Gotvach.bg»Форум»Продукти и Подправки»Коя в любимата ви риба за хапване?

Коя в любимата ви риба за хапване?

  • 17.01.16 09:38#1Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570Коя в любимата ви риба за хапване?Каква риба предпочитате да хапвате?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 12:43#2Татяна ДимитроваТатяна ДимитроваНовакРегистрация: 07.01.16Град: ХасковоОтговори: 71от: Коя в любимата ви риба за хапване?Рибата е най-любимата храна у дома, но предпочитанията ни са така да се каже географски. Пресен шаран, сом и уклей - от яз. Кърджали, ципура и лаврак - Гърция.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 01:44#3Даниела СтаневаДаниела СтаневаНовакРегистрация: 02.01.14Град: Бяла СлатинаОтговори: 11от: Коя в любимата ви риба за хапване?Предпочитам хек.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 10:57#4Мариела ХристоваМариела ХристоваПомощник ГотвачРегистрация: 07.01.16Град: АхелойОтговори: 402от: Коя в любимата ви риба за хапване?Най-често приготвям скумрия.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 11:02#5МаринаМаринаПомощник ГотвачРегистрация: 11.11.13Град: БлагоевградОтговори: 340от: Коя в любимата ви риба за хапване?Скумрия, пъстърва и хек.ОтговорОтговор с цитат
  • 18.01.16 11:10#6ИсиИсиПомощник ГотвачРегистрация: 12.12.15Град: СмядовоОтговори: 120от: Коя в любимата ви риба за хапване?Скумрия и шаран.ОтговорОтговор с цитат
  • 19.01.16 09:52#7Лидия - ГериЛидия - ГериГотвачРегистрация: 04.12.15Град: ПерникОтговори: 570от: Коя в любимата ви риба за хапване?Аз обичам норвежка скумрия и пъстърва.ОтговорОтговор с цитат
  • 20.01.16 03:03#8Деси МариноваДеси МариноваГотвачРегистрация: 05.01.16Град: КозлодуйОтговори: 247от: Коя в любимата ви риба за хапване?Най - обичам скумрия и пъстърва.ОтговорОтговор с цитат
  • 26.01.16 06:39#9Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Коя в любимата ви риба за хапване?Риба "Хек" предпочитам. А и рибата е много полезна. Доста хора отбягват риба да ядат, поради това, че се хранят с какво ли не.ОтговорОтговор с цитат
  • 29.01.16 12:46#10Татьяна БаловаТатьяна БаловаНовакРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Коя в любимата ви риба за хапване?Аз имам особено отношение към рибата. Най-обичам да я ловя, по-малко обичам да я чистя и най-мразя да я пържа. Но определено обичам риба. Ако ми сложат една голяааама маса с всички възможни видове риба, приготвени по всички възможни начини, първо ще посегна към топлопушената есетра. Между пържена пъстърва и пържен сом ще избера пъстървата най-напред, но и от сома няма да се откажа. Панирана бяла риба (сладководна) и панирано филе от бял амур никак не са за пренебрегване.Шаранък с орехова плънка за Никулден е незаменим. Колкото до морските деликатеси, змиорка съм хапвала от консерва преди 100 години и много ми хареса. Веяният паламуд се топи в устата. Леферът на фурна е просто фантазия, а за калкана да не говорим. Между другото един съвет. Веднъж, когато бях наловила 98 уклея, та чак мивката се напълни с рибки, които трябваше да чистя, изобретих бърз и лесен начин за тая работа и оттогава почти всичката не много едра риба я чистя така - срязвам коремчето от аналния отвор към хрилете не с остър нож, а... с ножица! Става бързо и е напълно безопасно. Ножица ползвам, и когато чистя кожата на костура. Ето как: отрязвам главата, остригвам гръбната перка и после с ножицата първо от едната, а после и от другата страна на въпросната перка плътно-плътно до нея внимателно кръцкам кожата от главата към опашката. Одирането след това е абсолютно безпроблемно.
    Но да продължим: сьомга, кета, чига при всички случаи са по-добри от скумрия. Аз скумрия направо не понасям, освен ако не е топлопушена и в малки количества. Хубава рибка е барбуната, но черноморската е малко дребна, а средиземноморската, ако изобщо я има, е замразена. Супер сандвичи стават с аншоа, но вече не виждам да я продават в големи тенекии просто осолена и добре узряла. Пробутват ни я само в някакви малки бурканчета, на филенца и на такава цена, на каквато по едно време беше черният хайвер. Мерси!Изобщо темата "Риба" може да се обсъжда дни наред, затова спирам дотук. Да не досаждам.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 07:40#11Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Коя в любимата ви риба за хапване?За скара Скумрия,а за на фурна Хек,Мерлуза и всякаква бяла рибаОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 08:55#12Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Коя в любимата ви риба за хапване?Пъстърва и треска ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 09:07#13RenkataRenkataЧиракРегистрация: 03.02.16Град: -Отговори: 112от: Коя в любимата ви риба за хапване?Пъстърва, хек и цацаОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 09:08#14RenkataRenkataЧиракРегистрация: 03.02.16Град: -Отговори: 112от: Коя в любимата ви риба за хапване?мренкиОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 09:42#15Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Коя в любимата ви риба за хапване?шаран,сафрид, заргана, калкан, цаца, пъстърва....ОтговорОтговор с цитат
  • 10.02.16 09:42#16Йорданка ТасеваЙорданка ТасеваИноваторРегистрация: 19.01.16Град: РадневоОтговори: 707от: Коя в любимата ви риба за хапване?май почти всички не толкова тия с многото костиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest