- 17.01.16 09:38#1Коя в любимата ви риба за хапване?Каква риба предпочитате да хапвате?ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 12:43#2от: Коя в любимата ви риба за хапване?Рибата е най-любимата храна у дома, но предпочитанията ни са така да се каже географски. Пресен шаран, сом и уклей - от яз. Кърджали, ципура и лаврак - Гърция.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 01:44#3от: Коя в любимата ви риба за хапване?Предпочитам хек.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 10:57#4от: Коя в любимата ви риба за хапване?Най-често приготвям скумрия.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 11:02#5от: Коя в любимата ви риба за хапване?Скумрия, пъстърва и хек.ОтговорОтговор с цитат
- 18.01.16 11:10#6от: Коя в любимата ви риба за хапване?Скумрия и шаран.ОтговорОтговор с цитат
- 19.01.16 09:52#7от: Коя в любимата ви риба за хапване?Аз обичам норвежка скумрия и пъстърва.ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.16 03:03#8от: Коя в любимата ви риба за хапване?Най - обичам скумрия и пъстърва.ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 06:39#9от: Коя в любимата ви риба за хапване?Риба "Хек" предпочитам. А и рибата е много полезна. Доста хора отбягват риба да ядат, поради това, че се хранят с какво ли не.ОтговорОтговор с цитат
- 29.01.16 12:46#10от: Коя в любимата ви риба за хапване?Аз имам особено отношение към рибата. Най-обичам да я ловя, по-малко обичам да я чистя и най-мразя да я пържа. Но определено обичам риба. Ако ми сложат една голяааама маса с всички възможни видове риба, приготвени по всички възможни начини, първо ще посегна към топлопушената есетра. Между пържена пъстърва и пържен сом ще избера пъстървата най-напред, но и от сома няма да се откажа. Панирана бяла риба (сладководна) и панирано филе от бял амур никак не са за пренебрегване.Шаранък с орехова плънка за Никулден е незаменим. Колкото до морските деликатеси, змиорка съм хапвала от консерва преди 100 години и много ми хареса. Веяният паламуд се топи в устата. Леферът на фурна е просто фантазия, а за калкана да не говорим. Между другото един съвет. Веднъж, когато бях наловила 98 уклея, та чак мивката се напълни с рибки, които трябваше да чистя, изобретих бърз и лесен начин за тая работа и оттогава почти всичката не много едра риба я чистя така - срязвам коремчето от аналния отвор към хрилете не с остър нож, а... с ножица! Става бързо и е напълно безопасно. Ножица ползвам, и когато чистя кожата на костура. Ето как: отрязвам главата, остригвам гръбната перка и после с ножицата първо от едната, а после и от другата страна на въпросната перка плътно-плътно до нея внимателно кръцкам кожата от главата към опашката. Одирането след това е абсолютно безпроблемно.
Но да продължим: сьомга, кета, чига при всички случаи са по-добри от скумрия. Аз скумрия направо не понасям, освен ако не е топлопушена и в малки количества. Хубава рибка е барбуната, но черноморската е малко дребна, а средиземноморската, ако изобщо я има, е замразена. Супер сандвичи стават с аншоа, но вече не виждам да я продават в големи тенекии просто осолена и добре узряла. Пробутват ни я само в някакви малки бурканчета, на филенца и на такава цена, на каквато по едно време беше черният хайвер. Мерси!Изобщо темата "Риба" може да се обсъжда дни наред, затова спирам дотук. Да не досаждам.ОтговорОтговор с цитат - 10.02.16 07:40#11от: Коя в любимата ви риба за хапване?За скара Скумрия,а за на фурна Хек,Мерлуза и всякаква бяла рибаОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 08:55#12от: Коя в любимата ви риба за хапване?Пъстърва и треска ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 09:07#13от: Коя в любимата ви риба за хапване?Пъстърва, хек и цацаОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 09:08#14от: Коя в любимата ви риба за хапване?мренкиОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 09:42#15от: Коя в любимата ви риба за хапване?шаран,сафрид, заргана, калкан, цаца, пъстърва....ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 09:42#16от: Коя в любимата ви риба за хапване?май почти всички не толкова тия с многото костиОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest