- 09.05.12 01:05#1Идеи за Турски пилафКогато бях в Турция, по уличките в едни тикащи се колички със стъклени клетки се продаваше пилаф с пилешко и нахут.
Уникална вкусотия беше това, та се чудя дали мога да го приготвя и аз така вкъщи. Не знам как да направя ориза така че да се разделя...Изобщо, ако някои може да ми каже как се приготя, ще съм много доволна :wink: МерсиОтговорОтговор с цитат - 19.08.12 06:36#2от: Идеи за Турски пилафМисля,че трябва да се купи такъв вид ориз.Би трябвало да се продава по тези екзотичните магазини в София и вече според какъв е той,ще има опътване как се приготвя ОтговорОтговор с цитат
- 30.07.13 04:50#3от: Идеи за Турски пилафОпределено мисля да го изпробвам това!ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.16 10:10#4от: Идеи за Турски пилафПаша пилаф
Необходими продукти
2 ч.ч. ориз
2 и 1/2 ч.ч. месен бульон
250 г кайма без тлъстини
2 филии стар хляб
1 глава лук
2-3 с.л. кедрови ядки
2 с.л. масло
сол, черен пипер
2 с.л. олио за пържене
Начин на приготвяне
Накисваме измитият ориз в топла вода за 30 минути, след което оставяме да се отцеди добре. В тенджера разтапяме маслото и запържваме кедровите ядки и ориза за 5 минути. Заливаме с врящият бульон, подправяме с черния пипер и сол на вкус и оставяме да се вари на слаб огън докато ориза набъбне. Отстраняваме и изчакваме да попие цялата течност. Към каймата добавяме накиснатите и изстискани филии хляб, настърганата глава лук, подправяме с черен пипер и сол и омесваме добре сместа. Правим малки топчета от каймата с големина на лешник и ги изпържваме. На дъното на купа с подходящ размер поставяме част от изпържените топчета, допълваме с пилаф като притискаме добре и обръщаме върху чинията за сервиране.ОтговорОтговор с цитат - 20.01.16 01:01#5от: Идеи за Турски пилаф250 г пилешко месо
250 г ориз
1 глава кромид лук
60 г масло
2 ч.ч. (400 мл) пилешки бульон
3 бр. домати
60 г орехови ядки
сол
подправки - според вкуса
Свареното пилешко месо се нарязва на тънки ивички, лука на малки кубчета и всичко се изпържва в масло до зачервяване. Прибавят се подправките, сол и ориза и при постоянно бъркане се пържи 5 минути. Залива се с бульон, прибавят се попарените, обелени и нарязани на четвъртинки домати, ореховите ядки и се задушава до омекване. Сварения ориз се разбърква с вилица и се поднася.ОтговорОтговор с цитат - 29.01.16 11:07#6от: Идеи за Турски пилафОпределено рецептата на draga_88 ми хареса,ще я пробвамОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 01:30#7от: Идеи за Турски пилафмного хубави рецепти, никога не съм готвила с кедрови ядкиОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 01:11#8от: Идеи за Турски пилафБлагодаря за рецептите.Харесаха и на мен.ОтговорОтговор с цитат
- 25.04.16 12:19#9от: Идеи за Турски пилафБлагодаря за вкусните рецепти.ОтговорОтговор с цитат
- 24.09.16 09:30#10от: Идеи за Турски пилафЩе следя темата, харесвам много турската кухня.ОтговорОтговор с цитат
- 24.09.16 10:13#11от: Идеи за Турски пилафДа, правя и съм пуснала рецепта за Бухара пилаф . Разкошна е. Всеки може да отвори моята страница и да намери рецептата. Изписала съм я съвсем точно и както винаги подробно. с грамажи. Важно е да се спазват за добър резултата. и също е важно да се подготвите с дългозърнест ориз. Рецептата е на Master Chef Максут Ашкар. Силно я препоръчвам!!ОтговорОтговор с цитат
- 25.09.16 10:18#12от: Идеи за Турски пилафСтрахотни рецепти. Обичам турската кухня.ОтговорОтговор с цитат
- 26.09.16 11:42#13от: Идеи за Турски пилафНе съм правила пилаф ,рецептите са интересни и си заслужават да се пробват.ОтговорОтговор с цитат
- 27.09.16 05:29#14от: Идеи за Турски пилафНе съм приготвяла, но харесва турската кухня;ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest