- 20.02.13 02:11#1Свинско месо с подправки и ориз н фурна1 кг свинско месо на хапки
2 чаени чаши ориз
доматен сок
1 глава кромид лук
олио за намазняване на съда
смлян черен пипер
сол
сушена мащерка
риган
1 чаена лъжичка захар
1-2 нарязани на ситно и почистени от семето люти чушлета
1 кафена чашка сухо червено вино-Мерло
2 чаени чаши ориз
нарязан на ситно магданоз
В тиган с незалепващо покритие запръжваме свинското месо без мазнина.Сипваме виното и 1/2 кафена чашка вода и задушваме. Изваждаме с помоща на решетъчна лъжица.В тигана сипваме малко олио и добавяме нарязания на ситно кромид лук и доматите/доматения сок/.Бъркаме докато лука стане стъклен и поеме мазнината.Връщаме месото в сместа и оставаме за 3-4 минути като разбъркваме периодично.Поръсваме с подправките и добавяме и захарта. Осоляваме на вкус.Добавяме и ориза.Сипваме 3 чаени чаши вода. Тази смес изсипваме в керамична тава за печене и ястието печем при температура 200-220 градуса до момента в, който ориза поеме течноста.Покриваме тавата с фолио и изключваме фурната.Оставяме за 15-на минути след което сервираме.Поръсваме с нарязания на ситно магданозОтговорОтговор с цитат - 08.01.16 09:23#2от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаЩе го пробвам задължително!ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 02:02#3от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаОтскоро използвам мащерка при приготвянето на свинско и много се харесва на семейството и гостите ни, но лично аз я предпочитам прясна /понеже имам посадена в градината/ ОтговорОтговор с цитат
- 25.01.16 10:32#4от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаХаресва ми,но бих спестила лютотоОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 12:55#5от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаИмам подобна рецепта, но без доматен сосОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 11:58#6от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаБез люто и мащерка може да я пробвам.ОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 01:25#7от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаАз може да добавя мащерка, за да разбера дали ще ми хареса . В моята рецепта добавям чубрица или магданоз.ОтговорОтговор с цитат
- 24.02.16 09:11#8от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаСвинско с ориз на фурна, си е един вид класика в жанра! Обичам да приготвям доста ястия във фурна и това е едно от тях. ОтговорОтговор с цитат
- 25.02.16 12:00#9от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаХубава рецепта ,но ако реша да я приготвя някой ден ще играе редакцията. ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 01:41#10от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаОще една страхотна рецепта, която ще опитам, благодаряОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 03:22#11от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаСтрахотна рецепта!ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 08:43#12от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаОбичам свинско,но го предпочитам на скара.ОтговорОтговор с цитат
- 24.09.16 08:45#13от: Свинско месо с подправки и ориз н фурнаКато изключа мащерката ми харесва.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest