за Турски пилафМисля,че трябва да се купи такъв вид ориз.Би трябвало да се продава по тези екзотичните магазини в София и вече според какъв е той,ще има опътване как се приготвя ОтговорОтговор с цитат
  • 30.07.13 04:50#3Гергана КинтановаГергана КинтановаРегистрация: 30.07.13Град: -Отговори: 5от: Идеи за Турски пилафОпределено мисля да го изпробвам това!ОтговорОтговор с цитат
  • 09.01.16 10:10#4Христо ПетровХристо ПетровРегистрация: 07.01.16Град: КукоревоОтговори: 144от: Идеи за Турски пилафПаша пилаф




    Необходими продукти

    2 ч.ч. ориз
    2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
    250 г кайма без тлъстини
    2 филии стар хляб
    1 глава лук
    2-3 с.л. кедрови ядки
    2 с.л. масло
    сол, черен пипер
    2 с.л. олио за пържене

    Начин на приготвяне
    Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 01:01#5Драга МишеваДрага МишеваЧиракРегистрация: 08.01.16Град: СофияОтговори: 44от: Идеи за Турски пилаф250 г пилешко месо
    250 г ориз
    1 глава кромид лук
    60 г масло
    2 ч.ч. (400 мл) пилешки бульон
    3 бр. домати
    60 г орехови ядки
    сол
    подправки - според вкуса
    Свареното пилешко месо се нарязва на тънки ивички, лука на малки кубчета и всичко се изпържва в масло до зачервяване. Прибавят се подправките, сол и ориза и при постоянно бъркане се пържи 5 минути. Залива се с бульон, прибавят се попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, ореховите ядки и се задушава до омекване. Сварения ориз се разбърква с вилица и се поднася.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 11:07#6Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Идеи за Турски пилафОпределено рецептата на draga_88 ми хареса,ще я пробвамОтговорОтговор с цитат
  • 25.02.16 01:30#7Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Идеи за Турски пилафмного хубави рецепти, никога не съм готвила с кедрови ядкиОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 01:11#8Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Идеи за Турски пилафБлагодаря за рецептите.Харесаха и на мен.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.04.16 12:19#9Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Идеи за Турски пилафБлагодаря за вкусните рецепти.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.09.16 09:30#10VeselinaVeselinaИноваторРегистрация: 22.06.16Град: -Отговори: 235от: Идеи за Турски пилафЩе следя темата, харесвам много турската кухня.ОтговорОтговор с цитат
  • 24.09.16 10:13#11marcheva14marcheva14Мастър ШефРегистрация: 21.11.12Град: СофияОтговори: 215от: Идеи за Турски пилафДа, правя и съм пуснала рецепта за Бухара пилаф . Разкошна е. Всеки може да отвори моята страница и да намери рецептата. Изписала съм я съвсем точно и както винаги подробно. с грамажи. Важно е да се спазват за добър резултата. и също е важно да се подготвите с дългозърнест ориз. Рецептата е на Master Chef Максут Ашкар. Силно я препоръчвам!!ОтговорОтговор с цитат
  • 25.09.16 10:18#12Христилияна ДимитроваХристилияна ДимитроваМастър ШефРегистрация: 04.06.16Град: ПлевенОтговори: 238от: Идеи за Турски пилафСтрахотни рецепти. Обичам турската кухня.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.09.16 11:42#13Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Идеи за Турски пилафНе съм правила пилаф ,рецептите са интересни и си заслужават да се пробват.ОтговорОтговор с цитат
  • 27.09.16 05:29#14Веселина КонстантиноваВеселина КонстантиноваАвторРегистрация: 01.12.15Град: КарловоОтговори: 503от: Идеи за Турски пилафНе съм приготвяла, но харесва турската кухня;ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest