- 02.12.10 02:52#1Шоколадов сладкишМоля, ако някой има тайна, скрита рецепта за истински вкусен шоколадов сладкиш или кекс, да ми я сподели
Може и да е с ядки, няма значение. Важното е да е тъмен, сочен и много вкусен Мерси предварително.ОтговорОтговор с цитат - 31.03.11 09:52#2от: Шоколадов сладкишРоси, изпращам рецепта за шоколадовия сладкиш, който е любим на децата ми. Дано ти допадне.
Продукти:
4 яйца
4 с. лъжици топла вода
100 гр. захар
1 ванилия
200 гр.(1чаша)смлени орехи
50 гр. брашно
1 бакпулвер
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка смляно кафе
Приготвяне:
От всички изброени продукти се прави блат, който след изпичане се намазва с шоколадова глазура.
Тя се приготвя от 3 с. лъжици какао, 4 суп.лъжици захар, 1/2 чаена чаша вода и 30 гр. масло(всичко завира на котлона). Може да се украси с кокосови стърготини. Добър апетит. :y: ОтговорОтговор с цитат - 20.12.11 07:54#3от: Шоколадов сладкишМного вкусно звучи, ще я пробвам! ОтговорОтговор с цитат
- 29.03.12 10:53#4от: Шоколадов сладкиши аз бих искала рецепта, но за сладкиш с шоколад и някакъв алкохол, може да е с какао, но когато се добави и истински черен шоколад, е съвсем различно ОтговорОтговор с цитат
- 26.07.13 10:48#5от: Шоколадов сладкишМного обичам шоколадово суфле, ако някой има сполучлива рецепта, моля да сподели! напоследък често приготвям Брауни. Рецептата, която е дала Ефросия тук в сайта е много близка до моята. Разкошен сладкиш.ОтговорОтговор с цитат
- 07.01.16 08:40#6от: Шоколадов сладкишМного вкусно звучиОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 12:05#7от: Шоколадов сладкишСочен шоколадов сладкиш
2 яйца
70 гр захар
120 гр брашно
1/2 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица какао на прах
200 мл прясно мляко
70 мл олио
3 супени лъжици мармалад или конфитюр (в случая е използван конфитюр от боровинки)
За заливката:
100 гр захар
100 гр. масло (маргарин)
50 мл вода
100 гр орехи (смлени)
2 супени лъжици шоколадов крем (течен шоколад)
Разбийте белтъците със захарта, след което постепенно добавете жълтъците.
В сместа добавете млякото, олиото, няколко супени лъжици мармалад и разбъркайте добре.
Брашното разбъркайте с бакпулвера и какаото. Добавете брашнената смес в яйчената и отново разбъркайте добре.
Покрийте съда за печене (20 x 20 см) с хартия за печене и вътре изсипете тестото.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути.
Междувременно пригответе заливката. Смесете в тенджерка на умерен огън водата, захарта и маслото и ги разтопете. Добавете течния шоколад и орехите и разбъркайте добре.
Набодете още топлия сладкиш с вилица на няколко места и веднага го залейте с топлия шоколадов сос.
Оставете сладкиша да се охлади, а след това го сложете в хладилник няколко часа, за да се втвърди хубаво. Нарежете на кубчета и поднесете.ОтговорОтговор с цитат - 03.02.16 05:08#8от: Шоколадов сладкишТорта Татяна-има я в сайтаОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 04:39#9от: Шоколадов сладкишХристо, сладкишът ти звучи много добре. Мисля да го пробвам.ОтговорОтговор с цитат
- 07.02.16 11:18#10от: Шоколадов сладкишВместо мармалад слагам парчета шоколад и става още по-шоколадовоОтговорОтговор с цитат
- 28.02.16 01:00#11от: Шоколадов сладкишИванка много хубава рецепта, БлагодаряОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 12:15#12от: Шоколадов сладкишБлагодаря за рецептите на Христо и Иванка, много са хубави.ОтговорОтговор с цитат
- 30.06.16 11:44#13от: Шоколадов сладкишСтрахотни рецепти, за които благодаря. Браво!ОтговорОтговор с цитат
- 15.07.18 10:46#14от: Шоколадов сладкишВЕГАН ШОКОЛАДОВ КРЕМ
200 г. бадемова сметана
100 г черен шоколад с агаве
50 г орехово масло
Начупете шоколада в купа. Загрейте бадемовата сметана и я сипете при шоколада. Разбъркайте до получаване на гладка смес. Добавете ореховото масло и разбъркайте добре.
Сипете в чашки и приберете в хладилника докато стегне.
Украсете с начупени ядки или с любимите ви пресни плодове.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest