- 21.02.13 10:54#1Сочно кюфте1/2 кг говеждо месо го смиламе с 1 парче сланина.Накисваме в прясно мляко средината на две филии сух хляб,изстискваме го и го прибавяме към месото заедно с два жълтъка , главичка кромид лук,1/2 връзка магданоз,малко сол,шепа стрита чубрица, 150 мл светло пиво. Каймата /прат/ омесаме добре и я оформяме като дълго кюфте.Слагаме в тавичка за печене и поръсваме със счукан сухар и поливаме с 3-4 суп.л-ци мазнина.Отстрани наливаме 1 кафена чашка вино, кафена чашка вода, 2 суп.л-ци оцет.Печем на фурна като от време на време заливаме със соса. Когато кюфтето е готово го заливаме с разбитите 2-3 яйца с кисело мляко.Допичаме 10 мин на силна фурна.Може дасе опече и без заливката ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.15 12:42#2от: Сочно кюфтеколко е голямо това парче сланина?ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.16 09:48#3от: Сочно кюфтеКОЛКО ПОРЦИИ?ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 02:00#4от: Сочно кюфтеНакисването на хляба в прясно мляко наистина дава една пухкавост на каймата и мекота на кюфтетата. Аз лично използвам тази хитринкаОтговорОтговор с цитат
- 24.01.16 09:52#5от: Сочно кюфтеДобре ли се изпича от вътре, като е толкова голямоОтговорОтговор с цитат
- 16.02.16 11:57#6от: Сочно кюфтеПо алангре ми се струва по описанието.ОтговорОтговор с цитат
- 24.02.16 09:09#7от: Сочно кюфтеЗа любителите на сланинка, рецептата е добра!ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 03:23#8от: Сочно кюфтеЗа колко порции е?ОтговорОтговор с цитат
- 16.04.16 03:50#9от: Сочно кюфтеИнтересна рецепта с говеждо.ОтговорОтговор с цитат
- 20.04.16 04:51#10от: Сочно кюфтемен ми текнаха лигите па не знам ...ОтговорОтговор с цитат
- 24.04.16 10:14#11от: Сочно кюфтеРецептите се добавят като рецепта, не като форумна тема. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest