- 17.06.12 03:02#1Скумрия на скара Вземаме брой скумрии според броя на консуматорите.Измиваме под течаща вода и почистваме от вътрешностите.Отвън и отвътре натриваме с натрошена на ситно морска сол. Прибираме рибата на студено за не по малко от 5-6 часа. Изтръскваме от излишната сол и слагаме рибата на предварително загрята скара намазана с олио.
По време на печенето поливам с лимонов сок.ОтговорОтговор с цитат - 21.08.12 01:26#2от: Скумрия на скара Изчистваме рибата,правим смес от едра морска сол,ростикана,розмарин и босилек.Намазваме хубаво рибата от вън и отвътре.Оставяме в хладилник за 4-5 часа.Нареждаме резанче лимон и резанче домат вътре.Завиваме хубаво с фолио,така че да няма процепи.Печем на скара около 7 минути от всяка страна.Приятно похапване!ОтговорОтговор с цитат
- 21.08.12 01:28#3от: Скумрия на скара Не е много добра идея да се полива с лимонов сок по време на печене,въпреки че наистина така месото се стяга.Според мен това убива доста голяма част от вкуса на скумрията.По добре е да се направи смес от зехтин екстра върджин и захар.ОтговорОтговор с цитат
- 23.08.12 09:13#4от: Скумрия на скара Благодаря за съвета!ОтговорОтговор с цитат
- 22.12.12 11:06#5от: Скумрия на скара Аз лично скумрията си я правя в микровълновата.
Отрязвам и главата и опашката, поставям я в порцеланова чиния.
Слагам за 4-5 мин. на размразяване, след това я почиствам от
вътрешностите. Разполовявам рибата, овкусявам със сол, ч. пипер, естрагон, девисил, и много малко лимонена киселина.
Поставям я в порцеланова чиния и я пека на най-силната степен около 3-4 мин. Рибата става сочна, а и не се добавя
грам мазнина. След като я извадя, изсипвам мазнината
която скумрията е пуснала и веднага сядам да похапна. Опитайте тази мега бърза рецепта ОтговорОтговор с цитат - 16.06.13 02:24#6от: Скумрия на скара Наистина тази скумрия стана супер.Пробвах я.ОтговорОтговор с цитат
- 07.01.16 02:23#7от: Скумрия на скара Получава се много вкусно. Браво!ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 01:18#8от: Скумрия на скара Веднъж пробвах, номи залепна на скарата. Явносъм направила нещо не както трябва.ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 02:56#9от: Скумрия на скара Аз обикновено я разделям на филета, осолявам и мажа с олио. Пека на топла скара. След това я поднасям с резанчета лимон.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 02:54#10от: Скумрия на скара Аз често правя скумрията на скара. Овкусявам и с лимонов сок.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 05:46#11от: Скумрия на скара Получава се страхотна и за гарнитурка свежа салатка или картофена.ОтговорОтговор с цитат
- 11.02.16 11:52#12от: Скумрия на скара Само осолена и намазнена с олио се слага на скарата,но не се препича и става уникална.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 12:02#13от: Скумрия на скара Днес ви споделих рецептата със снимка на моята скумрия,става много сочна,стига да е прясна от магазина. ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 01:30#14от: Скумрия на скара това е рибата, която най-често си хапваме вкъщиОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 01:31#15от: Скумрия на скара приготвяме я по абсолютно същия начин, винаги се получава срахотноОтговорОтговор с цитат
- 27.05.16 02:57#16от: Скумрия на скара аз винаги я поливам със сок чак след като съм я изпеклаОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest