- 26.01.16 01:51#1Тънкости при топене на шоколад?Какви тънкости използвате при разтапянето на шоколад? Аз знам два варианта: на водна баня и в микровълнова печка.ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 02:55#2от: Тънкости при топене на шоколад?Разтапям го само на водна баня. В микровълновата нещо не ми се получава. Или аз не съм наред нещо или проблемът е в нея...и двата варианта са възможни. Ако го ползвам за глазури, слагам или малко масло или сметана.ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 03:01#3от: Тънкости при топене на шоколад?Само и единствено на водна баня го правя!ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 03:03#4от: Тънкости при топене на шоколад?Аз му слагам малко олио за блясък, когато го използвам за глазури. А в микровълновата ми се получава, нагласям на Defrost и пускам за 30 секунди и така няколко пъти.ОтговорОтговор с цитат
- 26.01.16 06:31#5от: Тънкости при топене на шоколад?Предпочитам водна баня.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 08:55#6от: Тънкости при топене на шоколад?Само на водна баня.ОтговорОтговор с цитат
- 28.01.16 11:59#7от: Тънкости при топене на шоколад?И аз на водна баня го разтапям.Използвам също олио за глазури и за шоколадовия фонтан.ОтговорОтговор с цитат
- 04.02.16 01:40#8от: Тънкости при топене на шоколад?Водна баня.ОтговорОтговор с цитат
- 10.02.16 06:57#9от: Тънкости при топене на шоколад?И аз на водна баня го разтапямОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 12:03#10от: Тънкости при топене на шоколад?И аз също само на водна баня го разтапям.ОтговорОтговор с цитат
- 14.02.16 07:59#11от: Тънкости при топене на шоколад?на водна баня и в микровълнова и добавям съвсем малко маслоОтговорОтговор с цитат
- 27.03.16 10:33#12от: Тънкости при топене на шоколад?Аз го топя само да водна баня, в микровълновата не съм пробвалаОтговорОтговор с цитат
- 28.03.16 01:48#13от: Тънкости при топене на шоколад?Разтопявам само на водна баня, но никога не и вряща вода, а само добре затоплена, не цялото количество шоколад , а само половината от него, а другата част прибавям на малки парчета към горещата смес и се разбърква до хомогенност. По този начин се запазва лъскавината на шоколада. Оставям го да се темпперира достатъчно и след това го ползвам.ОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 11:18#14от: Тънкости при топене на шоколад?Пробвал съм само на водна баня.ОтговорОтговор с цитат
- 26.04.16 11:25#15от: Тънкости при топене на шоколад?Аз ползвам микровълнова и до сега не съм имала проблемиОтговорОтговор с цитат
- 27.04.16 12:25#16от: Тънкости при топене на шоколад?Само на водна баня.1. Ползвам и само шоколад за топене, + 1 ч.л олио за да има лъскавина. за печене е друг вид.
2.Заливам с гореща сметана половината шоколад , а другата прибавям на парченца при непрекъснато разбъркване. Темперирам.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest