- 22.01.13 05:51#1Конска пастърмаЗдравейте бих искала да помоля някой ако може да ми помогне. Сложих в морска сол цели филета конско филе за пастърма и бих искала някой да ми каже колко точно трябва да ги държа в солта.
Защото от рецептата в този сайт разбрах че трябва да стоят между 5-7 дни, но не знам дали няма да стане много солено.
Ще съм благодарна ако някой ме консултира.
Благодаря предварително.ОтговорОтговор с цитат - 26.02.13 06:25#2от: Конска пастърмаМой познат беше правил конска пъстърма и я беше държал в сол 7 дена/сухо осоляване-7 дена в саламура с разчет 1 ,5 л вода + 22 грама сол на килограм месо, 7 дена сушене.
Подправки-смлян черен пипер, червен пипер, сух чимен, чубрица, пасиран чесън, чаша сухо бяло вино.ОтговорОтговор с цитат - 26.02.16 12:25#3от: Конска пастърмаНе бих хапнала нищо направено от конско месо.Не,благодаря! Може да е много вкусно за някой,но не смея дори да опитам.ОтговорОтговор с цитат
- 26.02.16 09:30#4от: Конска пастърмаСтрахотна е , за тези които обичат разбира се , опитвала съм веднъж и не бих отказала пак !ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 11:54#5от: Конска пастърмаНе съм правил, но съм ял в един приятел и е много вкусна, а относно това как се прави не съм на ясно.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest