Gotvach.bg»Форум»Начинаещи кулинари»Начинаещи кулинари

Начинаещи кулинари

  • 27.06.13 04:39#1borislavaborislavaНовакРегистрация: 27.06.13Град: АлдомировциОтговори: -Начинаещи кулинариНачинаещите кулинари трябват да знаят много неща от експертити
    :wink: .Ще ви дам рецепта начинаещи кулинари:




    Продукти:

    2-3 яйца
    2 глави лук
    2 червени пиперки
    1/2 кафена чаша олио
    сол
    червен пипер



    Приготвяне:

    Лукът се изчиства, нарязва се ситно и се слага в тиган или в друг дълбок съд. Прибавят се олиото, нарязаните на парчета пиперки, 1/2 кафена чаша вода и щипка сол. Разбърква се, похлупва се и се задушава десетина минути, като често се разбърква. След това върху лука се чукват яйцата. Посоляват се с щипка сол и без да се бъркат, се оставят да се пържат 3-4 мин на потих огън. От време на време тиганът се разклаща. Целта е мазнината да се разнесе навсякъде и да се изпържат белтъците. Прибавя се щипка червен пипер и се сваля от огъня.


    Таратор



    Продукти:

    1. 1 голяма краставица
    2. ½ връзка копър
    3. една кофичка кисело мляко
    4. студена вода (една кофичка от кисело мляко)
    5. 2-3 скилидки чесън
    6. 1 шепа орехи
    7. 2-3 супени лъжици олио / зехтин и сол


    Рецептата за таратор в три стъпки:

    1.
    Първата стъпка от рецептата за таратор е подготовката на краставиците. Измивате краставицата и я обелвате. Ако сте успели да се сдобиете с пресни краставици, произведени от някоя баба на село няма нужда да ги белите. Нарязвате я на много малки парченца / кубчета. Много домакини настъргват краставицата, за да спестят време. Така краставицата омеква повече и тараторът става като каша. Но в случай, че сте наистина жадни и не можете да чакате дълго, можете да ползвате и този метод.

    2.
    Изсипвате краставицата в голяма купа и прибавяте към нея ситно нарязания копър (може да ползвате и сух копър), смлените орехи и чесъна, който сте счукали, или нарязали на много дребно. За разлика от французите обаче много българи не обичат чесън, затова можете да не добавяте чесъна към таратора, а да го оставите в отделна чинийка, така всички ще са доволни: любителите на чесън ще си добавят в последствие, а противниците няма да се мръщят.

    3.
    След като сте прибавили чесъна, орехите и копъра поселете, добавете и олиото/зехтина и разбъркайте добре. След това разбийте една кофичка мляко с една кофичка студена вода, добавете към сместа с краставиците и пак разбъркайте. Тараторът е вече готов.

    Съвет: Ако ви се стори, че тараторът не е достатъчно студен, може да добавите и няколко кубчета лед.


    Необходимо време за приготвяне:
    15 минути

    6 Порции




    :blush: :blush: :blush:
    :wink: :wink: :wink:

    Вкусно!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.01.16 01:44#2Татяна ДимитроваТатяна ДимитроваНовакРегистрация: 07.01.16Град: ХасковоОтговори: 71от: Начинаещи кулинариХаресва ми подробно описната рецепта за традиционен таратор :y:ОтговорОтговор с цитат
  • 26.02.16 12:52#3Adriyana - AdiAdriyana - AdiЧиракРегистрация: 02.02.16Град: Стара ЗагораОтговори: 234от: Начинаещи кулинариДобра идея за писане на по-дълги рецепти,а в същност много лесни и кратки.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest