Gotvach.bg»Форум»Търся Рецепта»Знаете ли тайната на варените гевреци?

Знаете ли тайната на варените гевреци?

  • 30.01.16 03:27#1Татьяна БаловаТатьяна БаловаНовакРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49Знаете ли тайната на варените гевреци?Ще ми каже ли някой тайната на варените гевреци? Онези, дето отвътре са хем жилавки, хем мекички, а отгоре са препеченки, лъскави, хрускави и със сусам?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 31.01.16 09:31#2Ирина Андреева JolieИрина Андреева JolieГотвачРегистрация: 08.01.16Град: ТетевенОтговори: 339от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аз не знам изобщо как се приготвят,но съм яла и са страхотни.Хубава тема Ще чакам някой запознат да отговори ОтговорОтговор с цитат
  • 02.02.16 10:19#3Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Според мен,тайната да са жилави отвън,а меки отвътре е ,когато се оформят гевреците,се пускат във вряща вода с добавени сол и захар за няколко секунди(трябва да изплуват сами). След това се подреждат в тавата за печене и се поръсват със сусам.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 07:10#4Татьяна БаловаТатьяна БаловаНовакРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Знаете ли тайната на варените гевреци?О, това за варенето е априори! Дори не с малко захар, а с лъжица гликоза. В задачата обаче се пита: слага ли се мая, защото като я слагам, те набухват и стават хлебни, а не жилавки, а когато не я сложа, отвътре се изпичат сухи. Като сложиш кисело мляко и сода, също стават на варени содени питки... Изобщо - мъка. Питала съм една жена, която продава гевреци на гарата, но и тя не ми каза нищо съществено.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 08:56#5Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър ШефРегистрация: 17.12.15Град: МездраОтговори: 192от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Ами слага се мая,поне аз слагам.Не трябва да втасват много,и след като се извадят от водата,само леко се подсушават и се пекат,не втасват.ОтговорОтговор с цитат
  • 03.02.16 09:51#6Татьяна БаловаТатьяна БаловаНовакРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аха! Значи не малко мая, а малко втасване!Непременно ще опитам, много благодаря!ОтговорОтговор с цитат
  • 05.02.16 10:21#7Джемиле ЧешлиеваДжемиле ЧешлиеваМастър ШефРегистрация: 07.01.16Град: БориноОтговори: 554от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Гевреци съм яла навън, но лично аз вкъщи не съм приготвяла.ОтговорОтговор с цитат
  • 17.02.16 10:47#8Гергана ГеоргиеваГергана  ГеоргиеваГуруРегистрация: 19.01.16Град: РадомирОтговори: 527от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Гевречетата от моето детство ОтговорОтговор с цитат
  • 17.02.16 12:04#9Татьяна БаловаТатьяна БаловаНовакРегистрация: 26.01.16Град: СофияОтговори: 49от: Знаете ли тайната на варените гевреци?А тайната явно е от детството на баба, за жалост...ОтговорОтговор с цитат
  • 31.03.16 11:31#10Ваня БлагоеваВаня БлагоеваГотвачРегистрация: 10.01.16Град: ЛомОтговори: 574от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аз не приготвям, обаче от време на време си вземаме от закусвалнята, много са вкусни, но там май ги пекат!ОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 02:24#11Валентин МирановВалентин МирановПомощник ГотвачРегистрация: 14.04.16Град: ЛомОтговори: 705от: Знаете ли тайната на варените гевреци?не съм правил до сега.ОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 06:15#12Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър ШефРегистрация: 05.12.15Град: СофияОтговори: 112от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Два пъти съм с мъчила и без успех. Докато се сварят всичко е Ок. И като ги извадя да ги пека и се спихнат и на нищо не мязат. Аз мед съм слагала във водата....ОтговорОтговор с цитат
  • 30.04.16 06:42#13Албена АсеноваАлбена АсеноваГуруРегистрация: 08.05.13Град: ВарнаОтговори: 482от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Чувала съм че се варят в прясно мляко за да останат меки.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest