Gotvach.bg»Форум»Говорилник»Конска пастърма

Конска пастърма

  • 22.01.13 05:51#1ГалинаГалинаНовакРегистрация: 22.01.13Град: -Отговори: -Конска пастърмаЗдравейте бих искала да помоля някой ако може да ми помогне. Сложих в морска сол цели филета конско филе за пастърма и бих искала някой да ми каже колко точно трябва да ги държа в солта.

    Защото от рецептата в този сайт разбрах че трябва да стоят между 5-7 дни, но не знам дали няма да стане много солено.
    Ще съм благодарна ако някой ме консултира.
    Благодаря предварително.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.13 06:25#2vladimir Petrovskivladimir PetrovskiНовакРегистрация: 14.06.12Град: СофияОтговори: 9от: Конска пастърмаМой познат беше правил конска пъстърма и я беше държал в сол 7 дена/сухо осоляване-7 дена в саламура с разчет 1 ,5 л вода + 22 грама сол на килограм месо, 7 дена сушене.
    Подправки-смлян черен пипер, червен пипер, сух чимен, чубрица, пасиран чесън, чаша сухо бяло вино.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 12:25#3Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Конска пастърмаНе бих хапнала нищо направено от конско месо.Не,благодаря! Може да е много вкусно за някой,но не смея дори да опитам.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 09:30#4цветослава кирковацветослава кирковаГотвачРегистрация: 10.12.13Град: МездраОтговори: 108от: Конска пастърмаСтрахотна е , за тези които обичат разбира се , опитвала съм веднъж и не бих отказала пак !ОтговорОтговор с цитат
  • 16.04.16 11:54#5Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Конска пастърмаНе съм правил, но съм ял в един приятел и е много вкусна, а относно това как се прави не съм на ясно.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest