- 09.01.16 07:37#1Кухненски хитриниЗдравейте, предлагат в тази тема да споделим всички онези малки хитрини, които имат за цел да ни спестят време или да ни улеснят. Така например винаги когато съм обелила повече картофи ги съхранявам ден-две в хладилника, потопени в съд с вода. ОтговорОтговор с цитат
- 09.01.16 08:27#2от: Кухненски хитриниКогато картофите седят във вода им пода и нишестето.Понякога и аз правя някакви заготовки,за да ми е по-лесно на другия ден в зависимост какво ще приготвям и за колко хора.Денят преди Бъдни вечер си бях сварила картофите,настъргах си тиквата за тиквеника. ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 12:48#3от: Кухненски хитриниКогато приготвям пълнени пиперки, понякога вечер правя плънката, а на другия ден ги пълня. Така и подправките се поемат по-добре. ОтговорОтговор с цитат
- 10.01.16 11:36#4от: Кухненски хитриниВинаги приготвям мислено някоя нова рецепта и когато присръпя към изпълненое все едно не ми е за първи път. Използвайте стъклени дъски за рязане,защото в тях не остаеат бактерии от продуктите и водата.ОтговорОтговор с цитат
- 11.01.16 11:40#5от: Кухненски хитриниИ силиконовите дъски са удобни, защото търпят да бъдат дезинфекцирани. ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 09:28#6от: Кухненски хитриниЕдин трик за по бързо и лесно почистване на чесъна. Вчера се подсетих за него когато тръгнах да готвя яхния от леща. Та преди да тръгнете да го белите само го разделете на скилидки и го пуснете във вряла вода, оставете за около 5 минути и пробвайте да белите...хихи..ципите падат сами Надявам се да съм помогнала на някой койно не обича да чисти чесън като мене ОтговорОтговор с цитат
- 27.01.16 11:08#7от: Кухненски хитриниБлагодаря за съвета, определено ще го пробвам. ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 08:13#8от: Кухненски хитриниСетих се още една...За боба, вместо да го киснете от предната вечер или да хвърляте първата му вода, слагате да заври сваляте го от котлона и му слагате 2 ч.л. сода за хляб и го оставяте за 10-15 мин. после го търкате между длани и падат люспите му направо. Така коремчето ви ще го понесе по добре :blush:ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 08:33#9от: Кухненски хитриниИ да не е вряла водата само да се накисне и люспичките падат лесно. ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 01:27#10от: Кухненски хитриниТова с чесъна е интересно. Гледала съм и клипчета, слагат скилидките чесън в един буркан и хубаво го разклащат и те сами си се белят. ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 03:15#11от: Кухненски хитриниПодобно белене в буркан съм виждала на варено яйце.ОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 02:08#12от: Кухненски хитринизелената салата измита оставям в хладилник и става хрупкава не се смачква при приготвянеОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 02:08#13от: Кухненски хитринизелената салата измита оставям в хладилник и става хрупкава не се смачква при приготвянеОтговорОтговор с цитат
- 20.02.16 02:08#14от: Кухненски хитринизелената салата измита оставям в хладилник и става хрупкава не се смачква при приготвянеОтговорОтговор с цитат
- 28.04.16 11:40#15от: Кухненски хитриниСупер идеи, особето за чесана ми допадна и ще пробвам.ОтговорОтговор с цитат
- 12.10.16 07:03#16от: Кухненски хитриниИмам две статии на такава тематика. Можеш да прочетеш и ако съм полезна ще се радвамОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest