- 20.12.12 10:15#1Моля за съвет за лошо тесто :-)Здравейте. От близо две години си приготвям тесто за пица по една и съща рецепта, но вчера реших да опитам една друга рецепта която видях във един друг сайт. Рецептата е следната
4 ч. ч. брашно
100-200 г масло или маргарин
2 яйца
12 с. л. сметана
2 с. л. захар
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
В края на рецептата пише, че може вместо сметана да се използва кисело мляко или айран.
Използвах айран. Изпекох една пица и тестото изобщо не ми хареса на вкус. Станало е прекалено мазно, тежко и искаше доста печене до като стане хрупкаво. Кашкавала се изпече много преди тестото и се наложи да побългарявам допичането на тестото като сложих тавата с пицата върху печката с дърва. Вече тестото стои около 15 часа в хладилника и се чудя как да го оправя за да не е толкова мазно или за какво да го използвам. Моля Ви за съвет. Благодаря Ви предварително.ОтговорОтговор с цитат - 20.12.12 02:39#2от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Пробвай да сложиш малко оцет и още малко брашно. Ако пак не ти вдъхва доверие - направи някакви мекички или бухтички, които да се пържат или се пекат на фурнаps: ОтговорОтговор с цитат
- 20.12.12 02:48#3от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Ако искаш добави още малко брашно и сол. На мен ми се струва, че мазнината е твърде много в тази рецепта. Съжалявам, че така се е получило, но в крайна сметка, ако не може да се оправи, просто приготви тесто по друга рецепта ))ОтговорОтговор с цитат
- 20.12.12 11:18#4от: Моля за съвет за лошо тесто :-) Благодаря и на двете Десита за съветите.
Взех по нещо и от двете. Добавих и оцет 2с.л. и сол 1ч.л. и брашно колкото може да поеме. Мачках тестото както за последно. Получи се много интересно тесто. Невероятно гладко без никакви шупли,заприлича на пластелин. След минута ще разбера кон боб яде ли или в случая Васко пица ще похапне ли.
Разточих един невероятно тънък блат и всичко останало си е същото. Утре ще ви оповестя резултатите. Отнови ви благодаря момичета ОтговорОтговор с цитат - 21.12.12 08:28#5от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Момичета, тестото няма оправия
Все пак с добра компания и добро вино, ометохме пицата.
А тестото което ми остана го разточих в много голяма тава, запекох го и то се наду като възглавница. Отгоре се образува една коричка която я отстраних. След това забърках сирене, кашкавал, салам, две яйца, чубрица, ч. пипер, самардала и риган. Покрих блата и запекох до златисто. Ей това се получи доста добре, но тестото пак си е тежичко. Никога не опитвайте такова тесто Аз се подлъгал, защото видях поне четири подобни рецепти една до друга, всичките с много масло.
Весели празници :y: ОтговорОтговор с цитат - 20.01.16 10:08#6от: Моля за съвет за лошо тесто :-)всичко зависи и от брашното и от маятаОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 12:23#7от: Моля за съвет за лошо тесто :-)И аз благодаря за ценните съвети, човек не знае, кога ще му потрябват :y:ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 02:51#8от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Мисля, че маслото в рецептата за пица е твърде много.ОтговорОтговор с цитат
- 05.07.16 12:05#9от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Може би с брашно но пак не е сигурно.ОтговорОтговор с цитат
- 05.07.16 12:56#10от: Моля за съвет за лошо тесто :-)Първо мазнината е много, по горе пишете че зависи от маята, аз тук мая не виждам а това тесто което пише господина е със сода. Аз правя едно и също тесто за пици и съм го публикувала в сайта и много ми харесва.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest