- 13.01.16 11:17#1Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептаТова ми е едно от любимите деликатеси, моля споделете хубава рецепта за телешки език в масло.ОтговорОтговор с цитат
- 16.01.16 10:18#2от: Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептателешки език - 1 бр.; масло - 60 гр.; олио - 3 с.л.; чесън - 2 скилидки (пасиран); сол; черен пипер
Езикът се почиства и се слага да се свари с черен пипер на зърна, дафинов лист и лъжица оцет. След това се обелва и нарязва на филии. Подрежда се в намазнена тава и се овкусява с подправки. Маслото и зехтинът се загряват в съд на котлона и за кратко в тях се запържва чесънът, но без да прегаря. Езикът се полива с ароматното масло, тавичката се раздрусва и се слага във фурната да се запече.ОтговорОтговор с цитат - 23.01.16 09:56#3от: Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептаЕзикът се сварява,вади се от водата,веднага се шокира в ледена вода за 20 секунди и ВЕДНАГА се бели.Докато се вари слагам сол,бахар,даф.лист,лук,прерязан на 4,половин морков,малко целина,дръжки магданоз.Прецеждам.Правя си бял сос и заливам нарязания на филийки език.Ако го искаш само с масло-маслото го загрявам леко,слагам езика,сол,черен пипер,малко счукан чесън,след 10 секунди малко червен пипер и след 5 секунди махам тиганчето от огъня.ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 10:28#4от: Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептаНе обичам тази част от животинското.ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 09:01#5от: Как приготвяте телешки език в масло,споделете рецептаПравя го като Мариела, само дето не слагам олио, а само маслоОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest