- 30.01.16 03:27#1Знаете ли тайната на варените гевреци?Ще ми каже ли някой тайната на варените гевреци? Онези, дето отвътре са хем жилавки, хем мекички, а отгоре са препеченки, лъскави, хрускави и със сусам?ОтговорОтговор с цитат
- 31.01.16 09:31#2от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аз не знам изобщо как се приготвят,но съм яла и са страхотни.Хубава тема Ще чакам някой запознат да отговори ОтговорОтговор с цитат
- 02.02.16 10:19#3от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Според мен,тайната да са жилави отвън,а меки отвътре е ,когато се оформят гевреците,се пускат във вряща вода с добавени сол и захар за няколко секунди(трябва да изплуват сами). След това се подреждат в тавата за печене и се поръсват със сусам.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 07:10#4от: Знаете ли тайната на варените гевреци?О, това за варенето е априори! Дори не с малко захар, а с лъжица гликоза. В задачата обаче се пита: слага ли се мая, защото като я слагам, те набухват и стават хлебни, а не жилавки, а когато не я сложа, отвътре се изпичат сухи. Като сложиш кисело мляко и сода, също стават на варени содени питки... Изобщо - мъка. Питала съм една жена, която продава гевреци на гарата, но и тя не ми каза нищо съществено.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 08:56#5от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Ами слага се мая,поне аз слагам.Не трябва да втасват много,и след като се извадят от водата,само леко се подсушават и се пекат,не втасват.ОтговорОтговор с цитат
- 03.02.16 09:51#6от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аха! Значи не малко мая, а малко втасване!Непременно ще опитам, много благодаря!ОтговорОтговор с цитат
- 05.02.16 10:21#7от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Гевреци съм яла навън, но лично аз вкъщи не съм приготвяла.ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 10:47#8от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Гевречетата от моето детство ОтговорОтговор с цитат
- 17.02.16 12:04#9от: Знаете ли тайната на варените гевреци?А тайната явно е от детството на баба, за жалост...ОтговорОтговор с цитат
- 31.03.16 11:31#10от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Аз не приготвям, обаче от време на време си вземаме от закусвалнята, много са вкусни, но там май ги пекат!ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 02:24#11от: Знаете ли тайната на варените гевреци?не съм правил до сега.ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 06:15#12от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Два пъти съм с мъчила и без успех. Докато се сварят всичко е Ок. И като ги извадя да ги пека и се спихнат и на нищо не мязат. Аз мед съм слагала във водата....ОтговорОтговор с цитат
- 30.04.16 06:42#13от: Знаете ли тайната на варените гевреци?Чувала съм че се варят в прясно мляко за да останат меки.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest